Srpnový tip na alba a kompilace

Srpnový tip na alba a kompilace

11. 08. 2010  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V čele srpnových indie tipů jednoznačně stojí Kanaďani Arcade Fire se svou novou deskou The Suburbs. Na paty jim šlapou britští post-rave vykukové Klaxons a po dlouhé době taky Autolux s deskou Transit Transit.

Arcade Fire: The Suburbsarcade
2.8.2010

Když jsem poprvé slyšel Funeral, debut kanadských indie kouzelníků Arcade Fire, měl jsem pocit, že už nikdy nic lepšího nemůže vzniknout. Bylo tam úplně všecko a bylo to album tak nějak vymknuté z kloubů - až pak jsem se dozvěděl, že deska vznikala v dost rozsekané atmosféře tragédie, při níž zahynuli příbuzní členů kapely. Následující Neon Bible byla sice podobně vydepresená, ale jako každá dvojka to měla zatraceně těžké. Pomalu se vytrácel punc experimentu, který na novince The Suburbs už úplně chybí. Bohužel ji to posouvá to do řad těch placek, na které si po týdnu už nevzpomenete. Ale v tipech na srpen chybět nemůže.

Best Coast: Crazy For Youbest coast
Solo projekt frontmanky ulítlých Pocahaunted,  která si sedla na o poznání popovějšího koně.  Žádné vyhřeznuté noisové polohy jako v Pocahaunted,  ale medový indie popík se sluncem vyšisovanýma melodiema a nadílkou šedesátkového  surf rocku.





Autolux: Transit Transitautolux
3.8.2010

Debut téhle kapely z Los Angeles dost překvapil inovativní a dopředu pádící indie scénu. Psal se rok 2004 a kluci vytáhli z šuplíků věc hodně ovlivněnou soundem raných devadesátek s názvem Future Perfect. V roce 2005 si je Trent Reznor pozval jako předskokany NIN tour. Pak makali na novém albu a ovoce té práce je dalším srpnovým tipem: album Transit Transit, druhé za 11 let existence kapely. Jedná se každopádně o uhlazenější věc bez syrových kytarových výstřelků charakteristických pro Future Perfect.

!!!: Strange Weather, Isn't It? strange
23.8.2010

Malá, nebo spíš velká, ochutnávka zástupce dance-punku ze Států se třema vykřičníkama v názvu, co se čtou prakticky jak se vám zrovna zachce (jinak Chk Chk Chk). Stejně potrhle působí i frontman téhle kapely, která vznikla v roce 1996, Nic Offer. Stylově odkazují na post-punk a ranou psychedelii, míchají do toho funk a koření to diskem – to všechno v dost expanzivním stylu dvou kytaristů, tří bubeníků, saxíku a trumpety. Jejich nej deska byla Myth Takes z roku 2007, která vyšla na labelu Warp.

Klaxons: Surfing the Voidklaxons
V srpnu vychází taky nová deska londýnského tria Klaxons, jejichž styl byl někde popsán jako “acid-rave sci-fi punk-funk”. Přeloženo to znamená, že kluci hrajou na normální kytary, ale inspirujou se rave kulturou 90. let. Debut Myths Of The Near Future prý vstříkl novou krev do žil umorousanému anglickému indie rocku, který zmírá na úbytě. Není divu, že se netrpělivě čeká jak na singl Echoes, který vyjde 16. srpna, tak hlavně na novou desku Surfing The Void. Pod křídla si Klaxons vzal producent The Cure nebo Sepultury Ross Robinson.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika