Foreign Beggars na dalším Boomboxu

Foreign Beggars na dalším Boomboxu

05. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Mejdany Boombox mají za sebou 3 roky fungování. Sezona 2010 byla zatím tou nejvydařenější, ale protože nejlepší mejdan by měl být vždy ten příští, jede se dál. Sezonu 2011 Boombox zahajuje ve středu 19. ledna s Foreign Beggars.
Sterilním bio výtažkem ze života Foreign Beggars plným datumů a čísel vás obtěžovat nebudem. Na to je Wikipedia. Vypíchnem si to základní, zásadní a výživný. 3 alba na vlastním labelu Dented, pasy co od razítek vypadají jako omalovánky, když FBs cestou na konciky několikrát objeli zeměkouli. A tím se záhy dostáváme k jádru celého fenoménu Foreign Beggars, jímž je ŽIVÉ HRANÍ… To, co se děje na koncertech Foreign Beggars totiž není normální, není to pro děti, kardiaky ani epileptiky, protože pěna od huby tam jde i jinak zdravým jedincům. Když vezmou Foreign Beggars stage útokem, je to jak volání divočiny. V publiku probouzí nutkání se strašně potit. Probouzí v nich zvířecí pudy. V kotli se vaří lektvar na totální party nirvánu. Sběrači se krčí v koutě, zatímco lovci šílí v divokém tranzu v mocném mosh pitu, jako by se válčilo o poslední kotletu.



Kdo je viděl, dostává záchvat třesu jen při vyslovení jejich jména. A jestli je někdo neviděl, nevím, v které galaxii strávil posledních 5 let. Za tu dobu totiž FB stihli mimo jiné dvakrát totálně zbourat Hip Hop Kemp v Čechách, Splash v Německu a na UK turné s The Prodigy zadiktovat tak, že na konci přestávalo být jasné, kdo je tady vlastně předkapela a kdo headliner. Jestli vám někdo po jejich koncertu řekne, že se nudil, můžete tušit, kdo to dneska přehnal se sedativy. Mnohem častěji totiž na téma jejich koncertu uslyšíte slovní spojení jako "zkurveně nejlepší koncert, co jsem v životě viděl, ty týpci jsou totální magoři a od energie co z nich stříkala, jsem mokrej ještě teď", případně všemožné variace na toto téma.



Vážně, žerty stranou. Jediná záhada tedy je: jak je možné, že tahle kapela se svou jak krakatit výbušnou směsí hiphopu, grimeu, dubstepu, čistého šamanství a té nejživější pódiové prezentace ještě neovládla svět muziky a nečumí na nás z titulních stránek všech časáků? Maj přeci vše, co je k tomu zapotřebí a s miliony shlédnutí klipu “Contact“ na youtube nejsou zamindrákovaným undregroundem s pěti fanoušky, ale spíš veřejným tajemstvím číslo jedna, ne?



Nevím, neřeším. Co ale vím, že tu budou 19.1. v Lucerna Music Baru na Beggatron BOOMBOX. Že ssebou přivezou materiál ze všech alb: “Asylum Speakers“, “Stray Point Agenda“ a “United Colours Of Beggatron“, a to znamená hymny jako "Hold On", "No Holds Barred" nebo "Contact" s monstr beatem od drum n bassových mágů Noisia… A mimochodem, i když se FBs určitě nevezou za úspěchem na zádech slavných, se kterými dělají, že je má na své desce a monstr singlu “Dark Days“ i další pojem dnb scény – UK producent Alix Perez asi nebude náhodou. Vysoko nasazená laťka mejdanů BOOMBOX se tedy začíná chvět už v Lednu.



Schválně mrkni na následující videa od traileru k DVD z letošního ročníku Hip Hop Kempu, kde je hymna “Contact“ soundtrackem a záběry z nejšílenějšího moshpitu v historii východní Evropy jsou právě z jejich konciku na tomto fesťáku, na nějž se pějí ódy dodnes.

Dodal: Affro/Boombox.cz
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEGGATRON BOOMBOX

Středa 19. 1. 2011
Vystupují:
Foreign Beggars
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika