X Production - připravované novinky

X Production - připravované novinky

09. 11. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Novinka MIDI LIDÍ o vnitřních strašidlech, návrat legendární VANESSY, alba DYING PASSION, ROMANA EMPIRA, RARA AVIS, PLEASE THE TREES a také krysí nevergreeny od INSANIE, to vše, včetně už vydané prvotiny projektu KAZETY, najdete do jara příštího roku v edičním plánu brněnského nezávislého vydavatelství X Production.
kazetyZa projektem KAZETY stojí trojlístek David Doubek aka Ventolin, Johana Švarcová a A Schwarz. Debutové eponymní album je minimalistické, sofistikované, konceptuální a plné elektronické hravosti. Finální mix a mastering probíhal v berlínském studiu někdejšího zvukaře Mute Records Marka Bihlera.

Termín vydání: 1. listopadu 2009
http://myspace.com/kazety

midi lidi bubaksDruhé album elektronických vizionářů MIDI LIDÍ „Hastrmans, Tatrmans & Bubáks“ je ve srovnání s debutem „Čekání na robota“ o poznání temnější. „Deska vypráví o vnitřních strašidlech. Je melancholičtější, temnější, ale hudebně i emotivně barevnější. Jako podzim… Prostě hity vystřídaly city!“ říkají MIDI LIDI. Album se nahrávalo v improvizovaném studiu na kopcích u Rožnova pod Radhoštěm, nápady se na něm podíleli hosté ze skupin JackJack a Ali Ibn Rachid a zvukovou podobu alba výsledným mixem posvětil opět Ondřej Ježek (Jámor/OTK).

Termín vydání: 17. listopadu 2009
www.myspace.com/midilidi

Legendární VANESSA vstala z mrtvých a rozjela pravděpodobně nejočekávanější comeback letošní roku. Album „Ave Agony“ produkoval Alexander Hacke (Einstrürzende Neubauten) a kromě zpěváka Samira Hausera a elektronických operátorů Miroslava Papeže a Daniela Rodného se na něm podíleli také bubeník Jaroslav Stuchlý a producent Jakub Horák. Drsný soubor, naturalistické české texty a obnažený obraz zkažené reality, také to je nová VANESSA, jejíž skladba Fízl na speedu se už den po svém zveřejnění na Bandzone stala nejposlouchanější z celého serveru. Na křest desky, který proběhne 17. prosince v KC Vltavská v Praze, VANESSA připravuje neobvyklý artefakt. Bude jím elektrické křeslo od Pablo de Saxe, které je dokonalou kopií elektrického křesla, na němž byl před dvaceti lety na Floridě popraven sériový vrah Ted Bundy.

Termín vydání: 5. prosince 2009
http://bandzone.cz/vanessa

Dying passionPoznávacím znamením DYING PASSION je alt zpěvačky Zuzany Jelínkové a kombinace melodických postupů, naléhavých kytar a pronikavých klávesových ploch. Hudebníci na svém pátém albu „Absorb“ umazali trochu optimismu a přidali na psychedelii. „Zuzka se sebe tentokrát vydala úplně všechno, nikdy jsme ji ještě neviděli tak ponořenou do tvorby a vyčerpanou,“ uvádí kapela.

Termín vydání: 5. prosince 2009 (Redblack)
http://bandzone.cz/dyingpassion

Prvním lednovým počinem bude hudební projekt elektronického romantika Romana Putného. Intimní zpověď jeho alter ega ROMAN EMPIRE s názvem „CM úsměvů, CM slz“ je plná barev, obrazů a tvarů. „Předkládám Vám na virtuální dlani obrazy mého vnitřního světa ve své dokonalé nedokonalosti. Kdysi jsem chtěl měnit svět. Nyní si myslím, že snad nedokážu změnit ani sám sebe,“ svěřuje se Roman.

Termín vydání: leden 2010
http://bandzone.cz/romanempire

K novým objevům patří talentovaní mladíci RARA AVIS, kteří právě dokončili debutní desku „The Portrait“. „Chceme ze sebe dostat to, co od jiných dostat nemůžeme. Nesnášíme konvenčnost a přehnanou trendovost, a to je jeden z důvodů, proč je naše hudba tak odlišná“, říká kapela, jejíž tvorba se dá jen vzdáleně přirovnat k dánským Marvel Hill a v ničem si nezadá ani s mazáctvím Matthewa Bellamyho a jeho Muse.

Termín vydání: leden 2010
http://bandzone.cz/raraavis

PLEASE THE TREES svou hudbou odkazují k tradicím angloamerické nezávislé scény a v souvislosti s debutem “Lion Prayer” se vzpomínala taková jména jako U2, The Mission, Woven Hand, Sonic Youth, The Replacements či Hüsker Dü. Přes uvedené evokace ale tvorba PLEASE THE TREES zůstává pevně v rukou vlastních tvůrců a v striktních intencích indie scény. Během roku 2009 kapelu vyjma koncertování po Evropě i USA čeká vydání druhého alba “Inlakesh”, samozřejmě pod křídly X Production.

Termín vydání: březen 2010
http://www.myspace.com/pleasethetrees

Sedmé album post-hardcoreové hydry INSANIA s pracovním názvem „Charisma krysy“ míří k tvrdšímu, jedovatějšímu zvuku než předchozí „Rock´n´Freud“ (2007, Anděl v kategorii „hard & heavy“ a Břitva za album roku). Texty opět do „kultury masy“ ryjí se sarkasmem a černým humorem a jeden z nich, Potkan v hlavě, napsal také Samir Hauser z Vanessy. „Pro zasněnou lyriku už není místo. To, co je kolem nás, je zlý a zaslouží si to pojmenovat,“ uzavírá frontman Petr Pálenský.

Termín vydání: březen 2010 (Redblack)
http://bandzone.cz/insania


Dodal: Zdeněk Neusar, X PRODUCTION
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika