Bohemian Like You slaví třetí výročí

Bohemian Like You slaví třetí výročí

10. 10. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V říjnu 2007 proběhl první večer Bohemian Like You v pražském Rock Café s Francouzem Krazy Baldheadem, domácím Ventolinem, kanadským benjamínkem Nootem a The Models. O tři roky, 29 klubových večerů a přes 60 kapel později je čas na ohlédnutí, zhodnocení, ale zejména pořádnou oslavu. Ta se odehraje za účasti smetánky současné světové indie scény v sobotu 23. října v MeetFactory.
Los Angeleské duo No Age vzniklo na konci roku 2005 a tvoří je dva hudebníci s úžasně znějícími jmény, kytarista Randy Randall a bubeník Dean Spunt. Jejich rozjetý garážový rock s divokými punkovými kořeny a nekompromisními noisovými plochami již našel útočiště pod hlavičkou legendárního seatleského labelu Sub Pop, kde právě teď vydali No Age své čtvrté album Everything In Between. Nová deska je tentokrát přístupnější, jejich avantgardní hluk melodičtější a z hudebních i kritických kruhů se na ní snáší ještě více chvály, než na předešlé album Nouns, za které dva sympatičtí vegani rovněž obdrželi na vlivném hudebním serveru Pitchfork nálepku Best New Music. No Age jsou neodmyslitelně spjati s DIY komunitou kolem nekuřáckého a bezalkoholního klubu The Smell, kde se potkávají se spřízněnými muzikantskými dušemi indie LA scény jako jsou skupiny Abe Vigoda nebo Health.

Abe Vigoda jsou staří známí No Age z hudební scény kolem Los Angeleského klubu The Smell. Čtyřka muzikantů pocházejících z kalifornské oblasti Inland Empire se dala dohromady již na střední škole, v dnešní sestavě se ustálila kolem roku 2008. Jejich hudba bývá často označována jako „tropický punk“, co do garážové přímočarosti a upřímnosti a nekompromisního noise zvuku si nezadají právě s kolegy No Age. Také jim právě vychází čtvrtá deska Crush, na které jejich indie-rockové běsnění dostává slušivý taneční kabátek a blíží se tak místy více současné trendy cold wave scéně. Příklon k větší poslouchatelnosti jim však popově nezatmívá mysl a stále se na některých skladbách přiklánějí ve své zvukové výpovědi katarzně zvráceným melodramatům Jamieho Stewarta z Xiu Xiu. Jejich nové album stejně jako novinka No Age sklízí veskrze samou chválu a českému posluchači se zanedlouho dostane ojedinělé příležitosti udělat si na jejich společném koncertě živý obrázek o dvou skupinách udávajících tón a rytmus v současném indie-rocku.

Podpoří je tříčlenná formace The Pharmacy, původem ze Seattlu, známá používáním nepřeberné škály nástrojů, syntezátorů a hlukových udělátek při vytváření svých psychedelicky znějících skladeb, místy připomínajících halucinogenní období slavných The Doors. Dohromady se dali už někdy v roce 2002 a na svém kontě mají zatím tři plnohodnotná alba a delší řádku singlů. Nálepka „tropický punk“ na jejich optimisticky zasněné skladby sedí stejně jako na No Age a Abe Vigoda.

Po skončení trojkoncertu převezmou otěže rozjetého narozeninového večírku nad gramofony Michal Brenner a Radeq Brousil aka fh vs Call Me Radeq a na návštěvníky tentokrát chystají netradiční back-to-back DJ set plný elektra, disca a indie. Slavit se bude až do rána.

www.myspace.com/bohemianlikeyounight

Dodal: Michal Brenner
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BOHEMIAN LIKE YOU 3. VÝROČÍ

Sobota 23. 10. 2010
Vstup: 290,-
Vystupují:
No Age, Abe Vigoda , The Pharmacy, Radeq Brousil aka fh vs Call Me Radeq
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika