Bobby McFerrin se vrací do Prahy

Bobby McFerrin se vrací do Prahy

01. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vokální site-specific. I tak bude možné nahlížet na jednu z nejočekávanějších hudebních událostí letošního roku – sérii tří koncertů vynikajícího hudebního experimentátora Bobbyho McFerrina.
Ten v České republice vystoupí u příležitosti vydání svého nového alba VOCAbuLarieS hned třikrát – 21. dubna v Obecním domě na Jarním GALA pro festival Struny podzimu, 22. dubna v Kongresovém centru a 24. dubna v ČEZ aréně v Ostravě. A pokaždé jej na cestě do světa gospelu, soulu a funku doprovodí speciálně pro tuto příležitost zformovaný komorní pěvecký sbor.



Sestavením tohoto jedinečného hudebního tělesa byla pověřena vycházející hvězda domácí sborové scény, sbormistr Pražského filharmonického sboru Lukáš Vasilek. Samotnému vystoupení bude předcházet intenzivní příprava. Lukáš Vasilek povede soubor do doby, než se jej na počátku dubna ujme pravá ruka Bobbyho McFerrina, zkušený sbormistr a spoluautor některých skladeb z alba VOCAbuLarieS Roger Treece. Společně pak budou pokračovat v náročných zkouškách a připraví výsledný repertoár.

Nový koncertní projekt VOCAbuLarieS vychází ze stejnojmenné nahrávky, jež vyjde 15. března na labelu Universal Jazz & Classics. Kromě ukázek z nového alba nezapomene Bobby ani na svoji starší tvorbu a potěší návštěvníky koncertů některými ze svých tradičních sólových skladeb.

Podrobnosti ke koncertu, včetně hudebních ochutnávek, jsou k dispozici na webových stránkách www.bobbyvpraze.cz. Vstupenky je možné zakoupit v předprodejní síti Ticketpro.

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: BOBBY MCFERRIN

Středa 5. 5. 2010
Vstup: 500 až 3300 Kč
Vystupují:
Bobby McFerrin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika