Juliette Lewis v Paláci Akropolis

Juliette Lewis v Paláci Akropolis

25. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po 5 letech, dvou albech a mnoha koncertech na samostatných turné i festivalech včetně těch nejvýznamnějších jako jsou Leeds Festival, Reading a Lollapalooza, Juliette Lewis vydává v září 2009 novou desku nazvanou Terra Incognita. Deska zní odlišně od jejích předchozích opusů a písně na ní jsou velmi různorodé.
Juliette Lewis se také ve snaze zachytit svůj nový zvuk rozhodla vytvořit úplně novou skupinu doprovodných hudebníků, než byli dosavadní členové The Licks. Významnou úlohu při vytváření zvuku nové desky měl producent alba Omar Rodriguez-Lopez, jinak hlavní představitel skupiny Mars Volta.

„Tohle album je zvukově natolik odlišné od všeho, co jsem dělala doteď, a zachycuje mnoho různých podob mého emocionálního života i hlasových poloh, potřebovala jsem nějaké hodně nové jméno,“ říká Juliette Lewis. „Terra Incognita znamená neprobádané území, neznámá země, a přesně tam jsem hudebně chtěla dojít. Kytary jsou divočejší a atmosféričtější. Nálada alba je temná a hluboká, což umožňuje spoustu zvukových kontrastů. Trvalo mi pět let, než jsem jako zpěvačka i autorka získala trochu sebejistoty, a chtěla jsem porušit všechny zvyky, které jsem si za tu dobu osvojila. Chtěla jsem tentokrát nechat písně odvinout pouze z rytmické struktury nebo třeba jednoduché melodické linky hrané na piano. V Omarovi jsem našla producenta, který porozuměl všem těmto stránkám mé současné tvorby, byl schopen se odpoutat od země a interpretovat tuhle moji novou hudební identitu. Omar mě ohromuje na mnoha úrovních. Nahrávání s ním byla velmi osvobozující a dosti radikální zkušenost."

„Všechno, co Juliette cítí, mi bylo při nahrávání plně k dispozici,“ podotýká Omar Rodriguez-Lopez. „ je to upřímné, je to prostě ona. Veškerá hudba ji skvěle vyjadřuje, ona ji řídí a všechno se zdá být jí nakloněné.“



Juliette a Omar se potkali na společném turné v Japonsku v roce 2007 a brzy se spřátelili nad společnými tématy jako například Felliniho filmy nebo vztah dramatu, vizuálního umění a psaní písní. Společně pak nápady Juliette převedli do emočně vypjaté desky plné velmi melodických písní a přitom neobvyklého zvuku. Celou desku určuje jakýsi skrytý proud protikladných témat: romance a tragédie, snů a zklamání. Hlasově osciluje Juliette ve velmi dynamickém rozsahu od tichých lyrických pasáží až po mocné halekání.

Juliette Lewis napsala většinu z 11 písní na desce společně s přítelem a hudebníkem Chrisem Watsonem v průběhu loňského roku doma u piana, pouze s použitím jednoduchého nahrávacího zařízení. Album poté nahrála v přestávkách mezi svými a Omarovými turné na konci roku 2008 v Omarově studiu v Brooklynu (NY) a v mexické Guadalajaře. Desku mixoval renomovaný Rich Costey (na kontě má spolupráci s NIN, Franz Ferdinand, Muse, Foo Fighters a mnoha dalšími hvězdami).

V srpnu a září je Juliette Lewis na turné v USA, poté přijede představit desku i do Evropy. V rámci rozsáhlého evropského turné ji uvidíme s její zbrusu novou skupinou i v Praze, a to 6. listopadu v Paláci Akropolis (pořádá Junior Klub)

www.myspace.com/juliettelewis



Dodal: Šimon Kotek, 100 Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: JULIETTE LEWIS

Pátek 6. 11. 2009
Vstup: Bude upřesněn
Vystupují:
Juliette Lewis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika