Jak Prago Union vyprodali Lucernu

Jak Prago Union vyprodali Lucernu

18. 11. 2010  |  Autor: J.h.  |  Komentáře (0)
Prago Union – tito verbální aristokraté českého rapu vystoupili v úterý 16.11. v  Lucerna Music Baru a pro převeliký zájem přihodili ještě jedno vystoupení o dva dny později. Přinášíme vám report z jejich prvního beznadějně vyprodaného koncertu.
Úterní akce začala už v osm hodin, ale hvězdní vládci slovem se nedostavili dříve před jedenáctou večerní. Čekání bylo dlouhé, ale ukracováno DJs, kteří se o pohodovou atmosféru celou tu dobu starali. Bohužel předkapela byl přesně ten typ rapu, který především v českém prostředí zní směšně, i když snahy rapperů byly opačné. Česká scéna nepotřebuje velkohubé rádoby-gangsterské rappery, protože jim to jednoduše nikdo nemůže věřit. Tedy alespoň nikdo, kdo je již vlastníkem OP.

prago

Ale nyní již k samotným Prago Union. Živá kapela byla parádní, bavilo mě všechno od gramců po saxofon. Škoda jen, že se Lucerna nadále potýká s nevyváženým soundem, protože se občas nějaké ty nástroje a slova ztrácely. I tak jsem ale zaznamenal jednoznačný posun k lepšímu. Těžko ale říct, jestli lze ono zlepšení přičítat na vrub pouze nové aparatuře, nebo snad výměně zvukaře.

Jedinečná (a ten večer naprosto vyprodaná) show Prago Union by se rozhodně neobešla bez Kata. Pán si po pódiu vykračoval, jako kdyby mu to tam patřilo. Diváci mu to také žrali, proto si klidně na stage mohl zapíchnout ceduli hlásající „Tady je Katovo, pyčo“. V tu cvhíli bych se ani nedivil, kdyby si návštěvníci koncertu začali navzájem vyrážet zuby, aby vzdali hold jeho flow.

prago

Repertoár byl průřez jak Dezorient Expressem, tak klasickými fláky z HDP. Velké úspěchy zaznamenala punková Pecka s Kurtem, vytleskaný Kandidát Vět, nebo z nového alba pak Rozcvička (famózní příčná!) a Myšlenkovej pochod. Koncert to byl skvělý, Kato potvrdil, že je velký šoumen, Dj Maro opět skvěle skrečoval a živá kapela přinesla příjemné ozvláštnění songů, jak je všichni známe z desek.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PRAGO UNION

Úterý 16. 11. 2010
Vystupují:
Prago Union
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika