Brendan Perry vystoupí v Divadle Archa

Brendan Perry vystoupí v Divadle Archa

04. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zpěvák a multiinstrumentalista Brendan Perry, mužská polovina dnes již legendární kapely Dead Can Dance, zahraje 31. března v pražském Divadle Archa. Představí svoji druhou sólovou desku „Ark“, která vychází letos na jaře.
Šestnáct let tvořil jeho hluboký nezaměnitelný hlas vedle Lisy Gerrard poznávací znamení dua Dead Can Dance, které do rozpadu v roce 1997 vydalo celkem devět alb a proslavilo se po celém světě svojí éterickou elektronickou hudbou s prvky world music, new age, středověkými zpěvy či keltskou melodikou. Diváci v Divadle Archa se mohou těšit na zvuk blízký právě Dead Can Dance, Brendan Perry na svém webu totiž uvádí: „Skladby z desky ´Ark´ se mnohem více podobají tomu, co jsem psal pro tuto kapelu, než u mého prvního sólového alba ´Eye Of The Hunter´“. Na albu se objeví dokonce dvě písně, které původně složil pro reunion turné Dead Can Dance v roce 2005.

 „Divadlo Archa zažije podobně výjimečný a magický koncert jako před třemi roky s Lisou Gerrard,“ doplňuje Borek Jiřík z pořádající agentury Charm Music. Vstupenky jsou v prodeji od 8. února v pokladně Divadla Archa za 820,- Kč na stání a 1.090,- Kč na sezení a v síti Ticketpro za 890,- Kč na stání a 1.190,- Kč na sezení včetně poplatku. Koncert uvádí Charm Music ve spolupráci s Divadlem Archa.

Album „Ark“ obsahuje osm původních skladeb, které zkoumají témata identity, odcizení, války, politické korupce a hrozbě, kterou lidstvo jako druh představuje pro své prostředí. Nechybí v nich ale optimismus a naděje v lepší svět. Brendan jej složil, nahrál a produkoval celé sám. „Ark“ není koncepčním albem v tradičním slova smyslu, spíše sérií pozorování a komentářů týkající se lidstva. „Jako u mých předchozích děl jsem neměl dopředu dáno, o čem skladby budou. Nechal jsem se řídit svým instinktem a nápady, jak postupně přicházely,“ vysvětluje Brendan.

Na rozdíl od předcházejícího alba „Eye of the Hunter“, kde Perry využil živé kytary, baskytaru i bubny, prakticky všechny nástroje na nové desce pocházejí ze samplů a syntetizátorů. „Byl to ode mě záměr, jelikož jsem chtěl nabít hudbu neutrálním elektronickým zvukem, který by odrážel náš svět, který je stále více závislý na strojích. Využil jsem především smyčce, dechy a sbory, které doplnily syntetickou hudební krajinu,“ říká Brendan. Na nahrávce se odráží i vliv toho, že Perry žije a tvoří v relativní izolaci (Quivvy Church, Irsko) a že tedy tráví volný čas na internetu s přáteli nebo sledováním dokumentů a zpravodajství.

www.brendan-perry.com



Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika