Legendární Cypress Hill vystoupí v Praze

Legendární Cypress Hill vystoupí v Praze

12. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Legendární americká hip-hopová skupina Cypress Hill přijíždí do české republiky! Poprvé se představí V rámci samostatného koncertu – vystoupí 2. června V pražské O2 Areně a krom největších hitů své dlouholeté kariéry představí i skladby z nového alba Rise up.
Cypress Hill je americká hip hopová skupina ze South Gate v Kalifornii. Skupina vznikla pod původním názvem DVX v roce 1986, kdy ji založili bratři kubánského původu Sen Dog a Mellow Man Ace. Spolu s nimi byli ke spolupráci přizváni DJ a producent Muggs a rapper B Real. Hned od začátku se členové skupiny stali průkopníky marihuanou prokouřeného stylu míchajícího svým osobitým způsobem rap v anglickém a španělském jazyce. Poté, co v roce 1988 kapelu opustil Mellow Man Ace, se zbylí členové rozhodli přejmenovat na Cypress Hill.



Cypress Hill byli první Latino skupina, jejíž alba se stala platinová a multiplatinová, prodej jejích nosičů dosáhl neskutečných 18 milionů po celém světě. Patří mezi nejznámější skupiny ze západního pobřeží, svoji úspěšnou hudební kariéru nastartovaly především její první dvě nahrávky. Debutová nahrávka vyšla v roce 1992, kapela ji nazvala jednoduše Cypress Hill a najdeme na ní i první velký hit kapely, skladbu How I Could Just Kill A Man. V létě roku 1993 pak Cypress Hill vyslali do světa „dvojku“ Black Sunday. Přestože album nepřineslo nějaký zásadní hudební posun, stalo se ještě větším hitem - hlavně díky hit-singlu Insane In The Brain. Po vydání následuje několikaletá přestávka, během které skupina pracuje na nových skladbách a zároveň přijímá nového člena – hráče na bicí, který si nechá říkat Bobo.

V roce 1995 spatřilo světlo světa třetí album Cypress Hill nazvané Cypress Hill III: Temples Of Boom. Album působí celkově o dost temněji než předchozí dvě a jeho úspěch se s nimi bohužel nemůže měřit. Po dlouhých třech letech čekání bylo roku 1998 vydáno čtvrté album Cypress Hill IV. Na albu se objevily hity Tequilla Sunrise a Dr. Greenthumb, zbytek však nedosahuje kvalit těchto singlů.

Cypress Hill se poté ozvali až v roce 2000, konkrétně s dvojalbem Skull & Bones, jehož první část je rapově orientovaná, druhá je pak rocková. Obě strany obsahují hit Superstar.

Překvapením pro fanoušky je vydání šestého alba Stoned Raiders, kde jsou opět patrné vlivy rocku a jehož vrcholem je pro mnohé skladba
Lowrider.

Rok 2004 se nesl ve znamení nahrávky Till Death Do Us Part, jíž dala skupina jasnou odpověď všem, kteří pochybovali o fungování kapely jako takové. Co se hudební složky týče, najdeme na albu prvky jamajské hudby, ať už jde o dub, reggae nebo třeba dancehall. Mezi hosty se objevil i Tim Armstrong (člen punkových Rancid), který vypomohl s hitem What‘s Your Number.

Letošní rok je ve znamení novinky „Rise Up“, kterou se po šestileté odmlce kapela triumfálně vrací na scénu. A že jsou v plné síle, dokazují i hosty zvučných jmen – v titulním stejnojmenném singlu hostuje Tom Morello z kultovních Rage Against The Machine, který se podílel i na dalších skladbách z této nové desky. Krom něj se na desce podíleli například Mike Shinoda z Linkin Park nebo kytarista Slash. Cypress Hill představí materiál z nového alba a své největší hity na živo 2. června v pražské O2 aréně.

Dodal: Petr Novák, Live Nation
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: CYPRESS HILL

Středa 2. 6. 2010
Vstup: Předprodej 890 až 1190 Kč
Vystupují:
Cypress Hill
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika