Veletrh Cannabizz 2010 přilákal tisíce lidí

Veletrh Cannabizz 2010 přilákal tisíce lidí

21. 09. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
První mezinárodní konopný veletrh Cannabizz Prague 2010 proběhl od pátku 17. 9. do neděle 19. 9. 2010 v pražských Thámových halách. Během tří dnů navštívilo akci více než 16 tisíc lidí. Na návštěvníky zde čekalo přes 100 expozic vystavovatelů z mnoha oborů spojených s konopnou kulturou z ČR a řady zahraničních zemí.
„Zájem lidí byl obrovský a mile nás překvapil. Kladné reakce návštěvníků a hodnocení i ze strany vystavovatelů nám potvrdilo, že veletrh splnil svůj cíl, kterým bylo poprvé představit české veřejnosti v ucelené podobě konopnou kulturu,“ říká Jiří Tomaško, jeden z hlavních pořadatelů veletrhu Cannabizz Prague 2010.

Veřejnosti se představilo přes 100 vystavovatelů, z těch českých to byla např. společnost Growshop.cz, magazín Konoptikum, konopná kosmetika Extravanganja nebo farmaceutické přípravky z výtažku z konopí od firmy Bayer & Romsy. Dále zde byly zastoupeny společnosti z Polska, Holandska, Španělska, USA, Kanady, Rakouska a Německa.

Pro návštěvníky byl v pátek a v sobotu připraven doprovodný program. Velký zájem veřejnosti zaznamenala páteční přednáška MUDr. Pavla Kubů (Drogmem o.s.) na téma „Konopí: univerzální lék?“ a atraktivní bylo také sobotní vystoupení Jindřicha Bayera z farmaceutické firmy Bayer & Romsy, který představil demoverzi výroby konopného výtažku, za použití unikátního destilačního zařízení. Svou novou knihu představil Jiří X. Doležal (Reflex) a slavnostně zahájil další ročník fotografické soutěže Reflex Cannabizz Cup, který se nyní stává součástí veletrhu Cannabizz. V rámci doprovodného programu mohli veletržní návštěvníci navštívit také vybrané pražské kluby, jako je Roxy, Cross club, Music boat „U Bukanýra“ nebo Matrix klub.

Pozitivně byly návštěvníky vnímány také samotné prostory konání akce. Organizátoři zvolili Thámovy haly, které na dobu tří dnů proměnili v důstojné výstavní prostory s profesionálními výstavními systémy a zázemím srovnatelným s jinými velkými veletrhy. „Haly nabídly zajímavý kontrast moderně připravených expozic s originálním prostředím a industriální atmosférou. Velkou předností Thámových hal je jejich skvělá dostupnost pro všechny návštěvníky, neboť se nachází v samotném centru Prahy,“ jmenuje Jiří Tomaško výhody zvoleného prostoru a dodává: „Příští rok plánujeme uskutečnit další ročník veletrhu.“

Veletrh proběhl za asistence Police ČR. „Rádi bychom touto cestou poděkovali návštěvníkům za to, že dodržovali pokyny organizátorů nutné k hladkému průběhu akce,“ doplňuje ještě závěrem.

Další informace najdete na www.cannabizz.cz.

Dodal: Aleš Povr, 4info.cz
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika