Markus Schulz představuje album Prague´11

Markus Schulz představuje album Prague´11

26. 01. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Zatímco ročníky 09 a 10 byly zaměřeny na tanečníky v Severní Americe, série 2011 vrací Markuse Schulze a jeho taneční pouť zpět do Evropy – do jejích metropolí. Na rozdíl od minulé návštěvy v roce 2008 „Amsterdam“, nás tentokrát tato série zavede východněji a to do města, které patří ke skvostům celé Evropy…
Poté co v listopadu zahrál v Česku na Transmissionu – s názvem Future Cities, pustil se Markus Schulz do práce na novém a ojedinělém tanečním albu, které je vytvořeno pouze pro „Prahu“ a měsíc před tím než s ním roztančí pražské publikum, nám odhaluje svůj tracklist.

Stejně tak jako jeho tvůrce, tak i „Prague11“ nás provede mnoha rozličnými styly a žánry; z temnějších uliček deep a tech housu vyjdeme ven, dostaneme se do stylu progressive, budeme pomalu stoupat k melodickým setům s vokály, až dorazíme na samý vrchol, kde nás rozdrtí force trance.

Jako předehra nás navnadí mírný set Mikulas, (s odkazem na Prahu a její souřadnice ‘50.05°N, 14.28°E’). Od té chvíle nás album „Prague11“ nenechá vydechnout, úplně nás rozdovádí a doslova se protančíme 27 našlapanými tracky. Na prvním disku nás naladí pravidelné rytmy Eelke Kleijn’s ‘Monkey Movin’ a téměř nadpozemské rytmy Mike Saint-Jules’ ‘Crossing Planets’, které uvolní místo divočejšímu stylu Snatt & Vix’s ‘Warp Drive’ a housovějším setům jako například Wippenberg’s ‘Phoenix’.

Samozřejmě zde nebudou chybět ani nejnovější sety od mistrů Coldharbour, včetně nových věcí od Rex Mundi, Mike Foyle a Grube & Hovsepian. Ani na ty, kteří mají rádi rychlejší a divočejší tempo, není zapomenuto. Sety s názvy Klauss Goulart ‘Turbulence’ & Skytech’s ‘Sirens’ vám napoví, co za jízdu vás teprve čeká.

Kompletní seznam “Prague11”

Disc 1:
01. Mikulas - Praha
02. Eelke Kleijn - Monkey Movin’
03. Khomha - Rainy in the Night
04. The Space Rockerz - Get Down City
05. Mike Saint-Jules - Crossing Planets (Basil O'Glue Remix)
06. Saint-X - Bounce
07. Norin & Rad - Segarra
08. Rex Mundi - Sandstone
09. Tucandeo - Lockdown (Big Room Mix)
10. DNS Project featuring Madelin - Another Day
11. Danilo Ercole - Below the Equator Line (Basil O'Glue Remix)
12. Snatt & Vix - Warp Drive
13. Pobsky - Dark Cloud (Markus Schulz Big Room Reconstruction)
14. P.A.F.F. - Conductor of Death
15. Wippenberg – Phoenix

Disc 2:
01. Mikulas - 50.05°N, 14.28°E
02. Skytech - Sirens
03. Aerofoil - Caress 2 Impress (Markus Schulz Big Room Reconstruction)
04. Erick Strong - Hearts Inside
05. Snatt & Vix featuring Alexandra Badoi - Cold Shower (Markus Schulz Big Room Reconstruction)
06. Aaron Camz - Room to Breathe
07. Beat Service - Outsider
08. Mike Foyle presents Statica - Forty Fathoms
09. Thomas Cresine - Morse Code
10. Rex Mundi - Valley of Dreams
11. Grube & Hovsepian - Invisible
12. Klauss Goulart - Turbulence
13. Hammer & Bennett - Lost
14. Mr. Pit - Backstage

Co předcházelo: 6. listopadu 2010, na závěr svého vystoupení v rámci akce Transmission – Future Cities, zvedl Markus Schulz nad hlavu plakát a ukázal jej svým fanouškům. Okamžitě ho přenesly kamery na plátna O2 arény. Plakát zobrazoval projekt „Prague11“ a Schulz tím oficielně oznámil, že Praha bude jedním z měst, které zahrne do své kompilace v roce 2011.

Schulz je s Prahou spoután silným poutem. V posledních pěti letech zde vystupoval dvakrát ročně. Díky tomu byl svědkem obrovského nárůstu popularity stylu trance a progressive – Markus to ohodnotil jako „naprosto výjimečné“.

Dále toto dění komentuje slovy: „ Pro DJ je takovýto rozmach klubové muziky, ať už jakéhokoliv stylu, něco, co ho dokáže pořádně povzbudit. Za pět let co jezdím do Prahy a i do jiných východoevropských měst, třeba v Polsku či Ukrajině, je pro mě obrovským zážitkem, když mohu pozorovat, jak se tato hudba v těchto oblastech rozmáhá.

Pro mě osobně „Prague11“ reflektuje nejenom mé zážitky z Prahy typu teď a tady, ale odráží mé působení v České republice celkově. Svou roli sehrála místa jako klub Mecca, supermoderní SaSaZu či gigantická O2 aréna, kde se konala Transmission. Klubová scéna pozvedla trance a progressive mimo své hranice na zcela jinou úroveň a já tomu všemu jen nastavuji zrcadlo.“

Poté co v září popáté Schulz vystoupil na akci Transmission, strávil šest týdnů cestováním po světě a hledáním toho nejlepšího co může současná elektronická hudba nabídnout, aby vytvořil ten nejlepší profil pro své Pražské vystoupení. 11. února nám představí své sety a následujícího dne se vrátí do našeho města se svou výjimečnou party v krásném klubu SaSaZu. Kompilace Prague ´11 je nyní dostupná na www.curepink.cz a bude možno ji zakoupit i během akce v klubu SaSaZu.

Více informací naleznete na www.markusschulz.com a www.unitedmusic.cz


Dodal: Pavla Mariková, United Music
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MARKUS SCHULZ RELEASE PARTY

Sobota 12. 2. 2011
Vstup: do konce roku 590,- poté 690, na místě 790,-
Vystupují:
Markus Schulz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika