Kofe-In mají druhý videoklip

Kofe-In mají druhý videoklip

31. 05. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Opavská formace Kofe-In své fanoušky dávno přesvědčila o tom, že jí není cizí vzbuzování určité míry kontroverze. Ať už se to týká témat některých písní či dekadentní teatrálnosti jejích koncertních vystoupení. V loňském roce natočila debutovou desku Osobní vesmír, na které se prezentuje neotřelou směsí elektroniky a živého rocku.
K propagaci alba přispěl také videoklip k písni Sebe mi dej. Jako první klip v České republice pořízený 3D technologií se stal ojedinělou událostí na naší hudební scéně. O podobný ohlas bude usilovat i čerstvě dokončený, technicky neméně zajímavý videoklip této kapely. Natočen byl k písni Drogy z debutové desky a právě název skladby může evokovat určitou rozporuplnost. Jedná se skutečně o propagaci či oslavu omamných látek a prezentaci postojů kapely KOFE-IN k tomuto tématu?

kofe in

„Mluvit o propagaci není v tomto případě na místě. Text písně pojednává o tom, že nic není černobílé, že tě všechno může nějakým způsobem obohatit a posunout, ale stejně tak tě to může vytrestat či úplně semlít. Ať už se to týká drog, ale třeba i hudby nebo lidských vztahů. Zároveň to ale není žádné moralizování, prostě píseň ze života jako všechny naše ostatní,“ uvádí věci na pravou míru frontman a textař Jan Kunze.

Technické zpracování klipu je opět neobvyklé a inovativní. Celý byl natočen na fotoaparát Canon EOS 5D Mark II, který díky svému full-frame snímači o velikosti 36x24mm umožňuje snímání full HD videosekvencí (1920x1080) a jejich následné bohaté postprodukční úpravy. Výsledkem je plnohodnotný obraz umožňující vyniknout hloubce impozantních interiérů, v nichž se natáčelo, stejně jako detailům tváře účinkující herečky Barbory Obozněnkové.

„Na rozdíl od předchozího vysokorozpočtového klipu Sebe mi dej, který byl natočen nákladnou technikou s plným štábem a výrazným postprodukčním zázemím, jsme nyní při natáčení Drog měli k dispozici pouze omezené prostředky a podmínky byly docela ‚punkové‘. Hledali jsme ale řešení, které by pomohlo vyrovnat se předchozímu klipu a neustoupit z kvality. A to se, myslím, povedlo,“ říká Allan Šubert, zkušený režisér, který s kapelou KOFE-IN dlouhodobě spolupracuje. Svým vizuálním pojetím a poetikou navazuje klip Drogy na předchozí snímek, podobně jím prostupuje příběh okořeněný 3D trikovou animací v osvědčeném studiu Avion.

A kde je možné klip zhlédnout? „Vzhledem k tristní situaci v této oblasti hudební tvorby, kdy veřejnoprávní televize vysílá jedinou hitparádu, navíc pouze pro vyvolené, a kdy šéf jediné hudební televize prohlašuje, že chce její obsah přiblížit vysílání komerčních rádií, není téměř možné videoklip k písni jako jsou Drogy na televizní obrazovky dostat. Spoléháme na to, že klip bude žít vlastním životem na internetu díky Facebooku, Bandzone, Youtube a nezávislým webovým stanicím a hitparádám. To je dnes jediná možnost, kterou se můžou kapely stojící mimo mainstream prezentovat. I když, třeba se ledy prolomí a budeme překvapení. Za zhlédnutí klip rozhodně stojí!“ dodává frontman Kunze.

www.kofe-in.cz


Dodal: Naďa Satková
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika