Rozhovor s Brentem Newittem k akci Whoop!!

Rozhovor s Brentem Newittem k akci Whoop!!

08. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Již tento pátek 12. března se v novém multikulturním prostoru Pilot blízko Náměstí Míru v Praze rozezní hutné a velmi svěží beaty party Whoop!!. K této příležitosti si pořadatelé našli čas a udělali rozhovor s Brentem Newittem, členem legendárních Aquasky, který právě na Whoop!! vystoupí.
Ahoj Brente. Jak došlo k tomu, že jste přešli jak ve svých setech, tak i v produkci na 4/4 beaty a vlastně opustili breakbeat? Je to věc, kterou pozorujeme u většiny bývalých breakbeatových a dnb hvězd.
Brent: Myslím si, díkybohu, že jsme se všichni dostali na scénu s hudbou, která nemá žádné hranice a žádná šuflátka, do kterých spousta lidí rádo hudbu zařazuje. U nás nemají šanci. Všichni poslouchají různorodou hudbu a také ji produkují .. věci, které jsme dělali jako producenti, jsme dělali vždy jen se zaměřením na jeden styl! To už nadále není náš cíl a pro spoustu lidí je fajn mixovat a experimentovat s novými a hudebně nezařazenými věcmi. Děláme všechny styly hudby tak, aby byly možné předělat do stylu jiného a udělali jsme náš vlastní styl na této scéně. Ale dělali jsme break 10 let a to je spousta let, kdy jsme se věnovali pouze jednomu stylu hudby. Vytváření 4/4 hudby nás zase spíše staví do role producentů a doufejme, že některé z našich nápadů budou použity, až budeme dělat zase nějaký breakbeat.

aquasky

Minulý rok jste vystoupili v Brně, očekáváte něco více od Prahy? Vystupovali jste v obou městech, ale v Praze to bylo mnohem mnohem déle?
Brent: V Praze jsem naposledy hrál před třemi lety s Noisia a byla to fakt sranda. Tentokrát jsem byl návštěvníkem vaší fantastické země už třináctým rokem!! Je pocta hrát v jakémkoliv městě v České Republice a každé vaše město má svoji vlastní party atmosféru a vlastní styl zábavy.

Víme, že jsi před časem během svých vystoupení nedal dopustit na vinyly, ale nedávno jsi prý začal používat CD, mp3 a další vychytávky?
Brent: Nikdy jsem nehrál z CD! Provozování nahrávací společnosti mě hodně ovlivnilo a když přijde na djing, vždy jsou na prvním místě vinyly! Jen během posledních 18 měsíců, kdy spousta labelů přestala dělat vinyly, přišly mi moje sety dost zoufalý a nemohl jsem hrát hudbu, kterou jsem chtěl. Takže teď, díky Seratu, jsem zpátky u svých setů … a naprosto ponořený do této digitální doby!

Připravuješ něco speciálního pro party Whoop!! ?

Brent: No, když jsem hrál v Praze naposledy, hrál jsem pouze z vinylů. Jak už jsem říkal, postupně jsem přešel na Serato a to samo o sobě dává hudbě nový rozměr a DJ set je díky tomu mnohem kreativnější a to s vinyly nebylo zase až tolik možné .. opět jsem se zamiloval do pozice dje a jsem si jistý, že tento entusiasmus bude dost znát během mého vystoupení .. a navíc můžu během setu tančit a skákat a nedělat chyby.

Co momentálně připravujete ve studiu? Nový track, album?
Brent: Děláme spoustu remixů … Letos jsme jich udělali už kolem pěti. Je fajn si dát voraz od skládání nového materiálu a experimentovat s tracky jiných hudebníků. To je ten čas, kdy se bavíme a napadají nás ty nejlepší věci. Poslední věci byly s Black Noise, Mightyfools, Nickem Thayerem, Joe&Will Ask? a s Lee Mortimerem.

Znáte ve svém okolí někoho talentovaného, zajímavého, kdo by mohl být v budoucnu výrazným producentem, nebo velmi známým DJem?

Brent: Já bydlím v malém městečku na jihu Británie, které se jmenuje Bournemouth a je to tady s undergroundovou scénou tak trošku složitější … takže je i dost složité odpovědět na tuhle otázku. Talenti jsou na každém rohu Bournemouthu, buhužel jsem však nikoho takového tady ještě nepotkal!!

Na vašich stránkách nás zaujala nabídka limitovaných triček. Prodáváte trička, která jsou inspirována designem Passenger Records. Kdo tohle všechno navrhuje?
Brent: Hlavní designer je mladík, který si říká Owen at All Ciy. Owen s námi nejdřív pracoval přes Templayers projekt v roce 2005 a nakonec s námi zůstal až do současnosti. Je to úžasný talent a perfektní parťák do hospody.

Na internetu máte taky hodně profilů jako je myspace, facebook, twitter … kdo se o profily stará, kdo odpovídá na otázky fanoušků, kdo komunikuje se světem prostřednictvním internetu?
Brent: Hahaha …. To je rozdělené mezi mě a Davea. Já mám na starost myspace, Dave dělá facebook a Twitter. Já mám facebook zakázaný, protože Daveova rodina si to všechno čte a Dave nemá rád moje hlášky a srandy, který dávám na net … LOL … takže mě kontaktuj jen na myspace :D

Jaké máš koníčky kromě práce s Aquasky?

Brent: Rád sbírám desky, hlavně ty z východní Evropy. Zajímám se o historii a o důsledky komunismu a taky mám rád graffiti … jo, miluju graffiti!!!


Na jaký druh party chodíš nejraději, pokaď jdeš?

Brent: Nejraději mám hiphop … vážně! Ale mám na mysli ty akce z 80. a 90.let. Breakdance … starý anglický rap a britcore …. Taky si rád užiju občas black metalové show. Baví mě různorodý věci .

Bezva, díky za rozhovor!


Za Whoop!! se ptala Šárka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

WHOOP!!

Pátek 12. 3. 2010
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
AQUASKY, Pixie, d.mitry, Z-Airs, Felix!, Thiew
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika