Kalendář koncertů 08/2010

Kalendář koncertů 08/2010

29. 07. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
I přes probíhající festivalovou sezonu přináší srpen několik zásadních koncertů. Dj Shadow a Skinny Puppy v Lucerně, postpunkoví The Cult v Arše. Folkový aperitiv na začátku měsíce obstará Tune-Yards.
9. 8. 2010 Tune-Yards (Strahov 007)
Strahovská sedmička pravidelně vozí neznámé, ale o to víc zajímávé muzikanty. V pondělí devátého tam zahraje Merrill Garbus alias Tune-Yards – holka, co míchá zvuk ukulele a šum a rachot okolního světa. Doprovodí ji Ondřej Holý neboli Dné.

10. 8. 2010 DJ Shadow
Enter DJ Shadow! Po osmi letech se to stane znovu. V rámci klubovky Boombox, přejmenované na „Boombox Ikonika“, dorazí Joshua Paul Davis aka Dj Shadow…blíží se malý srpnový svátek (support Dj´s: Ghonzales, Philip TBC, Tuco).

10. 8. 2008 The Cult

Postpunk vyplivl v 80. letech taky kapelu The Cult, jejíž jméno je původně odvozeno od názvu sekty v americkém státě Mississippi. The Cult, původně gothic-rock band, se vyvinul v mainstream v polovině osmdesátek. O deset let později se rozpadají, aby se v roce 2007 zase dali dohromady.

12. 8. 2010 Skinny Puppy

Po červencovém nášupu, který obstarali Front Line Assembly, se do Prahy přivalí Skinny Puppy. Zásadní ikona v oblasti Electronic Body Music se představí…pro změnu Lucerně.

15. 8. 2010 Beirut
Původně one-man projekt Zachary Francise Condona se postupně přetavoval v regulérní band a v současnosti má 3 členy. Jeho debut s trošku šáhlým názvem The Gulag Orkestrar si díky svému multikulturními podloží vysloužil pochvalu už předtím, než spatřil světlo světa. A vůbec nevadí, že o místech, o kterých zpívá, četl Zach zatím jenom v knížkách.

16. 8. 2010  Yeasayer
Další vzácná srpnová návštěva, tentokrát z Brooklynu, přiveze do Lucerny (!) hodně zajímavý mix sborového zpěvu, zvuku syntezátorů a kytar (Yeasayer ho sami nazývají „Middle Eastern-psych-snap-gospel), který se naplno projevil hlavně na „těžším“ debutu All Hour Cymbals. Druhá deska s názvem Odd Blood je sice míň náročná, ale o to poslouchatelnější.

19. 8. 2010 Delphic

Delphic z Manchesteru vydali minulý rok svůj debut Acolyte, který prý měl zachránit britskou indie scénu z hudební břečky tím, že ji hodí na parket. Orientovaní tanečně a naroubovaní na 80. léta, Delphic jsou prý jako New Order s novým faceliftem. Delphic v Lucerně podpoří Midi Lidi, Dj Felix! nebo kapela Montage.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika