Blu Mar Ten vystoupí na dalším dílu Bush

Blu Mar Ten vystoupí na dalším dílu Bush

06. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Je tu nový rok a s ním i první letošní Bush, která zahájí opravdovou peckou. Zahrát dorazí projekt Blu Mar Ten, který si v roce 2009 na drumandbassové scéně vedl více než dobře.
Pro mnohé drumandbassový objev roku 2009, byla by však velká chyba datovat historii Blu Mar Ten až od loňska a spojovat ji pouze s lámanými beaty. Chris Marigold, Leo Wyndham a Mike Tognarelli mají za sebou pořádný kus hudební cesty a drumanbass v ní tvoří pouze jednu zastávku.

Deset let své existence představovali Blu Mar Ten jen Chris a Leo. Kolem roku 1995 chodili jako většina hudebních nadšenců na noci Metalheadz, Speed nebo Rage a právě zde si našli stejně jako většina kolegů vztah k elektronice. Přišly první pokusy ve studiu a hned z kraje velmi úspěšné – smlouvu s nimi podepsal samotný LTJ Bukem a cesta na legendární Good Loooking se otevřela. Blu Mar Ten také spolupracovali s další ikonou drumandbassové scény, Blamem, na jehož značčce 720 records vydávali.

Na rozdíl od většiny kolegů, kteří se soustředili výhradně na lámané beaty, však Blu Mar Ten velmi silně koketovali i s jinými hudebními styly - downtempo, ambient, house, breaks, techno nebo left-field v jejich podání vycházeli na značkách Naked Music, Guidance, Big Chill a na labelu Exceptional music jim vyšla dvě eklektická alba.

Tvorba (tehdy ještě) dua sklízela nemalé úspěchy – skladby Blu Mar Ten si oblíbila jména jako Tom Middleton, Rennie Pilgrem, Pete Tong, Felix da Housecat, Ben Watt, Carl Cox, Lee Burridge, Howie B nebo Mary Anne Hobbs. Z přehledu djů je vidět, že hoši měli opravdu široký hudební záběr.

kapela blu mar ten

Blu Mar Ten řadu příležitostí remixovat opravdu velká jména, namátkou: Erykah Badu, Annie Lennox, Alicia Keys, Terry Lee Brown Junior, Jakatta, The Ananda Project, Doc Scott, Fink and Blame. Jejich skladby se naopak dočkaly remixů od Tom Middletona, Cicady, Finka, Rennie Pilgrema, Terry Lee Brown Juniora nebo Nor Elle.

V roce 2004 se ke Chrisovi a Leovi připojuje Mike Tognarelli a Blu Mar Ten se více začínají soustředit na drumanbass. Jejich remix jedné z nejznámějších drumandbassových skladeb, Doc Scottovy Shadowboxing, vezme zlomenou scénu útokem a následují releasy na labelech jako Hospital, Shogun Audio, Renegade Hardware nebo Tangent. Opět platí, že Blu Mar Ten se nesoustředí pouze na jeden zvuk - tvoří tvrdší i melodické, taneční i experimentální skladby.

Jméno Blu Mar Ten se v drumandbassovém světě nyní skloňuje především díky desce Natural History. „Drumandbass jsme vždy milovali a cítili jsme, že je na čase udělat čistě drumandbassový longplayer,“ říká k tomu Chris. Deska je opět mnohovrstevná a najdeme na ní mnoho příchutí a vlivů. Podle mnoha posluchačů se na ní trio stoprocentně našlo.

„V minulosti jsme dělali kompromisy, lámali jsme si hlavu, jestli tuhle skladbu bude hrát ten nebo onen, jestli bude úspěšná mezi lidmi apod. V případě Natural History jsme všechny obavy hodili za hlavu a udělali jsme album přesně podle nás, bez ohledu na to, jak bude příjímáno,“ dodává k tomu třetina projektu Chris. Záměr vyšel a dnes již nikdo nepochybuje o tom, že Blu Mar Ten patří mezi čelní drumandbassové představitele. Deska láme hudební žebříčky za rok 2009.

Chris (jediný dj projektu Blu Mar Ten) cestuje po klubech celé Evropy, za sebou má vydařenou kanadskou a ruskou tour. Blu Mar Ten se představí v pražské Roxy 15. Ledna.

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH WITH BLU MAR TEN: NATURAL HISTORY LP TOUR

Pátek 15. 1. 2010
Vstup: 100 / 150 Kč
Vystupují:
Blu Mar Ten (Blu Mar Ten rec., Hospital) Ghonzales, Nitrous, Ahz, Kaplick, Turtlesquad
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika