Tipy na drum and bass alba na duben

Tipy na drum and bass alba na duben

08. 04. 2010  |  Autor: Fnop  |  Komentáře (1)
Duben je přehlídkou těch nejočekávanějších releasů. Až na jedno Holandsko tu máme samý Londýn. Doporučím jednak právě alba novátorských producentů pohybujících se na poli dubstep, UK funky, garage, které představuje Ikonika a SBTRKT, podíváme se také na důležité releasy z oblasti drum and bassu, který je zastoupen jmény Noisia, Instra:mental a dBridge a kompilací Sick Music 2 vycházející na labelu Hospital Records.

Ikonika: Contact, Want, Love, Have
Datum vydání: 5. 4. 2010

Exoticky vyhlížející princezna a vůbec první ženská představitelka fenomenálního labelu Hyperdub konečně vydala vlastní album. Může se pochlubit svým charakteristickým zvukem, nadčasovou polohou skladeb a velkou mírou invence, která je v její produkci silně znát. Ikonika se prostřednictvím svého Twitteru netají tím, že už je docela unavená z role, kterou jí nejen britská média přisoudila. V současnosti je prezentovaná jako osobnost, která ztělesňuje ženský element v UK elektronické hudbě. S takovou jednoduchostí se Ikonika nehodlá ztotožňovat. Její bitové a bleepové album bude chuťovkou pro ty, kteří prahnou po všem novém a nevyčpělém. Ikonika připomíná svou produkcí devadesátkové gamesky a oldschoolové klipy, její tvorba je protknutá neústupnou dubstepovou valivou basou, zároveň je nesmírně futuristická. Tuto aktuálně velmi oslavovanou umělkyni jsme měli možnost vidět tento březen v rámci audiovizuálního festivalu Lunchmeat v Praze.

SBTRKT: 2020
Vydáno: 5. 4. 2010

Pomalu a potichu se další z řady anonymních britských tvůrců dostává do povědomí současného publika UK elektronické taneční scény. Maskovaný SBTRKT dosud vynikal ve tvorbě remixů, z nichž bych především vyzdvihla SBTRKTem upravenou pecku Pass Out od Tinie Tempah (http://www.youtube.com/watch?v=ptfOddCMRFk ) nebo remix Sketches Fantastic Mr. Foxe (http://www.youtube.com/watch?v=CjZrpCpAwiY). Spád a zvuková vytříbenost obou těchto remixů nutí SBTRKTa sledovat dál, protože slibuje víc. Čtyřtrackové EP 2020 vycházející na labelu Brainmath podle mě žádný ani jeden z remixů nepřesahuje, nabízí však pestrou paletu zvuků, jejich citlivý sled a atmosféru, kterou možná britská elektronická hudba dlouho hledala. Je tam všechno. Je tam dubstep, funky, garage, je tam síla.

Noisia: Split The Atom
Vydáno: 5. 4. 2010

Holandští klasikové, flexibilní umělci, skladatelé bez hranic. Můžete je nenávidět, ale nelze popřít, že tahle trojka týpků válí. Snad proto, že se dobrovolně neuvěznili v kleci lomených beatů Noisia stále patří ke špičce světové nejen dnb scény. Jejich nové album nenaznačuje ani kapku únavy a servíruje noisií zvuk ve všech jeho podobách. Smrtícně zdrcující, s vokálkem, housový, breakový, ostrý jako břitva. To, že s tímhle kouskem mají co do činění i Foreign Beggars a Amon Tobin je už snad jen pomyslnou zlatou ránou pro všechny Noisia fans. Split The Atom je albem bez hranic a bezesporu je jednou z největších dnb událostí roku 2010.

dBridge/ Instra:mental/Skream: NOMIC 001: Acacia
Datum vydání: 12. 4. 2010

dBridge, jeden z praotců dnb a členů legendárních Bad Company se současnou ikonou minimalistického či intelligent drum and bassu Instra:mentalem loni založili vlastní label Autonomic, mezitím rozjeli podcast a na neskutečně úspěšnou poslechovost navázali pořádáním svých klubovek v londýnském Fabricu. Teď do světa posílají pořádný zářez. Aby toho nebylo málo, ke spolupráci přivzali dnes již dubstepového kmotra Skreama. No není to nádhera?

VA Sick Music #2
Datum vydání: 26. 4. 2010

První díl kompilace Sick Music pod taktovkou uznávaného labelu Hospital records měl neuvěřitelný úspěch. Připomeňme, že kromě profláklých zahraničních hvězd jako jsou London Elektricity, Muffler, Cyantific nebo třeba Nu:Tone dává Sick Music prostor i méně známým producentům z celého světa. Právě Sick Music č. 1 vynesla do nebes slovenského producenta a Dje B-complexe (rozhovor s ním čti zde: https://poslouchej.net/11800-Rozhovor-s-B-Complexem.html ). B-complex měl s trackem Beautiful Lies oslnil široké dnb publikum a dostal prostor i v druhém díle této kompilace pro svou skladbu Three Dots. Nejen B-complex však živí tuhle „nemocnou hudbu“, i ostatní jména jako Netsky, Camo + Krooked, Illskillz, Logistics nebo Mistabishi se postarají o to, aby nás tenhle výběr přinejmenším potěšil.
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Noisia
09. 04. 2010 | 09:12:38
+0 | -0
jedééééém, kurva to je deska
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika