Cristian Varela v lednu na Imperiu

Cristian Varela v lednu na Imperiu

04. 12. 2005  |  Autor: erow  |  Komentáře (0)
Cristian Varela a.k.a Chris Vareland, Carlos Duran je mezinárodně uznávaný DJ, jeden z nejcharismatičtějších umělců na techno scéně. Jeho vynikající sety ze 3 nebo 4 gramofonů a live acty jsou nezapomenutelný zážitek. Christian se představil v předních světových klubech od Tokya po Sao Paulo a lednu ho bude mít možnost slyšet v Boby Centru na akci Imperium...
Cristian se narodil v umělecké rodině. Jeho otec byl herec ve španělském národním divadle a matka vyučovala balet., takže Cristian byl již od útlého dětství v každodenním kontaktu s hudbou, což mu dalo výborné podmínky pro to, aby si vybral styl, který ho baví nejvíce a začal na sobě pracovat. Původně začal už jako devítiletý chlapec hrát na piano a v té době se mu také podařilo složit svoji první hudební kompozici. Již tehdy zaznamenal výborný ohlas především od lidí z divadla, ve kterém jeho otec hrával. Některé Christianovi práce se později hrávali v některých divadelních hrách, což znamenalo začátek Cristianovi hudební kariéry.

Někde kolem roku 1990 Cristian začíná pomalu pronikat do elektronické hudby. V té době se mu nejvíce zalíbily kultovní kapely Kraftwerk, Front 242, Niter Ebb či Depeche Mode. Elektronika ho doslova uchvátila a začal se svými prvními kompozicemi v tomto stylu. Z piana přesedlal na různé synthetizéry, drum machines a efektové jednotky, což pro něho byly úplně nové věci v porovnání s předchozími zkušenostmi v klasické hudbě, kdy hrál pouze na klavír. Jeho první trrack Intruder, který složil pro jeden španělský festival zaznamenal výborný ohlas, což mu dalo obrovskou energii do další hudební práce. V roce 1992 přichází jeho první residentura v klubu Porche, kde se v té době hrál především EBM a Elektro. O několik měsíců později následovala další residentura, tentokrát ve velmi populárním undergroundovém klubu Attica. Hudební produkce v tomto klubu, už se nesoustředila pouze na EBM či elektro, ale také ambient, house, techno. Někdy kolem roku 1994 zakládá vlastní klubovou noc Epsilon Session v madridském klubu Aire a v témže roce také vyhrává cenu pro nejlepšího španělského techno DJ.

Christianova pozice na techno scéně začíná velmi rychle sílit, což mu přináší spousty nových nabídek k hraní nejen po celém Španělsku, ale také v dalších městech Evropy a celého světa. V roce 1995 následuje kontrakt se španělským Sony Music Entertainment a vychází mu singly Two spirits (1995) a IL.T.E.C.S (1996). V té době se díky Sony Music dostává ke spolupráci s kultovními jmény elektronické hudby Jean Michelle Jarre, Culture Beat či Apollo 13 a také přijímá nabídku k remixu od Chrise Liberatora, v té době nejznámějšího anglického DJ. Cristian pro něj udělal nový kabát k tracku Two spirits in one pro label Stay Up Forever. Deska zaznamenala velký ohlas a na určitou dobu se dokonce umístila mezi nejhranějšími na anglických radiích. O pár měsíců později
přichází nabídka na další singly pro jedny z nejdůležitějších techno labelů Primate, Primevil, Planet Vision, Session a remixy pro lidi jako SpeedyJ, Ben Sims, Marco Bailey či Gayle San.

Není pochyb o tom, že v této době se již Cristian stal důležitou postavou scény, která má možnost studiovou produkcí a DJingem určovat budoucí směr na techno scéně. V rozpisu jeho hraní již stěží najdete volné termíny. Cristian vyráží na tour po státech jako Brazílie, USA, Japonsko, Kolumbie a Kanada a je také velmi zaneprázdněn se svojí novou live show, do které zapojuje další hudebníky, především perkusionisty. Přibývají další hraní na festivalech I Love Techno, Awakanenings či Liberty One a Cristian má možnost si poprvé zahrát vedle ikon techno scény, jako Sven Vath, Ritchie Hawtin, Carl Cox , Dave Clarke či Marco Bailey. Právě společně s Marco Bailey zakládají label Pornographic, který kromě vydávání osvědčených jmen dává prostor novým nastupujícím talentům.

V roce 2001 Cirstian zakládá svůj nový label Donkeyhead Reordings. Kromě techna zde vydává také elektro, ambinet a housové desky a velmi často se zde objevuje pod pseudonymem Carlos Duran. V témže roce získává na španělské scéně ocenění Nejlepší mix CD 2001, Nejlepší techno DJ 2001 a také DJ roku 2001. Později se stává oficiálním španělským Final Scratch DJem, a má možnost se jako jeden z prvních seznámit s touto novou přelomovou technologií a také dostává možnost stvořit hudbu k filmu The Mix, který prezentuje společnost Columbia Pictures. Jeho tracky se pravidelně objevují v top 10 nejslavnějších DJs, důležitých časopisů a specializovaných obchodů s muzikou. To vše spolu s více než desetiletými zkušenostmi ho přivedlo na pozici jedné z nejpozoruhodnějších hvězd světové elektronické scény.


0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika