Kdo jsou vlastně Joe and Will Ask?

Kdo jsou vlastně Joe and Will Ask?

21. 01. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jeden ze současných trumfů respektovaného labelu Kitsuné, který je považován za jakýsi hudební camp, v němž loví velké labely, Joe and Will Ask? vystoupí již tuto sobotu na elektro mejdanu T.R.A.S.H. V Roxy. Přečtěte si, jakou cestou cestou si úspěšná dvojka prošla doposud a co plánuje do budoucna.
Joe a Will se potkali v roce 2005, oba přišli z odlišných hudebních prostředí. Joe měl za sebou drumandbassové počiny, zatímco Will působil v oblasti hard house a tranceu. To je základem jejich současného zvuku – nadšení pro objevování nových hudebních zákoutí a různé hudební vlivy spojující se v harmonický celek.

Spolupracovat začali v roce 2007, téměř okamžitě si získali pozornost djs, promotérů a indie labelů. Brzy se Joe and Will Ask? dostali k hraní na taková místa jako Matter, Trailer Trash, Durrr, Club NME, Boombox, Scala nebo Ministry of Sound v Londýně. Zároveň začali být žádání mimo UK, takže si jejich vystoupení mohli vychutnat v Německu, Itálii, Francii, Rumunsku nebo Bulharsku.

Stejně vřelého přijetí se setkala jejich precizní produkce - zaměřená na parket, ale stejně tak melodická, ovliněná technem. Dvojka si tak získala přízen indie i taneční scény. Jejich produkce se těžko škatulkuje: techno? elektro? To je na každém posluchači. Bývají však přirovnáváni k Soulwax, Chemical Brothers, DIM a Popof.

joe and will ask

V roce 2008 se upsali labelu Gulp Communications Andrew Friendlyho, kde vydali tři úspěšná epíčka, která se umístila v Cool Cuts Chart. Zároveň si získali velkou fanouškovskou základnu včetně samotného Brodinského, Kris Menace, Vicarious Bliss, Caspera C, Acid Jackse, Autokratz nebo Dark Globe.

Joe and Will Ask? Dostali možnost remixovat široké spektrum umělců v čele s La Roux, The Bell, Jupiter Heroes nebo Acid Girls. Zrovna teď pracují na remixech pro Ministry of Sound nebo projekt Hockey v rosteru EMI.

Jako djs se Joe and Will Ask neomezují na jedinou hudební oblast a dokáží tak hrát „pro lidi“. Na velkých soundsystémech preferují techno a minimal. Jejich vybavení při živém vystupování tvoří laptopy a midi controllery. Jejich sety jsou tvrdší, plné energie a melodií. Zatančí si na ně technaři i příznivci indie. Joe and Will Ask zkrátka uspokojí jakékoliv tanečníky! Přesvěčte se o tom 23. ledna na párty T.R.A.S.H. Lístky v předprodeji jsou za stovku, na dveřích pak za krásných 150 korun.

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TRASH

Sobota 23. 1. 2010
Vstup: 100 / 150 Kč
Vystupují:
Special Joe and Will ask? (UK) Djs: The Fakes, Gregory Finn
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika