Britští Dreadzone míří do Mariánských Lázní

Britští Dreadzone míří do Mariánských Lázní

03. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dreadzone, britská legenda alternativní scény, si vybrala jedinou českou zastávku na evropském turné – Mariánské Lázně. Koncert anglické kapely, která se pohybuje mezi žánry jako dub, rock, reggae a svým projevem připomíná třeba Asian Dub Foundation, je naplánován na 23. září v Clubu Na Rampě.
Akce začne ve 20 hodin a kromě Dreadzone vystoupí v roli předskokanů karlovarští Zajíc Company. O afterparty se postará rezidentní DJ pražského Gross Clubu Mikkim. Předprodej vstupenek na akci byl již zahájen na stránkách www.narampe.cz.

dreadzone

Dreadzone, které si české publikum oblíbilo díky strhujícím vystoupením na největších festivalech, se vydávají na podzim na klubovou koncertní šňůru do Rakouska, Polska, Belgie, Maďarska, Chorvatska, Slovinska a Česka. „Zážitek z koncertu téhle kapely v intimním prostředí klubu je ještě silnější,“ těší se pořadatel akce Roman Juřica. „Kapela chystá vydání dalšího alba. Na zářijovém koncertě v Clubu Na Rampě již bude hrát nový singl Beyond A Rock, kterým se chystají dobýt světová pódia,“ dodal Juřica.

Kapela Dreadzone za svou kariéru vydala již šest alb. Řada světových kritků považuje Dreadzone za jednu z nejlepších kapel ve svém žánru a například skladba Little Britain již dosáhla statusu „klasiky“. Dreadzone vystupují v současnosti ve složení Greg Dread (zakladatel kapely), Leo Williams (basová kytara), MC Spee (zpěv), Earl 16 (zpěv), Chris Compton (elektrická kytara) a Chris Oldfield.

Nový videoklip ke skladbě Beyond A Rock si mohou fanoušci prohlédnout na internetových stránkách serveru Youtube.com. Další skladby, videoklipy a více informací jsou dostupné na oficiálních webových stránkách kapely  a na Myspace.com.

Předkapelou Dreadzone budou electro-rockoví Zajíc Copany, hudební těleso z Karlovarského Kraje, které brázdí vody české hudební scény již řádku let. „Poslední album, které vydali, nasvědčuje tomu, že jejich zvuk je po letech hraní a hodin strávených ve zkušebně opravdu kvalitně učesaný,“ komentoval kvalitu předskokanů Roman Juřica. Návštěvníci koncertu Dreadzone se mohou těšit na zábavu až do ranních hodin. O tu se postará DJ Mikkim svým energickým setem, plným reggae, dubu i drum and bassu.

Dodal: Václav Pavlečka
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika