Biografie Layo&Bushwacka

Biografie Layo&Bushwacka

04. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Sobotní vystoupení legend Laya a Bushwacky na Human Traffix v Roxy je skoro tady. Zde čtěte stručnou biografii dua, v pátek 6. listopadu od 19. hodiny poslouchejte výběr z jejich singlů - na Rádiu 1 v pořadu CD Non Stop.
Dvojka Layo Paskin a Matthew B. Bushwacka patří k nejrespektovanějším postavám elektronické scény vůbec. Ať už se bavíme o jejich produkci, nebo o djských vystoupeních, obé je vyhlášeno po celém světě.

Spojovacím článkem pánů byl Mr. C, s nímž později provozovali legendární klub The End v Londýně a na jehož značce End Recordings vydali pod jménem The Usual Suspects společnou prvotinu Split Personality. Debutové album Lowlife v roce 1998 s úspěchem obletělo celý svět a Laya s Bushwackou si začíná všímat major label XL Recordings.

U XL v roce 2002 skórovali deskou Night Works, která Laya s Bushwackou definitivně katapultovala na špičku hudební scény, prodalo se 100 000 kopií. Směs houseu, breakbeatu, electra a downtempa působila jako svěží vítr na stylově rozškatulkované hudební scéně - na jedné straně odvaha experimentovat a spojovat více hudedních stylů, na druhé hitparádové buldozery v čele s Lovestory, dosavadním největším hitem londýnského dua.

V roce 2006 vychází zatím poslední dlouhohrající autorský počin Laya a Bushwacky Feels Closer, tentokrát však již na vlastním labelu Olmeto.

Layo Buschwacka

Kromě práce ve studiu a vedení úspěšného labelu End Records, později vlastního Olmeto Records si Layo a Matthew podmanili svět djingu. Podmínky měli víc než dobré - londýnský klub The End, kde pracovali i hráli, byl považován za světovou výkladní skříň elektronické hudby. K zármutku celého klubového světa letos na jaře definitivně zavřel své brány.

Paskin a Benjamin tam měli noc All Night Long, podle níž pojmenovali jednu z mnoha svých mixovaných desek. Jejich veleúspěšný večírek se stal synonymem pro tu nejvyšší hudební kvalitu a Layovi s Bushwackou! vynesl proslulost mezi dji a na londýnské klubové scéně byl tím nejvyhlášenějším. Přišly rezidentury po celém světě, namátkou v Brazílii nebo na Ibize a známé duo od té doby brázdí celou planetu.

Českou republiku Layo s Bushwackou! navštívili mnohokrát a získali si srdce českých klubberů, o čemž svědčí jejich umístění ve všech možných kategorií tuzemských anket. V sobotu 7. dostanou pánové čtyřhodinový prostor, a tak čeká nás skutečný hudební výlet. Ale to jistě víte...

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUMAN TRAFFIX

Sobota 7. 11. 2009
Vstup: 250/280 Kč
Vystupují:
Layo & Bushwacka (Olmeto rec., Uk) in 4 hours set!, Loutka, Blond & Raidem
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
topol
05. 11. 2009 | 22:00:54
+0 | -0
klasika, tyhle panove nikdy nezklamou.))
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika