Avantgardní rock na strahovské Sedmičce

Avantgardní rock na strahovské Sedmičce

19. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dvojitá premiéra čeká pražské fanoušky nezávislého rocku: v pondělí 24. května dorazí do strahovského Klubu 007 rozjetá trojka Mi Ami ze San Francisca ale taky zasněná novozélanďanka Bachelorette.
Nic proti nikomu, ale těm kdo by očekávali muziku jako nerušivou kulisu k balení holek (či kluků) u pivka na báru doporučujeme pro tenhle večer ve vlastním zájmu jinej lokál než strahovskou Sedmičku. MI AMI ze San Francisca nejsou žádný zelenáči. Dva ze tří členů- zpěvák a kytarista Daniel Martin-McCormick a basák Jacob Long hráli v noiseových BLACK EYES, možná nejprogresivnější kapele, která kdy byla v katalogu Dischord Records. Po jejich rozpadu se jednotliví členové rozběhli k vlastním projektům, z nich o MI AMI je asi nejvíc slyšet. A právem.

Z dob Black Eyes zůstal neuvěřitelej McCormickův ječák, při jehož nejostřeších polohách člověku vstávaj vlasy na hlavě. A taky důraz na rytmus. Ze zdánlivýho chaosu se vynořuje a zase ztrácí divoká rytmika, která tentokrát víc než dřív odkazuje především k dubu a vůbec hudebnímu cítění jejich afro-americkejch spoluobčanů, resp. rituálním kořenům hudby vůbec. Všecko je to jen hlasitější a rychlejší. "Chceme dělat hudbu, kterou člověk ucejtí v celým těle," říká McCormick v jednom interview a právě to se jim daří. Letos Mi Ami vydali druhý album "Steal Your Face" a boduje na všech frontách, asi taky proto, že zachycuje energii kapely, která v nejvypjatějších momentech nechá netečným málokoho. Deska je taky dalším zásahem do černýho od labelu Thrill Jockey, kterej zdá se nabral druhej dech s nástupem internetový generace.

Z jinýho soudku je tvorba Annabel Alpers z městečka Christchruch na Novým Zélandu. Začínala v ještě dívčím věku v místních indierockovejch kapelách. Po delším pobytu v Šanghaji se rozhodla pro studium hudby na aucklandský univerzitě a zároveň s tím začala skládat první autorský věci. Její láska k anachronický elektronice alá Kraftwerk a avantgardnímu přístupu alá Laurie Anderson se v nich potkává v klasickejch písničkovejch strukturách. Po vydání prvního alba "Isolation Loops" ještě jezdila tour sama, s druhou deskou "My Electric Family", kterou ve Státech zaštítili Drag City, už kolem sebe zformovala kapelu. Má na kontě mimo jiný US tour s Billem Callahanem či Beach House.

Večer ve spolupráci s kolektivem A.M. 180 připravuje Bohemian Like You, série která za necelé tři roky své existence do Prahy přivezla např. The xx, Fuck Buttons, Why?, The Black Lips a další. Nejbližší koncerty na léto 2010 jsou kanadští Caribou (21. června, MeetFactory), YACHT (6. července, MeetFactory) nebo Tune-Yards (9. srpna, Klub 007).

http://www.myspace.com/miamiamiami

http://www.myspace.com/bachelorettepop
http://www.myspace.com/bohemianlikeyounight


Dodal: Michal Brenner
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MI AMI + BACHELORETTE

Pondělí 24. 5. 2010
Vystupují:
MI AMI, Bachelorette
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika