Kalendář koncertů 01/2010

Kalendář koncertů 01/2010

07. 01. 2010  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
I v novém roce pro vás chystáme pravidelný kalendář koncertů. Ten lednový stojí především na navrátivších se Depeche Mode, avšak zajímavých jmen nabídne samozřejmě mnohem více. Leden je na koncerty vcelku bohatý, a tak je z čeho vybírat. Přinášíme desítku toho nej.
14.01. – Depeche Mode
Bezesporu koncert měsíce. Skvělá zpráva pro ty, co nesehnali lístky na jejich beznadějně vyprodaný loňský koncert pod širým nebem. Tentokrát se legendární trio v čele s Daevem Gahanem představí v halové podobě, konkrétně v O2 Aréně. Může za to prodloužení jejich úspěšného turné Tour Of The Universe.

15.01. – Marsen Jules
Milovníci snových rytmů a křehkých melodií by neměli chybět patnáctého ledna v Paláci Akropolis. Na dalším díle Music Infinity vystoupí totiž jeden z předních představitelů žánru ambient Marsen Jules. Jeho skladby velmi často přesahují do soudobé vážné hudby, a tak lze očekávat vskutku kvalitní hudební zážitek. Neméně zajímavé je pak i doprovodné vystoupení elektronického mága z domácích luhů a hájů Sonorityho tentokrát netradičně ve spojení s legendární dvojicí Irenou a Vojtěchem Havlovými a v podobném, tedy ambientním duchu.

16.01. – Načeva & Dj Five
Svérázná písničkářka Monika Načeva s velmi specifickým hlasem a spolu s ní hip-hopový dj Five vystoupí v klubu Cross v rámci noci Fuse z dílny partičky Fatal Noise. Ideální kombinace pro dlouhý večer či spíše dlouhou noc.

16.01. – Enter Shikari
Britská čtyřčlenná partička Enter Shikari, která se nedávno představila domácímu publiku coby předskokan slovutným The Prodigy si hned z kraje roku střihne tentokrát sólo koncert a naplno tak ukáže svou pro mnohé nepředstavitelnou kombinaci označovanou jako electro – hardcore, za níž se schovává kombinace trance a právě hardcore.

20.01. – Puding Paní Elvisovej
Jedna z nejzajímavějších slovenských kapel umně kloubící elektroniku s akustickými nástroji a příjemnými vokály se opět po čase představí pražskému publiku. A to dvacátého v Paláci Akropolis. Kdo ještě tento puding nezkusil, má jedinečnou příležitost.

21.01. – Adam Tensta

Adam Tensta je švédský muzikant jehož tvorba se nejvíce blíží hip-hopu, ale zdaleka se jím nenechává svazovat. On sám ji označuje za bloc pop, jiní ji označují za electro rap. Ať už tak nebo tak, jedná se především o kvalitní klubovou hudbu, která posouvá hranice. Support obstarají dj´s Mioki Dj Team a Tuco.

21.01. – Peter Hammill
Peter Hammill je právem označován za rockovou legendu. Rozruch způsobil již v sedmdesátých letech v tehdejší undergroundové scéně a stále jde se svou kytarou a piánem dále, i přesto, že loni oslavil již své 61 narozeniny. Tím co je na jeho tvorbě nejzajímavější je především jeho hlas, který přesahuje rockovou škatulku a je zajímavým pro mnohem širší vrstvy posluchačů. Jedni z nich budou mít šanci na Flédě 21. ledna.

27.01. – Mahala Rai Banda

Mahala Rai Banda je romská kapela příznačně z Rumunska, odkud pochází i jejich balkánsky divoký zvuk. Do širšího podvědomí hudební veřejnosti vstoupili díky hudbě k filmu Borat, která pochází právě z jejich dílny. Takže kdo to rád divoce, hurá na další díl Respectmusic do Akropolis aneb není Balkán pouze Gogol Bordello či Bregović s Kusturicou.

28.01. – Emiliana Torrini
Jedna z hvězd loňské Pohody, islandská diva ne nepodobná krajance Björk přijede poprvé do Česka. Stane se tak díky Euroconnection ve čtvrtek 28. ledna. Její hudbu lze označit jako kombinaci průzračného folku a elektroniky, kde tím nejdůležitějším je však především zpěv Emiliany. Do Prahy přijede se svou aktuální deskou Me and Armini a bezesporu okouzlí všechny přítomné.

28.01. – The Gathering
Holandská parta již notně protřelá na hudební scéně se po čase objeví v Čechách. Přijede s novou deskou The West Pole a zároveň s novou zpěvačkou Silje Wergeland. The Gathering se svým alternativním rockem jsou ideální příležitostí pro klubery, kteří si rádi od tanečních rytmů odskočí ke staré dobře kytaře.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika