Rozhovor se Sony Vega

Rozhovor se Sony Vega

29. 10. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jak vidí ekonomickou krizi brněnský Sony Vega a jak podle něj vypadá djská sebevražda? Než vás jako první rozehřeje příští pátek na Elektře ve Flédě, přečtěte si rozhovor.
Ahoj, na úvod se ptám, kolik ti je a čím se živíš v civilu?

Ahoj, no je mi 25, v podstatě se živím jako grafik, dělám internetový stránky, grafiku, videografiku a tak ;).

Ty hraješ hlavně v Brně, jsi původem z Brna?

Ano, jsem původem z Brna, díky tomu a kvůli tomu hraju převážně v Brně.

A jaký máš vztah k Brnu?

Brno mám rád, kdybych k němu neměl kladný vztah, tak myslím, že už jsem někde jinde.

Co říkáš na brněnské kluby a akce, které se zde pořádají?

S akcema v Brně je to složitější, akce jsou poměrně kvalitní, ale ty lidi to spíš podle mě nedokážou ocenit a návštěvnost na některých akcích podle toho taky vypadá, což je docela škoda. Jinak hrávám pravidelně ve čtvrtek v Perpetuu s Jerrym a vždy to tam docela dobře žije, takže to stojí za to. Potom taky na Flédu, konkrétně na Elektru se hodně těším. Tam jsem víceméně byl vždy jako návštěvník, ještě jsem si tam nezahrál. Dál samozřejmě 7nebe, tam se občas taky vyskytuju.

Když jsme u té Elektry, teď zde budeš poprvé hrát, je to tak?


Budu hrát jako první na hlavní stagei, což je pro mě dost velká výzva a myslím si, že to bude hodně zajímavý a připravím si nějakej exkluzivní setík. Doufám, že návštěvnost bude odpovídající tomu, abych to tam mohl aspoň ze začátku rozveselit :).

A co říkáš na Olivera Koletzkiho, která je headlinerem téhle akce?

Olivera znám, byl jsem už na té první Elektře v únoru 2008, tehdy jsem měl velkou radost z toho, že jsem si s ním potřásl rukou a pochválil jeho set, teď si vlastně dokonce zahraju na stejné stagei jako on...

Myslíš, že lidi dojdou nebo nedojdou, tak jak je v poslední době trend, když je "ta krize" a lidi na akce moc nechodí? čím si myslíš, že to je?

No určitě je to lidma, akce jsou pořád kvalitní a myslím si, že jde o to, že ta ekonomická krize v tom hraje nějakou roli, ne že by byla, ale ty lidi si myslí, že je. Takže proto se snaží třeba šetřit a na ty akce moc nechodí. Navíc si myslím, že těch akcí je tady hodně, lidi mají moc na výběr, jsou zhýčkaní tím, že si můžou vybírat a nakonec si sami vlastně nemůžou vybrat, takže jich pak na akci nedojde tolik, aby to promotéra uspokojilo a aby se akce zaplatila.

Teď by mě zajímalo, kde kupuješ desky?

Já už desky nepoužívám, teď jsou to víceméně CDčka, která kupuju na internetu, hlavně na Beatportu, ten vede, potom jsou ještě nějaký alternativní zdroje a tak různě.

Co jsou to alternativní zdroje? :)

Tak samozřejmě nějakou muziku si přetvářím sám, dělám bootlegy, snažím se ten set oživím něčím extra.

V čem děláš svoje bootlegy?

Dělám je v Acidu a Logicu, co se týče třeba mé produkce, tak ta zatím kolísá, mám něco rozpracované, ale pomocí dostupné techniky nejsem schopen nastavit natolik kvalitní zvuk, abych s tím byl sám spokojen. Takže jsem to ještě nikde veřejně neprezentoval, čekám a snažím se, třeba z toho někdy něco bude ;).

Tak to doufám, že se ti bude dařit ;). Chtěla jsem se zeptat, jaké svoje hraní považuješ za největší úspěch?

Hmmm, zrovna ta Elektra, ta je velkej kandidát, ale ta teprve bude. Co už bylo - jednou jsem si zahrál v Bobycentru na hlavní stagei, čož byl zážitek teda docela solidní, hráli jsme ping pong se slovenským DJem Breethem, myslím, že jsme si docela sedli, lidí bylo dost a Bobycentrum a jeho atmosféra, to je nezapomenutelné.

A na závěr - jak podle tebe vypadá DJská sebevražda?


Tak to je úplně jednoduchý, DJská sebevražda je, když DJ přestane věřit muzice, kterou propaguje a prezentuje pod svým jménem a kterou má rád, když ji pak přestane hrát. Tím pádem o sobě veřejně prohlásí, že jako DJ umřel.

Děkuji za odpovědi a uvidíme se na Flédě a budeme se těšit, až nám tam jako první zahraješ :).

Taky se moc těším a doufám, že ta návštěvnost bude dostatečná ;).

ptala se: Leonita Aki

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 6. 11. 2009
Vstup: 240/280 Kč
Vystupují:
Oliver Koletzki (De), Popnoname live (De), Orbith, Sony Vega, Electronic Bitches
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika