Další Eagle Gate v XL klubu

Další Eagle Gate v XL klubu

05. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po podzimní melancholii, o sobě dává vědět již dříve avizovaná beta version festivalu Eagle Gate. Autoři programu nechystají žádný zásádní upgrade, ale jak exkluzivně uvedli v rozhovoru, line upem se opět více přiblíží očekávané letní full čili alfa version. Lead developer projektu Vilda aka W23 prozradil vice v rozhovoru.
Nejvíce nás asi zajímá celý projekt, jak bude pojat. Takže na co se můžeme těšit?

Akce je naprogramována tak, že každá postava vejde, samozřejmě po zaparkování, příchodu, či vystoupení ze stoplého vozu a podobně, normálně jakoby vchodem do klubu a tam se jí naskytne už mnoho možností volby. Za prvé může hned odbočit doprava do chilloutu a v klídku dát vodní dýmku, či jen tak posedět u klidné hudby, o kterou se tu starají Natty Pete, Concrete Safari, Soho a další... Takže reggaečko, dub, ska, hiphop, lehkej drumík a tak. Akorát bacha, v chilloutu nebude žádný bar, takže vše si musíte vzít z hospody naproti. No a to je vlastně hned ta druhá možnost. Tady budete moci hned za dveřma nakupovat život, energii a tak. Samozřejmě i v hospodě bude hrát živá kapela a to hned několik... Takovej pivní rokenrol. Když neodbočíte ani doleva ani doprava, bude Vás čekat průchod hernou, šatnou a nějakýma dalšíma blbůstkama, to poznáte. Když se dáte tady doprava, naproti šatně, tak tam si můžete odložit spousty věcí, co vás taky zbytečně tíží... I tam můžete získávat energii a nějaký životy navíc. Kolem budou ještě nějaké performance a tak...

Stále čekám na ty hlavní informace týkající se festivalu :-).

Jasně, k tomu hlavnímu teď přicházím. Projdete lítačkama (tady bacha jo, není to úplně sranda. Pokud to třeba v tý druhý místnosti - v hospodě - přeženete s dobíjením energie, tak se tam taky nemusíte do úplného konce dostat. Jako tím hned neprohráváte úplně, ale je to škoda, že jo), no a za lítačkama se Vám rozevře hlavní stage. Speciální EG light design a dekorace určitě chybět nebudou právě a zejména tady, ovšem nikoli jen tady :-), neboť také těmi se chceme opět o kousek přiblížit k full version. Na hlavní stage budou hrát tentokrát až od osmi do cca půlnoci super kapely jako Mothers Angels, Shatter, APLH a další. Pak kolem půlnoci si tady i já zahraju s gramcema a cédéčkama takovej půlhodinkovej kousek v úplně jiným setu než jsou na mě všichni zvyklí, páč se mnou vystoupí ještě dvě taneční skupiny, co krutě zaclashujou od streetdance přes hiphop a breakdance až po třeba i dnbstep, což jsme dali do programu jako nedávno vymyšlenej upgrade tohodle podprogramu. No a tím se stage vlastně vyklidí pro dnb, dubstep, jungle a na konci i ňáký tekkno asi, kterej předvedou třeba Murte, Norris, Kostka, někdo Interface a dalších partiček snad taky. A hlavně! Poprvé v Lanškrouně se jako dnes už tradiční host Pandy představí také člen či ex-člen Fast Food Orchestra, Nana Zorin, Pro Soundu či legendárních Gardenzitty MC Dr. Kary v drum-P-and-A-bass show.

Co bude na programu nejzásadnější?

Samozřejmě chybí! Na druhém sálu se bude hrát pro tuto akci nepostradatelný deep house, minimal, electro, trance, ale i techno /důrazně/, kterej pro nás komplet naprogramovali kamarádi z projektu Klika, přesněji dnes už můžeme říci i v mezinárodním měřítku známý dj a promotér Subsist s jeho typicky pečlivým výběrem. Takže věřím, že to bude podobně dokonalé jako na verzi 0.9, kde Klika stage sklidila fakt velké ovace. I tentokrát se zde představí výrazné osobnosti svého oboru z našeho regionu. Jako jakýsi host v uvozovkách si zde stejně jako Dr. Kary na hlavní stage zahraje dj Ala, druhý, neméně důležitý rezident projektu Klika. Takže i na malém sálu se dá opět očekávat krásně uvolněná atmosféra plná pestrých hudebních koláží napříč širokým záběrem rovných beatů.

djs subsist a ala

Projekt vypadá opět velice monstrózně, doufejme tedy, že nedojde zas k něčemu podobnému, jako v září?

Tak ono, k čemu došlo? Na jednu stranu jsme původně prezentovali akci rozsahu, který přijde až v roce 2010 a vydali "jen" beta verzi. Ale chtěli jsme, aby projekt, který nás stál už tolik práce, času a energie žil. Věděli jsme, že pokud alespoň beta verzi nevydáme, bude už asi mrtvý. Tak jsme všechny upozornili, že postavy budou pravé, hráči také, ale že nás bude méně a vtěsnáme se ještě do menšího prostoru. No a licenci jsme dostali ještě navíc jen na jeden den, takže se muselo sakra zkracovat. Ale to co jsme slíbili na poslední tiskovce před vypuštěním verze do světa, to obsahovala a byla tam i spousta překvapení navíc. Ale zpět k 0.9.4. Teď už by tento problém licencí neměl nastat, s XL skvěle vycházíme a to co si předem dohodnem to platí, což je obrovský pokrok. /smích/

Co designéři? Kolik práce odvádějí nyní oni? Už jsi něco naznačoval, prozradíš tedy, zdali dojde k nějakému zásadnímu zvratu v designu?

K zásadnímu asi úplně né, ale Tobě se minulá verze nelíbila? /smích/ Samozřejmě Eagle Gate má stále ambice pokračovat v cestě festivalu s netradičním designem, neuškodí opět mnoho DIY dekorací, určitě o mnoho posílíme standardní vybavení v XL, chceme ještě více projekcí a zase se budeme snažit udělat pořádný light design včetně laserů a ještě více odrazů. Slibujeme opět precizní hodně netradiční provedení a další posun, ale zásadní změny nastanou až v létě.

Kdy a jak se dozvíme další informace. Zejména přesný lineup programu, nějaké náhledy, screenshoty, atd...?


Vzhledem k tomu, že projekt Eagle Gate beta version 0.9.4 vypukne 29.1.2010, tak na přelomu roku bude znám téměř kompletní program. Do poloviny ledna pak zveřejníme už kompletní lineup a počítám, že tak 2-3 dny před začátkem přineseme už nějaké screenshoty. Jinak další náhledy a vlastně všechny informace dáváme v podobě news již nyní na stránky projektu www.eaglegate.cz, postupně i k Vám na info-tech-mag.cz a samozřejmě na facebooku či na mnoha místech v tištěné podobě.

Skvělé, přejeme projektu už jen mnoho zdaru při dalším vývoji, co nejvíc spokojených hráčů, figur a postaviček a tobě děkujeme za rozhovor.

Díky.



Dodal: Alexandra Karfíkova
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EAGLE GATE

Pátek 29. 1. 2010
Vystupují:
Panda Unity, Mothers Angels, Gunter Capital, Subsist, Ala, Mulli
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika