Zig Zag k Final dj Session

Zig Zag k Final dj Session

14. 11. 2005  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Jedno z posledních interview k Final dj session je věnováno dji Zig Zagovy, který na soutěži představil velice zajímavý set avšak bohužel stejně jako Axiom neměl tu možnost zahrát před plným parketem, jelikož jeho pořadové číslo bylo 2. Děkujeme Zig Zagovy za upřímnost, kterou v interview vyjádřil.
Co tě motivovalo přihlásit se do této soutěže?
Vlastně to nedokážu přesně říct, už několik let se hlásím do většiny podobných soutěží. Ale určitě v tom hraje roli možnost nějakého zviditelnění. Nejenom v případě, že vyhraješ, ale už i to, že tě na té soutěži uslyší hrát lidi, kteří mají na scéně nějaký vliv.

Jaké byly tvé první dojmy, když ses dozvěděl, že postupuješ do finále?
Překvapilo mě to a potěšilo zároveň. Zvlášť když jsem se dozvěděl, že jsem postoupil do finále z celkových asi 90 soutěžících. Navíc se soutěžema podobného typu nemám nejlepší zkušenosti, takže jsem určitě rád. Je příjemné vidět, že někdo pochopil to, co hraju.

Připravoval jsi se nějak na finálový večer?
Moc ne, vlastně jsem na to ani neměl moc času. Svoje sety si nikdy nepřipravuju, jen jsem si tak nějak rámcově vymezil, jak asi budu hrát. Nakonec jsem ale svůj typický styl bohužel musel trochu pozměnit kvůli požadavkům pořadatelů. Ze sedmi finalistů jsem svým stylem totiž dost vybočoval. Většinou hraji acid techno okolo 145 BPM a na místě mi bylo řečeno, že přes 140 je to nepřijatelné. To mi na večeru asi nejvíc vadilo.

Jak se ti ve finále hrálo?
Docela dobře, když pominu fakt, že jsem nemohl hrát to, co jsem chtěl. Studio 54 mě překvapilo svým kvalitním zvukovým aparátem.

Jak bys ohodnotil sám sebe?
No, mohlo to být lepší. Jsem se sebou spokojen tak ze 70%. Pár mixů mi ujelo a taky jsem do sebe nepustil vždy ty nejvhodnější skladby.

Jak na tebe soutěž působila?
Tak teď to bude znít, že se povyšuju, ale budu upřímný. Popravdě mě výkony většiny soutěžících nenadchly. Nepřipadalo mi, že by byli něčím až tolik originální. Ale to je taky tím, že jsem v muzice moc zmlsanej :-). Mohl bych dál pokračovat v tom, co se mi nelíbilo, ale to jsou spíš osobní věci, které nestojí za řeč. Co se mi na soutěži naopak líbilo, bylo hlavně to, že byla přístupná pro veřejnost a to, že každý DJ měl na svou prezentaci celých 45 minut. To je dobré v tom, že můžeš Dje hodnotit ze spousty různých hledisek. Na většině podobných soutěží, kde DJ hraje 10-15 minut a to pouze před sedící porotou, nejde hodnotit nic jiného, než techickou dokonalost jeho setu.

Je něco, co bys organizátorům vytkl?
Určitě výběr prostoru. Tím, že to bylo ve Studiu se totiž soutěž pro Dje tak trochu proměnila v soutěž pro pouze houseové Dje. Příště by bylo dobré, aby dostaly prostor i jiné styly.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika