Nový projekt Soundtrack of our lives

Nový projekt Soundtrack of our lives

03. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Postmodernistická koláž spojuje prvky divadla a elektronické hudby a videoartu. Je také částečně kritikou fenoménu reality show. Cele pojetí večera vychází z tradice performance – jednoho z nejvýraznějších prostředků současného akčního umění navazující na happeningy a jiné aktivity, jde o hraniční formu umění, zaměřenou přímo na tvůrčí čin v časoprostorové situaci, ve skutečném čase a přirozeném prostředí, intermediální projev spojující některé tradiční divadelní, taneční, hudební, literární, výtvarné i architektonické postupy v současném vztahu akce-prostředí kladoucí důraz na nová média: video, počítače, komunikační technologie.
Naším cílem je propagovat současnou dramatickou tvorbu podle našich představ, zejména pak ne v tradičním pojetí kamenného divadla, ale koncipovanou jako řadu divadelních vstupů okořeňujících vystoupení Dj´s. Přinášíme tak nový typ vyprávění, ale i nový typ postav. Performance dvou hercu a skupiny Dj´s "Soundtrack of our lives" vznikla volně na motivy dramatu Falka Richtera.

soundtrack

On je Dj ona bývalá televizní moderátorka oba umístěni pod neustálý dohled kamer. Dva umělci, kteří mají kořeny v klubové kultuře, kteří musí být vždy rychlejší než systém, který je chce komerčně vymýtit, a který sami využívají ke své práci sebe. Nesledujeme jejich reálný život a reálné vztahy, ale to, jak jsou umístěni do umělého prostředí a situací a jak navazují mezilidské vztahy, jež jsou díky tomu, jak jsou krátkodobé a vyvolané uměle, také vlastně do jisté míry fikční a proto nereálné. aktuální události jsou vzhledem k rozsáhlosti díla vždy jen malým střípkem, svůj význam často získávají až v rámci celkového pohledu.

Ve výsledku se nám odhalují především obecné mechanismy sociální a personální psychologie, jedná se tedy svým způsobem o laboratorní experiment, do kterého účinkující vstoupili a vy máte možnost je při tom sledovat.

Reality show vtrhly do českých i slovenských televizí jako očistná bouře: způsobily změny ve sledovanosti, přiměly televizní rady k udělování pokut a vzedmuly společenské vášně. Teď útočí na váš klub, tak si to nenechte ujít.

Cena vstupného: před 22:00 70Kč, po 22:00 90Kč
První část divadla startuje už v 22:00 takže tentokrát přijďte včas !!!
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika