Kytarista Guns N´Roses Slash vystoupí v Praze

Kytarista Guns N´Roses Slash vystoupí v Praze

19. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Slash, bývalý sólový kytarista kapely Guns N´Roses a jeden z nejoceňovanějších světových hráčů na tento nástroj, vystoupí s doprovodnou kapelou 8. června v pražské Tesla Areně. Slash přijede v rámci turné ke svému eponymnímu sólovému albu, které vychází letos v dubnu.
Do Guns N´Roses vstoupil tento kytarista s typickým cylindrem na hlavě krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se paralelně s raketovým úspěchem kapely vypracoval na kytarovou špičku a přiblížil se svým vzorům Jimmy Pageovi a Jimi Hendrixovi. Vedle nich také v roce 2007 dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy. V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku „deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob“. V seznamu „padesáti nejlepších kytaristů všech dob“ dle webu Gigwise se umístil na 21. místě. Po odchodu z Guns N´Roses v roce 1995 založil několik kapel, koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek – mimo jiné například s Michaelem Jacksonem v hitu „Black or White“.

 

Slash, původním jménem Saul Hudson, se narodil v roce 1965 v britském Stoke-on-Trent v umělecké rodině. Jeho matka byla filmovou kostýmní designérkou, otec pak navrhoval obaly alb takovým umělcům jako Neil Young či Joni Mitchell. Rodina se brzy přestěhovala do Hollywoodu, kde Hudson vyrůstal. Zde také dostal první kytaru a potkal se s budoucím bubeníkem Guns N´Roses Stevenem Adlerem. Od rodinného přítele získal přezdívku Slash a oba založili kapelu Road Crew. Díky ní se potkali s dalšími členy Guns N´Roses. Kapela debutovala v roce 1985 a první album „Appetite for Destruction“ vydala o dva roky později. Slash se vedle Axla Rose brzy stal s cylindrem a dlouhými černými vlasy nepřehlédnutelnou ikonou kapely, která se proslavila kromě své hudby i alkoholovými a drogovými excesy.



V roce 1991 vydali desku „Use Your Illusion“ a v roce 1993 album punkovým coververzí „The Spaghetti Incident?“. Slash mezitím zformoval boční projekt Slash´s Snakepit, se kterým vydal v roce 1995 desku „It´s Five O´Clock Somewhere“. O rok později dal Slash pro bluesový festival v Budapešti dohromady bluesovou kapelu Slash´s Blues Ball. V roce 1999 obnovil Slash své Snakepit v jiném složení než původní sestava, s nimiž vydal v roce 2000 album „Ain´t Life Grand“. O několik let později se dal Slash dohromady s McKaganem, původním členem Guns N´Roses a dalšími muzikanty a vytvořili kapelu Velvet Revolver, která vydala svůj první počin v roce 2004. Deska z letošního roku byla přijata velmi příznivě, hostuje na ní řada hvězdných jmen (Iggy Pop, David Grohl, Ozzy Osborne, Chris Cornell, Fergie).

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 19. dubna v kategoriích od 690 Kč do 995 Kč včetně poplatku v sítích Ticketpro a Ticketportal. Koncert pořádá agentura Charm Music.

Více info: www.charm-music.cz.

http://slashonline.com

http://www.myspace.com/slash

Dodal: Jiří Sedlák, ArtsMarketing.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SLASH

Úterý 8. 6. 2010
Vstup: 690 - 995 Kč
Vystupují:
Slash
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika