Tipy na alba a kompilace v březnu

Tipy na alba a kompilace v březnu

03. 03. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (2)
V březnu vycházejí dlouho očekávané desky: Black Light od Groove Armady nebo Plastic Beach z dílny Gorillaz. Součástí březnové nadílky jsou i menší, ale o to zajímavější projekty: Goldfrapp, indie-rockoví Frightened Rabbit, skandinávští jj nebo Tunng, kteří před dvěma lety vystupovali v Paláci Akropolis.

Tunng: And Then We Saw Land
1. 3. 2010

Britská skupina Tunng se v Praze ukázala před dvěma lety a byla to docela zajímavá podívaná – spousta unisono zpěvu, spousta žonglování se zvuky. V pořadí čtvrtá deska znamená odklon směrem k lepší produkci a syntetičtějšímu zvuku. Folktronica z Anglie v popředí s důraznější frontmankou Becky Jacobs.

Fun Loving Criminals: Classic Fantastic
1. 3. 2010

Funk-souloví FLC vystoupí už brzy v pražském klubu SaSaZu a představí svoje šesté album s názvem „Classic Fantastic“. Po úspěšných „Come Find Yourself“ nebo „100% Colombian“ se ale zdá, že jim dochází inspirace a síly. Zlé jazyky tvrdí, že nové album není ani classic ani fantastic.

Groove Armada: Black Light
2. 3.2010

Groove Armada v jiném kabátě. Vsadím se, že osmdesátkový feeling buď zaryté fanoušky totálně nasere nebo si je ještě víc získá. Toto není vaše typické GA album.


Gorillaz: Plastic Beach
8. 3.2010

Trochu brzy vyhlašované jako nejlepší album roku 2010, “Plastic Beach” se každopádně zařadilo k jedné z nejočekávanějších hudebních událostí jara – také kvůli všem těm jménům, které s sebou Albarn přitáhl. Lou Reed, Def Mos, Snoop Dogg, Bobby Womack, Mick Jones (Clash) a Mark E. Smith (The Fall). Demon Days jsou mrtví, ať žije Plastic Beach!

jj: jj no 3
9. 3. 2010

Švédská kapela „jj“ přichází se třetím hudebním kouskem: po singlu a desce, která si minulý rok osobitým pojetím popu (prvky hip-hopu, ambientu, new age, rocku) vysloužila chválu nejen ve Skandinávii. Teď přicházejí s druhým albem a se stejnými ambicemi. „Je to pestrobarevná óda na chemickou euforii anebo také její působivá simulace určená všem, co v honbě za raušem zůstávají na straně zákona.“

Liars: Sisterworld
9. 3. 2010

Další top album 2010 – alespoň podle některých. Liars se původně řadili mezi vlnu post-punkových kapel počátku nového tisíciletí a upozornili na sebe nadějným debutem „They Threw Us All In…“, který následovalo experimentální, a kritikou těžko přijímané „They Were Wrong, So We Drowned“. Experiment a odklon od přímočarého post-punku počátku kariéry Liars rozdělily fanoušky na několik táborů a nezdá se, že by je temnější deska „Sisterworld“ měla dát dohromady.

Autechre: Oversteps
22. 3.2010

Elektronická dvojka z Manchesteru je zpět. Nové album s názvem Oversteps přijede představit také do Čech - v rámci Itch My Hahaha vystoupí 31. března na brněnské Flédě. OVersteps jakoby se vracelo do první půlky 90.let - zpět jsou melodie, ambientní polohy, ale i hutné basové linky a beaty.

Frightened Rabbit: The Winter Of Mixed Drinks
22. 3.2010

Indie rockoví vystrašení králíci se předvedli v plné parádě na albu, jehož název je synonymum pro sex. „Midnight Organ Fight“ vyšlo z dílny tria, jehož pilotní dvojka Scott a Grant Hutchisonovi (zpěv, kytara a bubny) jsou sourozenci. Jestli v něm Scott svým nezaměnitelným hlasem zpívá o rozchodech a sexu, pak si na „Mixed Drinks“ vytváří své alter-ego, které má všeho dost.

Goldfrapp: Head First
23.3.2010

Po hlavě se vrhá Goldfrapp do svého pátého alba a tentokrát to zní, jak sama říká, jako vesmírný trip. Singl “Rocket” je jako vystřižený z diskošky, kam si Goldfrapp odskočila zazpívat. Pryč jsou časy melancholických básniček podmalovaných zádumčivým houslovým doprovodem.
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Horys
04. 03. 2010 | 15:42:42
+0 | -0

Mňami

Tak musím říct, že březen vypadá opravdu lákavě :-)
m.key1
04. 03. 2010 | 11:20:30
+0 | -0

BLACK LIGHT

....je luxusni!
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika