Serj Tankian vystoupí v pražské Incheba Areně

Serj Tankian vystoupí v pražské Incheba Areně

13. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Serj Tankian vystoupí 24. června 2010 v Incheba Areně na Výstavišti v Praze. Slavný frontman metalové skupiny System of Down tentokrát přijíždí se sólovou deskou ve zbrusu novém symfonickém aranžmá.
S projektem Elected the Dead Symphony sklízí úspěch po celém světě a před českým publikem vystoupí za doprovodu asi padesáti členů Českého národního symfonického orchestru.



Geniální aranžér Serj Tankian

Serj Tankian se do České republiky vrací po třech letech, aby publiku představil projekt Elect the Dead Symphony v naprosto unikátním a dechberoucím aranžmá. Arménsko-americký skladatel a multiinstrumentalista se proslavil zejména jako frontman kapely System of a Down, se kterou vydal pět úspěšných desek. Ovšem formace se v roce 2007 rozpustila, ale Tankian v hudbě pokračuje a nachází ještě větší prostor pro svou představu o hudebním aranžmá orchestrálních skladeb. Symfonické zpracování první sólové desky z podzimu 2007 s názvem Elect the Dead Symphony nabízí skladby, jak byly na živo předvedeny v doprovodu více než sedmdesátičlenného Aucklandského filharmonického orchestru na koncertu v Town Hall na Novém Zélandu. Kromě alba vychází též záznam na DVD, který tak nabízí jedinečnou možnost připomenout si tuto hudební událost. Se svým druhým samostatným albem Elected the Dead Symphony, které vyjde v březnu letošního roku, vyrazí na turné v rámci kterého českému publiku naservíruje unikátní přehlídku své kompoziční a aranžérské zručnosti, nenapodobitelného hlasového projevu a odvážných textů.

Od flétny až po dredy

Serj Tankien se narodil v libanonském Bejrútu a dlouho to u něj na hudební kariéru nevypadalo. V dětství chodil pouze na hodiny flétny, pak se věnoval spíše studiu a poté, co absolvoval reklamu a marketing, založil softwarovou firmu. K hudbě ale tíhnul stále více, a tak ve svých šestadvaceti letech založil první kapelu. V té se postupem času setkal se skvělými hudebníky, se kterými později vytvořil slavné seskupení System of a Down. Vydali pět alb, se kterými slavili ohromný úspěch.
Serj Tankian se angažuje také na politické scéně, spolu s Tomem Morellem založili organizaci Axis of Justice. Často se účastní demonstrací. Je vegetarián, nesleduje televizi a neposlouchá ani rádio. V současné době žije v Calabase ve státě Kalifornie, ale „druhý domov“ má na Novém Zélandu Svůj na několika koncertech se objevil s dredy při starších koncertech byl obarven na blond a při vydání alba Toxicity charizmatický vzhled dokáže přizpůsobit publiku i momentální situaci. Tak například měl vlasy ostříhané úplně nakrátko.

Strhující show s českým orchestrem

Serj Tankian momentálně dokončuje druhé sólové album, které vyjde v březnu letošního roku. Už teď prozrazuje, že bude jazzovější a má mít více orchestrální zvuk. S tímto projektem vystupuje ve světě vždy s tamní filharmonií, a ani v Praze tomu nebude jinak. Na červnovém koncertu v Praze ho doprovodí více než padesátičlenný soubor Českého národního symfonického orchestru.

www.makroconcert.com
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SERJ TANKIAN

Čtvrtek 24. 6. 2010
Vstup: 750 Kč
Vystupují:
Serj Tankian, Český národní symfonický orchestr
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika