LayDee Jane: Nikoho nebudu šetřit

LayDee Jane: Nikoho nebudu šetřit

16. 09. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Na oficiální afterpary po Tiestovi v SaSaZu zahraje LayDee Jane. Pro pravidelné návštěvníky těchto "dobíječek" to bude příjemná změna, Lucie na afterparties téměř nevystupuje. Shodou okolností na poslední hrála také po Tiestově hraní v Praze. "Ať se lidi připraví na to, že i když budou zřejmě u konce svých sil, šetřit je rozhodně nebudu!" vzkazuje v rozhovoru před páteční megaparty.
V lětě jsi hrála leckde, ale jaké vystoupení ti utkvělo v paměti?
Zůstalo mi v hlavě spousta okamžiků z letních akcí, jak hodně příjemných tak potom i těch méně příjemných. Z těch pozitivních mi v paměti utkvěla hlavně Mousse Party v klubu MAD (Laussane) a festival Mácháč.

Nejrůznější české i zahraniční festivaly objíždíš řadu let. Zastavme se u těch tuzemských. Jak to na nich letos vypadalo? Byla z pohledu DJe znát takzvaná krize?
Já to vidím asi takhle: velký výběr akcí, umělců na nich požehnaně a lidí celkem spousty, i když někdo by mohl říci, vždycky to může být ještě lepší...Ale lidé se chtějí a budou se chtít bavit, vypnout a pokecat s přáteli, ať se poplašná zpráva - takzvaná krize - šíří jak chce... Myslím, že právě v takovéhle situaci lidé za zábavou vyráží a určitě by v tom měli pokračovat

V Česku je pouze jedna tranceová open air akce - Mácháč. Nemáš zprávy, že by se nějaké chystala nějaká další, nebo myslíš, že dva tranceové festivaly by se neuživili?
Myslím, že tady v ČR někteří promotéři přestali tzv. "škatulkovat" a to je dobře. Proto bych Mácháč úlpně neřadila jen mezi trancové akce. Je to festival o více tanečních stylech, stejně jako jiné letní open air festivaly. A tak je to v pořádku, protože každý člověk má právo výběru a čím více stylů festival pojme, tím více návštěvníků přijde a každý si najde to co ho oslovuje a nebo naopak si může rozšířit obzor o jiný hudební styl, který třeba ještě neslyšel a nebo ho nijak v minulosti neoslovil.

laydee jane

V sobotu ráno budeš vytloukat poslední zbytky energie z lidí, co do SaSaZu přijdou z Tiesta. Jak se ti hraje na afterparties po takových masovkách?
Musím říct, že i když to nebude úplně moje premiéra afterparty - tu jsem si odehrála před několika lety v Duplexu mimochodem také po Tiestovi (ale až druhý den večer) - tak já vlastně vůbec na afterparties nevystupuji. Předpokládám, že to tam bude asi velmi zajímavé :D - a tak Ti řeknu až po akci jak se mi hrálo :) Každopádně, ať se lidi připraví na to, že i když budou zřejmě u konce svých sil, šetřit je rozhodně nebudu!

Afterparties jsou zvláštní fenomén, svým způsobem svět ve světě. Vnímáš to také tak?
Jak jsem již řekla, já se na afterparties vlastně vůbec nepohybuji a ani jsem je nikdy nenavštěvovala...nikdy jsem nebyla after pařmen asi proto, že až tolik nevydržím :D Ale naprosto chápu, že někteří lidé, si to užívají hlavně na after...Pro mě svým způsobem je ten tzv. svět ve světě právě noc...a i dodnes mi dlouholetí známí říkají, noční sova :)

Hrála jsi někdy s Tiestem? Proč myslíš, že fascinuje tolik lidí?
Hráli jsme spolu hodněkrát - ale nemám to spočítané. Tiesto je profesionál – dj a manager, který odvádí svou práci všude na 200%, a když k tomu přidáš management o síle 5 richterovy stupnice - koho by to pak nefascinovalo..

Máš přehled zda se stále hraje tvůj hitový singl Keep On? Kdo ze světových hvězd ho vlastně má v record bagu?
Tak samozřejmě, že v rámci promotion, jsme singl rozesílali různým djs, ale nemůžu říct, že bych přesně věděla, kdo všechno ho hraje nebo ho má v bagu. Ale pravda je, že několik djs mi dalo vědět, že se jim líbí a hrají ho. Za všechny bych vyjmenovala Artendo Divini, Fred Baker, Cosmic Gate, Black &Jones. V melodickém remixu jej zařadil do svých setů Armin Van Buuren nebo Paul Oakenfold.

Ty jsi s Tiestem a dalšími předními DJs součástí mezinárodního charitativního projektu Dance4Life. K čemu tě to zavazuje, co to znamená?
Projekt Dance4Life se zabývá podporou boje proti nemoci AIDS. Já jsem s tímto projektem začala teprve nedávno tak se s ním teprve seznamuji. Každopádně když dorazíte na akci označenou tímto logem určitě se kvalitně pobavíte a ještě přispějete na dobrou věc!

Dodal: Štěpán Dlouhý
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TIESTO AFTERPARTY

Sobota 19. 9. 2009
Vystupují:
Loutka, Laydee Jane, Texx
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika