Zombie Nation: Senzace poslední dekády

Zombie Nation: Senzace poslední dekády

28. 02. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
První vydání zbrusu nového večera v režii dje Tvykse! Jako první vzácný host dorazí v rámci živého vystoupení 13. března německý projekt Zombie Nation, jehož shows jsou vyhlášené. Samotný Tvyks o něm mluví jen v superlativech. Přečtěte si o jeho dosavadní úspěšné hudební kariéře.
Počátek hudební dráhy mnichovského projektu Zombie Nation je spjat s labelem DJe Hella International DeeJay Gigolo Records, kde vydal v roce 1999 první EP. Hned zkraje Florian Senfter bodoval díky megahitu Kernkraft 400, který triumfoval v hitparádách po celém světě a doslova uhranul hudební veřejnost. Ještě tentýž rok dostal u DJ Hella možnost vydat desku. Mimochodem, klip Kernkraft 400 na YouTube již shlédlo téměř 9 milionů diváků!

zombie nation

Kontrakt s International DeeJay Gigolo Records skončil v roce 2001 a nebyl obnoven. Zombie Nation totiž přesídlil na vlastní značku Dekathlon Records, na níž spatřily světlo světa dva singly a hlavně ceněné LP Absorber z roku 2003. Florian tehdy tvořil i pod pseudonymem John Stairlight, čímž odstartoval sublabel značky Dekathlon Records, UKW.

Zombie Nation

Veleúspěšným počinem UKW se stal singl Paeng Paeng, který dostal Svena Vätha natolik, že ho licencoval pro vydavatelství Cocoon. Následně Zombie Nation vydává na UKW třetí longplayer Black Toys, nesoucí se v eklektickém duchu fúze techna a hip hopu nebo funky houseu.

V roce 2007 se Zombie Nation vrhl do úspěšné spolupráce s Tigou. Pod nickem ZZT společně vydali desku Lower State of Consciousness, jejíž úspěch doplňuje vynikající remix francouzských Justice. Následující jaro vytahuje další trumf z rukávu - výtečný remix This Boy's In Love pro australské The Presets a na kompilaci Kitsuné Tabloid zařazují němečtí Digitalism jeho novinku Filter Jerks.

Tvyks
Rok 2008 se celkově hodně vydařil, protože ještě na podzim 2008 je přichystána druhá várka ZZT se singlem The Worm. Mezitím si už ale svět podupává u singlu Worth It a netrpělivě očekává novinkové album.

tvyks

V zimě 2009 je deska Zombielicious konečně venku, a Zombie Nation se s ní zařadil mezi jedno z nejlepších alb poslední dekády. Tedy alespoň to tvrdí sám Tiga, který celé album licencuje pro svůj
label Turbo. Současně se na trhu objevují dvě EP s remixy od předních jmen současnosti: Proxy, Jori Hulkkonen, Shadow Dancer, Franz & Shape nebo Harvard Bass.

ZN remixuje nové singly pro Tigu, projekt Freeland či zpěvačku Kid Sister. A co je hlavní, za doprovodu věrného druha Akai MPC 4000 se vydává na cestu po předních světových pódiích
se svou live show, které uhranulo kde koho, a tak jste možná sami někdy mezi věrnými fanoušky zahlédli samotného Erola Alkana.

www.zombienation.com

www.discogs.com/artist/Zombie+Nation


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

VIBRÁTOR

Sobota 13. 3. 2010
Vystupují:
Tvyks, Zombie Nation live
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

02. 03. 2010 | 15:56:16
+0 | -0
ojooj michale..neviem kde si prisiel v tomto clanku na to ze z Tvyksa niekto nieco robi ale nevadi...okrem toho ze uz dlhsiu dobu je podla mna najlepsi Dj v CZ(aj SK). Zombie Nation za tie peniaze rozhodne stoji, jeho show je skvela staci si pozriet par videii na nete. Teba zrejme nova svieza hudba nezaujima, stale totiz urcite ficis na Carlovi Coxovi a pod. techno vykopavkach. Ja sa na ZN chystam az zo zapadneho Slovenska pretoze tu v okoli na podobnu hudbu nikde nenarazis. Neviete si tam vobec vazit svieze a nadupane projekty ktore sa niektori ludia snazia predstavit vasmu publiku aj ked to zrejme nie je vzdy lahke. Zbytocne urazas. Silnu zavist z teba citit...
michal
01. 03. 2010 | 16:20:42
+0 | -0

cena

haha, tak při pohledu na prodane listky na ticketstream, tak učast odhaduju na malou. 2 lístky prodaný z 200 :-) To je terno :-) Nediv se při ceně v předprodeji 250 a na místě 300!
michal
01. 03. 2010 | 16:14:31
+0 | -0

samotny tvyks:-)

Samotný Tvyks? Co to je jako? Co z něho děláte? Bez těch legín a hadrů ze sekáče to je průměrnej dj. Nic víc.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika