Thonyk o Steamingu

Thonyk o Steamingu

20. 12. 2005  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (1)
Po veléuspěšné akci Steaming, která proběhla minulou sobotu v klubu defilé, ze které jsme již přinesli fotoreport, jsme se ještě zeptali na několik zajímavostí promotéra Thonyka, který v interview výborně odpovídal.
Po dlouhé době opět komornější akce Steaming, Proč tak dlouhá pauza a kdy se můžeme těšit zase na Steam?
Prohodil jsem tak trochu životní priority a věnoval se delší dobu svojí civilní práci, ta mne úspěšně živí a navíc baví minimálně stejně jako pořádání party, no a víc jsem bohužel nic jiného nezvládal. Vzhledem ale k tomu, že mne čím dál víc lidí povzbuzovalo k uspořádání dalšího dílu, a k tomu navíc i v civilu pracuji s lidmi z taneční scény, co na Steam chodí, tak i oni mne pomalu a jistě začali povzbuzovat k tomu dalšímu. Nápad zorganizovat tento Steaming se zrodil v mojí hlavě spontálně a dost narychlo a musím říct, že mne to opět chytlo, nakoplo a povzbudilo do budoucna. Jak jsem psal kdysi, party se rozdělila na dvě, menší Steaming a větší Steam. V obou bych rád pokračoval, jen zatím nechci nikomu nic slibovat a rád bych všechny (i sebe:-) zase příště něčím pěkně překvapil.

Dříve jsme byli zvyklí, že Steam nebo Steaming cestoval po klubech, teď se však usadil v Defilé. Co tě k tomu vedlo?
Pořád jsem bohužel nenašel prostor, který by splňoval všechny moje požadavky a ve kterém bych party eventuelně ustálil. I před tímto dílem jich bylo na výběr několik, konkrétně 3. Po delším rozhodování užší výběr vyhrálo opět Défilé. Nevypadá to tam vůbec špatně a produkce je hodně flexibilní k mým požadavkům. Navíc tam party vždy dopadla dobře a dá se říct, že mne i jí tam mají rádi :o)

Jak sis tenhle díl ty sám, jakožto organizátor užil?
Moc ne, ale to tak bývá, pořád jsem něco řešil. Největší požitek který jsem celou noc zažíval byla skvělá atmosféra a úsměvy na rtech drtivé většiny zúčastněných. Fakt jsem z toho měl super pocit a i teď v pondělí po akci se ho nesu v duši :o)

A jak bys celkově akci ohodnotil? Bylo něco co vyšlo nad očekávání nebo naopak něco, co by se dalo zlepšit?
Nad očekávání byla určitě návštěvnost a k tomu opět hlavně ta skvělá atmosféra. Vylepšovat se dá pořád a taky se o to snažím. Vždycky se pro návštěvníky snažím nachystat nějaké specialitky a bonusy. Party je nízkorozpočtová dělaná proto aby si ji všichni užili a ne proto aby vydělala peníze, ty si vydělám jinak. Hlavní je aby se vše zaplatilo a co se vybere navíc investuji zase do něčeho příště. Ne všechno tentokrát bohužel vyšlo podle mých plánů a mrzí mne to. Účastníci to ale moc nezaznamenali a stejně se jim to líbilo, což mne fakt potěšilo.

Teď něco k slibovanému VIP. Dost lidí mělo pocit, že šlo o klam. Jak to tedy bylo s údajným občerstvením a hlídaným prostorem?
To je právě to co mne nejvíc mrzí. Po delším řešení jsme zkonstatovali, že prostor s tím co máme nedokážeme uzavřít a střežit po celou noc. Na příště to ale už nějak vychytám a určitě zvládnu. Chtěl bych aby VIP zóna pro nejbližší přátelé a zvané hosty byla jednou ze stěžejních specialit party. Nápoje, respektive vodka kterou jsem měl připravenou, k dispozici byla a spousta lidí jí využila. V tom množství partypeople se ale samozřejmě nedostalo na všechny. Příště množství zvětšíme.. :o)

Stalo se něco, z čeho by sis mohl jako promotér vzít do dalších dílů ponaučení?
Potvrdilo se mi, že je rozumné do budoucna zavést vstupné. Kdysi party stála na tom, že byl vstup zdarma, všichni hráli zdarma a vše dělali zdarma. To se mi úplně neosvědčilo. Na zajímavý line up často dorazili cizí lidé, prostor byl plný a naši přátelé neměli žádný pořádný komfort. Chtěl bych opět udělat velký guest list a z peněz ze vstupu zafinancovat speciality právě pro VIP.

Oproti minulému Defilé byl tentokrát mnohem zajímavější line-up. Jak jsi vybíral djs a jak reagovali na hraní na Steamu – např. Loutka?
Díky systému o jakém jsem psal o bod výše bych rád do budoucna na party zval vždycky někoho známého a line up významně zexkluzivnil. Loutka je legenda a má příznivce jak mezi pravidelnými návštěvníky Steamu, tak na celé české taneční scéně a navíc na party ještě nehrál. Když to tak shrnu, byla to 16. party ze série Steam a Steaming a za její 3,5 roku dlouhou existenci na ní zahrálo 47 djs. To už jsou nějaká čísla. Hrají se u nás spousty stylů hudby a každý z nich má nějaké průkopníky. Já se snažím propagovat energické houseové hitovky a taky to dělám. Lidi to berou, mně to baví, stačí to nějak vyvíjet a uvidíme co z toho za dalších pár let vyplyne.

Kdo podle tebe zahrál nejlepší set večera ?
Podle mne? Tradičně rezident party dj Pete Walk! Je to můj skvělý kámoš a máme shodný názor na hudbu. Hraje tak, že by zvednul ze židle kohokoliv. Jeho set byl pozitivní, plný energie a známých oblíbených hitů, k tomu navíc doplněný různými poznámkami do mikrofonu, tak jak to na správném mejdanu má být. Nezapomenu na to, když zahrál jeden track co jsem mu sehnal já. Šlo o remix Bennyho Bennasiho jedné z nejoblíbenějších vánočních skladeb Last Christmas od George Michaela. To lidi úplně šíleli :o) !

Děkuji všem za podporu a slibuji, že příště to bude jen a jen lepší! Buďte i dál věrní Steamu! Je to vaše party!!!



1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Karlos
21. 12. 2005 | 12:53:09
+0 | -0
yeeep!! bylo to coool :-D Len tak dal, a co nakej zahranični dj? heh :-))
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika