Midi Lidi vystoupí již ve čtvrtek v Roxy

Midi Lidi vystoupí již ve čtvrtek v Roxy

19. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Midi Lidi dostali Českého lva za hudbu k filmu Protektor a nyní se vrací do Roxy. Fungují od dubna 2006, za krátkou dobu však odehráli velké množství koncertů v ČR i na Slovensku. Od 22:00 proběhne po koncertě afterparty.
Na konci loňského roku vydali svoji druhou desku "Hastrmans, Tatrmans and Bubáks" u brněnského labelu X Production. Stylově se kapela pohybuje na hranách elektra / experimental / IDM a to ve velmi tanečním a energickém mixu.

Hudba je doprovázena odsekávaným sborovým zpěvem originálních českých textů. Právě toto spojení (elektronická hudba vs. české texty) kapele pomohlo najít rychle velké množství fanoušků a poměrně nečekanou hranost písní v rádiích.

midi lidi

Součástí živých performancí je i VJ, který„realtime“ obrazově doplňuje vystoupení – všichni VJs – Filip Cenek, Magdaléna Hrubá a VJ Kolouch (Anymade.org) patří mezi etablované české vizuální umělce.

V rámci koncertu vystoupí také OTK. Ti během svého působení vydali čtyři alba, řadu kompilací a také album remixů. Skupinu umělecky vede Ondřej Ježek, který mimo své působení v OTK také provozuje své vlastní nahrávací studio.

V roce 2003 získali OTK za svou desku Sona a Kuva cenu Akademie populární hudby Anděl v kategorii Alternativní scéna, kde následující album Okolo bylo vyhlášeno Albem roku 2008. Každý nový počin kapely se od předchozího hudebně výrazně odlišuje (Sona a Kuva je oproti předchozímu výrazně klidnější a poetičtější, zatímco následující album Okolo patří k tomu nejtvrdšmu, co zatím OTK vydali), mezi jednotící prvky však patří Ježkův charakteristický melancholický, místy křičný, jindy až recitující zpěv, syrové kytary, vytříbený zvuk a hypnotická rytmická sekce.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MIDI LIDI, OTK

Čtvrtek 22. 4. 2010
Vystupují:
midi lidi, otk, fiordmoss, babypy, fiju
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika