Nouvelle Vague zpátky v Praze

Nouvelle Vague zpátky v Praze

22. 07. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nouvelle Vague vydávají „Best Of“ album a v rámci světového turné se vracejí do Prahy! Koncert proběhne v KC Vltavská v úterý 14.9. od 20:00.
Francouzská kapela se proslavila originálními coververzemi punkových a postpunkových skladeb tzv. „new wave“ – „nové vlny“ nebo li francouzsky „nouvelle vague“. S akustickými kytarami, perkusemi, sametovými hlasy a aranžmá ve stylu bossa-nova posunuli Nouvelle Vague postpunkové písničky do zcela nové dimenze. Do dnešního dne se jejich hudba objevila v celé řadě reklam (např. T-Mobile, Tropicana, Reserved, Vicks, Dove), filmových soundtracků hollywoodských senzací i kultovních klasik („Síla srdce“ s Angelinou Jolie, Tarantino: „Auto zabiják“), nebo hojně využívaných televizních znělek.



Na své první desce „Nouvelle Vague“ vzdali hold kapelám, jako jsou Dead Kennedys, The Cure, The Clash, Killing Joke, Joy Division či Sisters of Mercy. Druhé album „Bande a Part“ obsahuje předělávky Blondie, New Order, Billy Idola či německých Bauhaus. Na zatím poslední desce „NV3“ se podíleli dokonce i někteří autoři původních skladeb. V nové verzi Masters and Sevant zpívá opravdu Martin Gore z Depeche Mode a v Parade od Magazine se objevuje Barry Adamson. Kromě těchto hudebníků najdeme na desce skladby od Talking Heads, The Police, Garyho Numana nebo Echo & the Bunnymen. Letos v červenci vydávají Nouvelle Vague dvojalbum „Best Of“.

Zakladatelé Marc Collin a Olivier Libaux tvoří jádro kapely, ale nejviditelnějším prvkem každého vystoupení jsou 2 zpěvačky, které to s publikem opravdu umí. Skvělý hlas, šarm a schopnost navodit tu správnou atmosféru, to jsou přednosti zpěvaček, které se na koncertech Nouvelle Vague objevují: Mélanie Pain, Nadeah Miranda, Sophie Delila, Marina Celeste, Karina Zeviani, Phoebe Killdeer, Siljia, Eloisia, Anais Croze, Camille Dalmais atd. Po minulé zkušenosti není pochyb, že Nouvelle Vague jsou v živém provedení ještě silnější než na deskách. Zkušení muzikanti, naprostá symbióza mezi pódiem a publikem a střídání nefalšovaných akustických písniček s punkovými vypalovačkami, to vše dělá z jejich koncertů show, na kterou se jen tak nezapomíná.

www.nouvellesvagues.com/

Dodal: Petra Ludvíková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: NOUVELLE VAGUE

Úterý 14. 9. 2010
Vystupují:
Nouvelle Vague
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika