Stimul přiveze Peaches i hvězdy dubstepu

Stimul přiveze Peaches i hvězdy dubstepu

07. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jubilejní pátý ročník festivalu Stimul, který do Česka pravidelně přiváží neobvyklou hudbu mnoha žánrů letos slibuje pestrou nabídku. Jako jeden z hlavních taháků nabízí kanadskou elektronickou hudebnici a performerku Peaches nebo krále nového elektronického stylu dubstep, který si říka The Bug.
Nebude chybět ani jazz nebo improvizace v podání hudebníků z Finska či Norska. Všechny koncerty proběhnou v pražském Divadle Archa.

„Chceme ukázat všechny podoby nemainstreamové hudby a stavět mnohdy velmi odlišné interprety vedle sebe,“ říká k programu ředitel festivalu Jan Vávra. To potvrzuje i letošní žánrové vymezení. Zatímco na jaře Stimul představoval temnější odnože alternativní hudby jako je noise nebo alternativní metal, podzim se nese především v duchu elektronické hudby nebo jazzu.



Všichni příznivci syrového elektra a radikálních genderových postojů si přijdou na své zejména při premiéře kanadské hudebnice Peaches, která v česku vystoupí vůbec poprvé 3. října. Peaches ruší hranici mezi mužskou a ženskou rolí, vulgárností a bohatou imaginací, humorem a drtivou neústupností, rockem a nenávistí k rockerům. Ne nadarmo s ní píseň i klip natočil Iggy Pop, ne náhodou ji na turné pozvali Nine Inch Nails nebo Björk.

Festivalový cyklus Stimul v průběhu podzimu kromě Peaches představí také další projekty. Mimo jiné v jeho rámci vystoupí finská elektronická dvojice Pan Sonic (23. 10.), improvizátoři Arve Henriksen, John Butcher a Marcus Schmickler (24. 10.), londýnský dubstepový producent The Bug (27. 10.) nebo legenda avantgardy Diamanda Galás (27. 11.).

Vstupenky na jednotlivé koncerty v říjnu stojí 390 Kč v předprodeji / 490 Kč na místě.
K dispozici permanentka na 4 koncerty za 1200 Kč (v prodeji pouze v Divadle Archa).

Předpordej v pokladně Divadla Archa (Na poříčí 26, Praha1, tel.: +420 221 716 333) nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal (navýšeno o poplatky sítí).

www.stimul-festival.cz

Dodal: Stimul Festival
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

STIMUL FESTIVAL

Sobota 3. 10. 2009
Vstup: 390/490 Kč
Vystupují:
Peaches
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika