Do Roxy se vrací Breaksome!

Do Roxy se vrací Breaksome!

16. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Po dlouhé době se vrací breakbeat také do Roxy! A to ne ledajaký, ale hned od protinožců. Australanů k nám moc nejezdí, takže si pište do diářů: sobota 20.2. Karl Sav@ Breaksome za vydatné podpory breakbeat.cz crew vám s radostí ukážou, že \"breakbeat is not dead voe!\"
Jméno Karl Sav možná leckomu nic neřekne, nicméně vězte, že posledních pár let patří k těm nejzajímavějším producentům (nejen) na australské breakbeatové scéně. Což nejlépe dokazuje jeho zařazení serverem Beatport na seznam producentů, jejichž skladby budou v nadcházejících letech stát za poslech. Karl je, zdá se, talent od přírody: už v devíti letech cvičil na kytaře akordy a zanedlouho rozvíjel svoje hudební nadšení hrou na baskytaru a bušením do bicích. Tím pádem se v teenage letech mihnul v několika kapelách rozličných žánrů, acid jazzem počínaje a heavy metalem konče.



Nejvíc se vybouřil v revivalech Red Hot Chili Peppers a Primus, které i díky Karlově precizní hře na 6ti strunou baskytaru způsobily povyk v Canbeře a Sydney. Navíc si začal osahávat studiovou práci, když vyzbrojen čtyřstopým kazeťákem a starou drum machine Alesis, natočil pár lokálním kapelám několik demo nahrávek. Samože v té době ještě zdaleka netušil jak se mu tyhle zkušenosti v budoucnu vyplatí. V roce 99 se Karl přestěhoval za studiem do Perthu, kde poprvé propadl elektronické hudbě speciálně breakbeatu a drum and bassu, které ještě více rozšířily jeho obzor na poli zlomených rytmů šmrnclých jazzem a funkem.

Potom co kvůli přebytečnosti ztratil zaměstnání účetního, rozhodl se zkusit štěstí v djingu a koupil gramce a mixák. Po 8 měsících pilného trénování Karl vyhrál v únoru 2004 soutěž Stanton Club Dj a zanedlouho už rozhýbával nespočet cluberů na akcích v Perthu a okolí. Městský život si občas zpestřil výletem na openair do hluboké buše vzdálené stovky kilometrů od civilizace.

Karlovo nadšení pro produkování hudby se vrátilo během roku 2005, jen kytary vyměnil za loopy a samply. Opět se potvrdilo, že na co sáhne to mu jde a koncem roku 2006 ho zvolili jedničkou kategorie „Best New Talent“ v Perth Dance Music awards. Zlatou bral i ve škatulce „Best Local Tune“, díky jeho debutu „Hang On Minute“, který vyšel na Erase Records.

Do svých setů ho míchali i kolegové Elite Force, Meat Katie, Future Funk Squad či krajan Dopamine. Ten jeho atmosférický track popsal jako „deep atmospheric thumper“ ideální na párty kolem 3 ráno ,). Na úspěšný debut navázal elektrofunkovkou Funkenstein a remixy pro Signal Drivers (šlapavá Widgety Dub) a The Falls (atmobrejkovka Never). Právě se Signal Drivers rozjel v roce 2007 večírek Destination?, který později v Perthu vyhlásili nejlepší novou klubovou nocí.

V roce 2008 se o Karlově dovednosti a citu pro kvalitní elektronickou hudbu doslechla australská kytarovka Calerway a požádala ho o remix pecky „Imaginary Friend“. Výsledkem byla hitovka s nabroušenou kytarou a chytlavým vokálem, která elektrizovala atmosféru na mnoha parties. To už se o jeho čím dál vymáklejšímu progressivebreaks soundu mluvilo hlasitě i v UK, kde se nakonec upsal labelu Re:connect.

Pro stáj Glenna Nicholse zplodil povedený singl No Doubt (s vokálem Nikity) a natrenslý remix věci Mi Casa Su Casa od projektu That Girl dj. Na sklonku roku pak přišla nabídka k remixu od breakbeat bandu The Wrongstars. Těm Karl přichystal našláplý „rovnobrejk“ Freakshow s rolujícím beatem a rapem (k poslechu na druhém cd Beats, Rhymes and Conflicts). Aby to nevypadalo, že Karl jen vysedává u kompu a drtí jeden track za druhým nebo objíždí s dj bagem kluby, je třeba také zmínit, že jako správný australan je fanouškem rugby. Takže pokud má čas, zaskočí na zápas perthských Western Force.

Vítězné zápasy ho určitě nakopnou, což je slyšet i z loňských počinů. Příkladem budiž rozjetý remix Tech You pro Sidel nebo atmo-breaková předělávka tracku Samurai pro producenta Marse. Pro letošek má na svých hardiscích připravené další breakbeatové pecky a zajisté budou k slyšení v sobotu 20. února na Breaksome v Roxy. Tudiž kdo má rád breakbeat australského stříhu s atmosférickými plochami, progress zvuky a hustými beaty neměl by si jeho set nechat ujít. Jako nápověda může posloužit Savův set z května minulého roku v Aucklandu.

Ukázky tracků a další info na: www.myspace.com/karlsav

Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BREAKSOME WITH KARL SAV

Sobota 20. 2. 2010
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
kaplick (cz), saku (cz), karl sav (aus), turtlesquad (cz), kenny (cz), astral dvision ( cz)
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kopec
17. 02. 2010 | 16:10:54
+0 | -0
to je dobre breakbeat tady vali ja byl na breksome kdyz byli freq nasty evil nine plump dj masakr a rennie pilgreim diky roxy 2010 vali preju at furt chodej lidi nej klub v CR naka MECCA AT SE DE VYKAKAT TRAPNA DISCO SNOBARNA
b
17. 02. 2010 | 15:35:18
+0 | -0
BREAKSOME - Best Poster: http://www.rave.cz/clanek.php?id=13769
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika