Jak se líbilo Čechům na RDBMA

Jak se líbilo Čechům na RDBMA

07. 12. 2010  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Během více než desetileté historie Red Bull Music Academy se jí zúčastnilo také několik Čechů. Pro všechny to byl nezapomenutelný zážitek. S některými z nich jsme o RBMA promluvili. „Získal jsem tam nadhled, schopnost vidět za hranice naší země a snahu svoji hudbou cílit právě do \'globální hudební vesnice\',“ uvedl Brooklyn aka Juanita Juarez.
Co ti dala Rec Bull Music Academy?

Lucca

RBMA byla skvělá zkušenost. Setkala jsem se s mladýma lidma z celého světa, kteří jsou nadšeni do djingu stejně jako já. V té době, to je v roce 2000, kdy jsem se RBMA účastnila, jsem s produkováním vlastních tracku začínala, a tak jsem díky workshopům, kde se představovali programy pro tvorbu hudby, získala velký přehled. Velmi zajímavé bylo také setkání s rakouskou legendární djkou Electric Indigo, která jako žena djka popovídala o svých zkušenostech s hraním, promotéry, bookingovými agenturami nebo manažery.

lucca

Brooklyn (Juanita Juarez)

Asi hlavně motivaci, pocit příslušnosti k nějaký 'globální rodině'. A zároveň trochu nadhled, schopnost vidět za hranice naší země a snahu svoji hudbou cílit právě do 'globální hudební vesnice'. Všechno jsou to abstraktní věci; RBMA pro mě nestojí na vyučování nějakých konkretních řemeslných triků, jde tam o nějakou synergii šedesáti lidí z opačných konců zeměkoule, které spojuje společný zájem, a mezi ně se nenápadně vypustí několik top hudebniků-lektorů. To je výchozí situace, z který vždycky musí vzniknout něco zajímavýho!

Katcha

Ty jo, to je otázka za všechny prachy, protože se na ni prakticky nedá odpovědět :) Dala mi neuvěřitelných 14 dní, které sem prožila s lidma, který i přesto že jsem je potkala poprvé v životě, měla jsem dojem, že je znám hrozně dlouho, jako svoje nejlepší kamarády. Naučila jsem se tam, jak se pracuje ve studiu, vyzkoušela jsem si tam spoustu hračiček, ke kterým bych se normálně nedostala... poslouchala jsem přednášky od těch největších hudebních veličin: od hiphopu přes soul, drummandbass, disko, klasickou muziku až po naprosté hudební experimenty. S lidma, které jsem tam potkala, jsem i po 6ti letech pořád v kontaktu. Co mě mrzí nejvíc, je že velmi pravdepodobně je už nikdy nepotkám všechny najednou, protože každej žije na jiném kontinentu.

katcha

Jak složité bylo se na RBMA dostat?

Lucca
Na RBMA jsem se dostala po vyplnění přihlášky a velmi obsáhlého dotazníku a poslala 30ti minutové demo, tenkrát ještě na kazetě. Pamatuji si dokonce jednu otázku, která mě opravdu utkvěla v paměti: Které tři věci bych chtěla zachránit, kdyby mi hořel dům:-)).

Katcha

Vůbec, stačilo prostě po pravdě odpovědět na otázky, kterě jsou v přihlášce.

Co soudíš o workshopech před RBMA pořádaných po celém světě?

Katcha
Myslím, že jsou skvělé, protože tam lidi, kteří na RBMA nebyli, mužou získat jakous takous představu o tom, jak to na RBMA chodí. Ovšem pořá se to vůbec nedá srovnat s tím, jak je RBMA opravdu úžasná. Je to hodně o lidech se kterýma tam travíte čas o nočních výletech po klubech, o hraní, o předávání zkušeností i mezi účastníky ...je to prostě SUPER :)

Brooklyn (Juanita Juarez)

Technologie jsou důležitým nástrojem, ale ne všespasitelným - ve výsledku jsou zbytný. Když lákám kamarády-hudebníky na RBMA, často se setkám s reakcí 'nejsem ještě dobrej producent' anebo taky 'ja už sem moc zkušenej'. Kriteria výběru ale na tomhle vůbec nestojí: mezi vybranými studenty se vždycky sejdou úplný začátečníci vedle veteránů. Na workshopy bych ale každýho zájemce pozval, minimálně si poslechnout rozhovor s D-Bridgem a přijít se ukázat místní RBMA úderce! Taky workshop asi potvrdí váš zájem a dojde vám, že vyplnit pár desítek stránek vyměnou za takovou zkušenost je vybornej deal.


Dodal: Pavel Eichler, Next Level
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

INFOSESSION + CLUBNIGHT

Čtvrtek 9. 12. 2010
Vstup: do 25.11. 100,- poté 150,- na místě 200,-
Vystupují:
Matt Black, Dorian Concept, dBridge, Roska, Jeff Milligan a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Red Bull MA Club Night, 9.12. MeetFactory
7 vstupů + 5 x CD kompilace Various Assets
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika