Chinese Man aneb hiphopové kung fu

Chinese Man aneb hiphopové kung fu

19. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Květnové EuroConnections v Paláci Akropolis roztancuje prvotřídní instrumentální hip hop z Francie. Akrobati s gramofony High Ku a Ze Mateo neboli duo Chinese Man kuchtí svoje originální skladby z fragmentů funku, dubu nebo globální taneční hudby a vrací do hip hopu rozverné míchání stylů a nadhled.
Autoři chytlavého hitu I've Got That Tune představí v Praze hip hop, kterému nevládnou peníze, ale groove. Jako předkapela se představí domácí objev Larika, který večer ozvláštní v rytmu poctivého rocksteady.

Francouzský hiphopový tým Chinese Man se dá nejlépe popsat jako šaolinští mniši za gramofony, kteří s obratností Bruce Leeho míchají funk, dub a zkouřené beaty do energického koktejlu, jež nenechá nikoho v klidu. Zapomeňte na chvíli na rapová klišé z televize, duo High Ku a Ze Mateo vrací hip hop ke kořenům, do časů kdy to ještě byla disciplína postavená na rafinovaném slepování rytmů a melodií z nejrůznějších zdrojů. Obratné gramofonistické veletoče, které 28. května předvedou v Paláci Akropolis v rámci večírku EuroConnections nenechají nikoho na pochybách, že Chinese Man jsou skuteční vládci současného instrumentální hip hopu.

Kolektiv Chinese Man vznikl v roce 2004 jako volné sdružení hiphopových producentů, kteří vyznávají stejnou hudební filosofii. Podle ní je třeba obnovit vládu funkového groove nad světem a vrátit do klubové hudby divoké míchání stylů a žánrů. High Ku a Ze Mateo společně s beatmakery jménem Sly a Leo Le Bug debutovali o rok později vinylovým EP Pandi Groove, na které o rok později navázali dalšími čtyřpísňovými kolekcemi The Bunni Groove a The Indi Groove. První jmenované obsahovalo i skladbu I've Got That Tune, do níž Chinese Man vysamplovali jazzovou klasiku z 30. let Hummin' to Myself. Úspěch na sebe nedal dlouho čekat, chytlavé groove zaznělo v několika televizních reklamách a stal se z něho klubový hit.

Chinese Man jsou vinyloví maniaci, nicméně svoje skladby posbírali i na CD kompilace - The Groove Sessions Volume 1 a The Groove Sessions Volume 2, jež vyšla vloni. Průběžně koncertují a jejich energickou živou show už ocenili posluchači od americké Kalifornie, západní Evropy až po Indii. Mezi jejich fanoušky jsou třeba Luke Vibert, DJ Vadim, Bonobo nebo DJ Q-Bert.

Ať už to je dřevní jamajský dub, brazilský baile funk, nebo bollywoodské filmové melodie, Chinese Man vaří svoji vysokooktanovou show z neobvyklých ingrediencí a svoje posluchače mají ve zvyku neustále překvapovat. 28. května budeme moci zažít atak jejich originálního instrumentální hip hopu na vlastní uši – poprvé se představí českému posluchači v Paláci Akropolis v rámci série EuroConnections.

Domácím zástupcem květnových EuroConnections bude Larika, nový osmičlený soubor sestavený ze zkušených členů kapel Fast Food Orchestra, Basta Fidel nebo MaleeDivy. Larika hraje v podmanivém rytmu rocksteady a jejich produkci dominuje trio zpěvaček.

Více informací a audio ukázky:
http://www.chinesemanrecords.com
http://www.myspace.com/chinesemanrecords
http://bandzone.cz/larikaband
www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Pátek 28. 5. 2010
Vstup: 250 / 290 Kč
Vystupují:
Chinese Man + Larika
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika