Bauchklang vystoupí na Dnu Evropy v Praze

Bauchklang vystoupí na Dnu Evropy v Praze

29. 04. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Česká republika si letos připomene šesté výročí od završení svého „návratu do Evropy“ – vstupu do Evropské Unie, a právě na Den Evropy v neděli 9. května se pořádá multižánrový festival v jehož rámci vystoupí i zahraniční skupiny Bauchklang a Mitsoura.
Tentokrát však není Den Evropy jen připomínkou vzniku Evropské unie a vstupu České republiky do ní, ale měl by seznámit veřejnost i s Evropským rokem boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení – celoevropskou kampaní, jejímž cílem je zvýšit povědomí o tématu chudoby a sociálním vyloučení zejména mezi širokou veřejností.

bauchklang

Na pražském happeningu, který se odehraje od 14 do 22 hodin na Staroměstském náměstí, si mohou návštěvníci poslechnout například kultovní rakouskou beatboxovou skupinu Bauchklang ve společném vystoupení s českým dívčím vokálovým kvartetem Yellow Sisters, fúzi funky stylu s moderně rockovými a romskými prvky – kapelu Gulo Čar – nebo hudební soubor The Tap Tap, který v roce 1998 založil a dosud vede Šimon Ornest. V souboru hrají převážně studenti Jedličkova ústavu a škol a také hostující profesionální hudebníci. Na Staroměstském náměstí vystoupí společně s Davidem Kollerem.

Dále se návštěvníci mohou těšit na Love Songs Orchestra, Braggas nebo písničkáře Jamese Harriese z Velké Británie. Program Dne Evropy v Praze nabídne i divadelní představení loutkového divadla Buchty a Loutky a Já to jsem, taneční vystoupení stepu skupiny Wings, na Staroměstském náměstí budou k vidění i žongléři a chůdaři. Představí se neziskové organizace OPIM, Vlastní cestou, Letní dům, IQ Roma servis a Česká národní agentura mládež.

Brněnský Den Evropy se odehraje také 9. května od 13 do 22 hodin na náměstí Svobody. Mezi vystupujícími se představí v současnosti jedna z nejvýraznějších evropských worldmusic skupin – maďarská Mitsoura. Na náměstí Svobody vystoupí se svým společným projektem Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a Djem Five, mezinárodní projekt All Stars Rejfjúdží Band, vokální dívčí kvarteto Yellow Sisters a brněnská kapela Květy.

mitsoura

Z divadelních představení návštěvníky jistě potěší divadlo Koňmo a Teatr, divadlo Víti Marčíka nebo divadlo Vojty Vrtka, žongléři a chůdaři. V rámci programu se představí také neziskové organizace 8D, Slepíši, Nesehnutí a IQ Roma servis.

Na brněnském i pražském Dni Evropy se budou prostřednictvím informačních stánků prezentovat Zastoupení Evropské komise v České republice, Informační kancelář Evropského parlamentu, Eurocentrum Úřadu vlády, Informační centrum OSN a Španělské velvyslanectví, které bude informovat o předsednictví Španělska Evropské Unii. Pracovníci infostánků budou odpovídat na otázky týkající se například Lisabonské smlouvy nebo právě probíhajícího Evropského roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení.

Informace o akci jsou umístěny také na webových stránkách www.evropska-unie.cz.

Dodal: Ivana Svítková, Fresh Films
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DEN EVROPY

Neděle 9. 5. 2010
Vstup: zdarma
Vystupují:
Bauchklang, Yellow Sisters, The Tap Tap, Guločar, Love Songs Orchestra, Braggas, Jammes Harries, David Koller
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

07. 05. 2010 | 15:23:00
+0 | -0

v kolik hodin?

nevite prosim Vas, v kolik presne by meli BK hrat? Mam ocela problem s dopravou v nedeli, tak jestli je stihnu! Dik moc R
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika