Bio: Brazilský fenomén Dj Marky

Bio: Brazilský fenomén Dj Marky

12. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Marky - nikdy si u něj nemůžete být jistí, co během setu uslyšíte a uvidíte. Tím si totiž není jistý ani on - zásadně improvizuje. Každé jeho vystoupení je tak unikátní a stejně tak tomu bude 23. dubna v Roxy, kde vystoupí se svým dvorním MC Staminou. Bush se nezadržitelně blíží, proto se mrkněte na Markyho biografii a videa.
Marky je fenomén, o tom už byly popsány stohy papíru. Světová djská superstar, jejíž věhlas dávno překročil hranice drumandbassu a Brazílie, kde je Marco Antônio Silva regulérní celebritou, něco jako Aneta Langerová u nás.

Vše začalo už v 90. letech, kdy Markyho uhranul živelně se rozvíjející jungle. Od hip hopu, funku a techna, které hrál, se přesunul právě k breakbeatovým rytmům, a ty prezentoval na svém zavedeném večeru v Sao Paulu. Zatímco Evropa byla zabrána do potemnělého drumandbassu pod taktovkou jmen jako Ed Rush&Optical, Bad Company nebo Konflict, Marky tento styl obohatil o jižanský temperament a melodii, což mu pak zbytek světa spokl i s navijákem.

Na svůj večer začal zvát dje z Anglie a byla jen otázka času, kdy se z jeho setu nějaká hvězda posadí na zadnici. Hezky o tom pojednal Zinc:,, Byl jsem v Sao Paulu, přede mnou hrál místní dj, nějaký Marky, a já ani nedýchal, hltal každý jeho pohyb. Lidi šíleli, úplně mi ukradl show. Nebyl jsem si jistý, co jim jako hlavní host večera po tomhle můžu nabídnout...” Dveře do světa se Markymu otevřely po návštěvě Bryana G a jeho párty Movement. Bryan v Markym viděl bezbřehý talent a okamžitě mu hodil lano do Londýna.



Pak už se děly věci jako z pohádky: mixovaná kompilace Movement, která byla ve své době něčím nevídaným – výběr tracků a Markyho turntable skillz nenechaly nikoho na pochybách, že Andy C, Hype nebo Zinc mají kolegu. Oproti nim však Marky nabídl to, co oni nemohli – neuvěřitelně nakažlivý brazilský temperament za gramofony. Přesné, rychlé a pestré mixy, scratche, gramofon vzhůru nohama, gramofon jako kytara, djing a mciing najednou, to jsou jen některé přísady z Markyho kuchyně.
Do hudebního nebe pak ho katapultovala Carlina Carol Bella, lépe známá jako LK, na níž propůjčil vokál Stamina. Žádný drumandbassový track neměl takový úspěch, LK se dostalo na 15. příčku oficiální UK chart, a představila tak drumandbass široké veřejnosti. Doposud věc nevídaná.



Od té doby dlí Marky na hudebním olympu a dolů se rozhodně nechystá. Posledním majstrštykem je rezidence v londýnském Fabricu, kde na noci Marky&friends Marky vystupuje ve čtyřhodinových setech! Takovou nabídku od nejlepšího klubu světa nedostal ještě nikdo!

Jako producent má za sebou Marky dlouhohrající desku Rotation (s XRSem), řadu singlů a remixů, třeba pro Everything But The Girl, Fat Boy Slima nebo Deadmau5. I přes producentské úspěchy je Marky především dj a neuvěřitelný bavič. Podobného byste na hudební scéně hledali jen těžko a 23. dubna vás o tom v Roxy přesvědčí!

Kompletní info najdete na www.roxy.cz.


Dodal: Ondrej Golis, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 23. 4. 2010
Vstup: 100 - 150 Kč
Vystupují:
Marky, MC Stamina, Im Cyber, Lixx a Clive
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
BUSH - 23.4. Roxy
3 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
MP3 KE STAŽENÍ
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika