Andy C a MC GO tento pátek v Roxy

Andy C a MC GO tento pátek v Roxy

11. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Andy C je nejlepší drumandbassový DJ. Můžete s tím nesouhlasit, můžete o tom vést spory, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. Andy získal tento titul v anketě vlivného britského dnb webu Drum & Bass Arena předloni už pošesté, a to je rekord. Andy C je superstar. Tuhle pozici si tvrdě vydřel. A taky byl vždy ve správný okamžik na správném místě.
Andy C

Za jeho úspěchem se skrývá obrovské nadšení, s jakým už v pěti letech mlátil doma do bubnů, a typická beraní tvrdohlavost a výdrž, se kterou vyčkával teenager Andrew Clark celé noci v klubu Telepathy až do rána, aby mohl nastoupit za gramce, kdyby někdo z DJs nedorazil. Nemalý podíl na tom, kam až to dotáhnul, mají taky správní lidé, kteří mohli Andyho v ty správné okamžiky posouvat na ta správná místa. Tímto děkujeme jeho starší sestře Sarah, která se v roce 1990 postarala o historický moment, když tehdy třináctiletého brášku vytáhla na jeho první rave party.

Andy ladil elektronickou muziku na pirátských rádiích už koncem osmdesátých let a sám se pokoušel skládat na svém Commodore. Tvůrčí reflex v něm vzbudil nejspíš track Voodoo Ray od A Guy Called Gerald - jeho remix si poslechl rodinný známý, Ant Miles, který se trošku víc vyznal ve zvuku, a nabídl talentovanému Andymu spolupráci. Ta nakonec vygradovala v roce 1992 založením labelu RAM, který nese jméno na památku Andyho znamení horoskopu a oné beraní vůle. Prvním počinem bylo EP Sour Mash, do jehož výroby vrazili tisícilibrovou půjčku od strýčka. Sami obíhali obchody a desku nabízeli. A chytli se. Patnáctiletý, školou povinný Andy, začíná zkoušet štěstí po nocích i jako DJ v rádiu a v klubech. O rok později přichází první velký hit, Valley of the Shadows, pod kterým jsou podepsaní Andy s Antem jako Origin Unknown. Časem se přidává i Andyho kámoš Shimon a společně ve trojici jako RAM trilogy vydávají známé album Molten Beats. Od roku 2003 mixuje Andy kompilace Nightlife, dosavadní tři díly si vydobyly slušnou oblibu. Vydavatelství postupně získalo skvělé jméno a neotřesitelnou pozici, zaslouženě vyhrává hodnocení nejlepší label nejen u kritiků, ale i u posluchačů a DJs.

www.myspace.com/andyramrec

MC GQ


Hudba je jeho život. Vyrůstal v muzikální rodině, na škole si s kámošem (MC Det) bubnovali do lavic a zkoušeli freestyle rap. Na sklonku 80. let si zamiloval acid house a začal pořádat vyhlášené party. Když viděl, co za gramci umí DJ Hype, rozhodl se chopit mikrofonu a od počátku 90. let buduje svoji kariéru jako drumandbassový MC. Zazpíval si s mnoha známými jmény po celém světě a je schopný doprovodit DJe, ať hraje jakkoli jemné či drsné breaky. „Musíte porozumět náladě publika a tomu přizpůsobit svůj styl," říká MC, který moc dobře chápe, že jeho místo je právě mezi DJem a lidmi.

Připravil Elis, Dodal: Jarda Hainzel, 10:15 Management
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 16. 10. 2009
Vstup: 300/350 Kč
Vystupují:
Andy C + MC GQ (Ram rec., Uk), M Cyber, Deadly Viperz, Rido 2nd stage - Eddrum & Substance-D project
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Hejk
12. 10. 2009 | 16:58:06
+0 | -0
Nesmrtelná tiskovka toto! ;))
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
Andy C - Live @ Raveology
11. 10. 2009 (71 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika