Další díl rádiové show Minimatica již dnes

Další díl rádiové show Minimatica již dnes

23. 03. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Stalo se pomalu již pravidlem, že vám každý týden přináším zajímavé novinky ze světa aktuálního tech-housu a deep-housu, které se objevují v relací Minimatica. Neustálé hledání originality a hodně krát nemožného navzdory potížím se vyplácí a proto si Minimatica drží svou specifickou linii hudebního projevu. Pro dnes jsem pro vás nachystal pestrý výběr, který vás provede inspirující zvuky současné elektroniky.
Začneme to hopkavým a kvalitním trackom z dílny irského producenta Donnacha Costello. Tento mnoho krát experimentální producent na vás vytáhne skvělou tancovačku pod názvem No-One Is Watching. Jako důkaz kvality je i domovský label tohoto releasu - Poker Flat Recordings.

Jemně a melodické je prezentování následujícího tracku, který pochází z dílny německého producenta Kellerkinda. Pravděpodobně záměrně pojmenována novinka Darina vás určitě osloví svou lehkostí a příjemnou kompozicí. Vyšlo na vydavatelství Polished Audio. Od velmi příjemného přejdeme k ještě příjemnějšímu a více tanečnejšiemu. Když se spojí oldschoolovo synthové zvuky s moderním tech-house, vyleze na povrch něco podobného jako je tomu v případě Hectora Moralez & Eddie Leadera ve skladbě No Shame (Leader's Mix). Velmi chytlavé a hlavně účinné na taneční parket. Label Huddy Traxx.

Z nového hudebního materiálu jsem použil do relace i undergroundový track od producenta jménem Pakt, od kterého si dáme novinku Oktogon na německé značce Snork Enterprises, abychom přesně nahráli i našim zástupcům producentů Funkatron & Sensoreal, od nichž si zahrajeme skladbu Skycycling v temnějším remixu od Hernan Bass (Shufflemood rec.).

Známý německý housový label Plastic City dává o sobě vědět následujícím release od stálice tohoto labelu Lukase Greenberga. Ten si přizval na výpomoc zpěvačku Nica Brooke a výsledek je více než zajímavý. Skladba Prisoner With A Key (No Key Mix) je charakterizována směsicí deepových melodií a rytmických perkusí, které tvoří pěkně uspořádaný působivý celek.

Už se tu nějakou dobu neukázala chlapci z Gruzie, kteří si říkají Leon & Greenbeam. Malý comeback do dnešní relace jim zaručil nový hypnotický techno track 35 Hours 13 Minutes na Diva rec., Který doufám, že nakopne hudební choutky do techna více založených posluchačů.
Podobná témata se ponese i nová novinka Transcendence od producentského projektu Cactus Twisters, který daný našlápnuto track vydali na vydavatelství pod zkratkou CE rec.
Jako poslední tip dnešní částí Minimatica vám nabídnu ochutnávku od italského producenta, který neustále stoupá vzhůru v žebříčcích popularity mezi DJs a producenty v tomto žánru. Je jím Daniele Papini a on uzavře skladbou September Black přehled toho, co netreba zmeškat. Vyšlo na Eyererovom labely Kling Klong.

Nejnovější epizodu relace Minimatica si budete moci poslechnout již ve středu 24. března na vlnách minimalové kanálu rádia Digitally Imported (www.di.fm / minimal). Začátek je v 18:00 našeho času.

Přejeme všem příjemný poslech!

Dodal: Nikolaj Hiric, Minimatica
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika