Rozhovor s Luccou k Apokalypse

Rozhovor s Luccou k Apokalypse

09. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (12)
Jak většina příznivců taneční scény již ví, na únorové Apokalypse kromě Umeka, Kwitta a Wittekinda vystoupí i naše Lucca a tak k této příležitosti vzniká i další rozhovor s touto půvabnou djane. V rozhovoru padlo hned několik zajímavých otázek, jako třeba jaký byl nejdůležitější moment její kariéry.
Ahoj Lucko, vzhledem k tomu, že budeš hrát na dalším dílu Apokalypsy, zeptám se tě na pár věcí…Je krátce po Vánocích, tak chvíli zůstanu u klidné vánoční atmosféry, řekni mi, jak u tebe tyto dny probíhaly? Užíváš si odpočinek, nebo hraješ i o svátcích?
Jsem právě na dovolené na jednom ostrově u Mexika, takže si užívám po náročném roce trošku volna, hned příští týden mě čeká vystoupení ve stuttgartském klubu M1 a s Paulem Oakenfoldem v Makedonii.

Konec roku většinou vybízí k bilancování…jaký byl pro tebe z profesního i osobního života rok 2005? Míníš něco změnit v novém roce, dáváš si nějaká „předsevzetí“?
Můj hlavní cíl je zkvalitnit vlastní produkci na takovou úroveň, aby mé tracky vycházely na velkých labelech jako je Intec či Magic Muzik. Od Carla Coxe jsem již nabídku pro Intec dostala, ale zatím je to ve fázi jednání.Uvidíme.

Jsi naší nejvýraznější osobností v oblasti taneční scény, dokázala jsi se významně prosadit za hranicemi…dokázala bys odhadnout, vysvětlit, co ti k tomuto úspěchu pomohlo? A jaký byl podle tebe nedůležitější moment tvé kariéry
Nejvíce mi v mé kariéře pomohl můj manažer Jirka Pokorný, který mě zkontaktoval s Tiestem, který si mě pak vybral na svoji východo-evropskou Tiesto Cee Tour, dále mi hodně pomohl anagement Chrise Liebinga. Mám dobrý tým lidí kolem sebe.

Tak, a teď se dostávám k hlavnímu tématu tohoto rozhovoru…24. 2. hraješ na Apokalypse, jakéto je, vracet se do míst, kde začal tvůj kontakt s taneční scénou? Vzpomínáš na své začátky, nebo je to období, které se raději zapomíná?
Já se dívám hlavně dopředu, minulost je minulost a ta již byla.Proto pracuji s novými lidmi, hledám nové cesty, kudy se má kariéra bude vyvíjet. Na Apokalypsu se vracím ráda, je to akce která se poslední dobou velmi zlepšila a jsem ráda, že mě potkal díl s Umekem, je to DJ, který mi sedí více než Pet Duo minule.Těším se.

Na Apokalypse jsi už několikrát vystupovala…je nějaký díl, na který nejvíce vzpomínáš? Dokáže tě ještě nadchnout akce pro pár tisíc lidí, když jsi zažila obrovské publikum na letních festivalech nebo už své hraní bereš jako profesionální vystoupení kdekoliv a pro kohokoliv?
Já si dobře vzpomínám na díl před rokem, mám z něho i jednoduché DVD. Jak jsem zmínila Apokalypsa přežila všechny zaniknuvší akce a je pro mě radost zde hrát.Je to velká akce, srovnatelná s velkými festivaly.

Jak hodnotíš line-up tohoto dílu? Umek – Kwitta – Wittekind?
Znám dobře pouze Umeka, a ten je naprostá špička, jeden z nejlepších producentů, brilantní DJ.

Umeka znáš, několikrát si s ním hrála, vaše společné vystoupení na SOL bylo nezapomenutelné…Řekni nám o něm něco, zkus ho popsat jako Dje i jako člověka…
Je to pařmen a pohodář, kariéru nehrotí, je tak dobrej, že se mu svět otevírá sám od sebe. Má výbornej label Recycled Loops.

Minulá Apokalypsa s headlinery Pet Duo byla ve znamení schranzu…jaký je tvůj názor na tento styl, pokud tedy schranz za styl hudby považuješ…myslíš, že má nějakou budoucnost?
Já si myslím, že každá hudba má svoji kvalitu, schranz respektuji, nedávno jsem viděla velkej schranzovej floor v Holandsku, mělo to energii a bylo to dobrý. Sama však dávám přednost melodičtějším stylům, Anglii a neapolskému technu.

Popiš nám, prosím, svůj styl hraní a zajímá mě, jestli prošel nějakým výrazným vývojem… Je v tvé kariéře někdo, kdo tě ovlivnil?
Melodické funky techno, poslední dobou hraji i minimálové prvky, progressive, prostě sleduji co se děje kolem ale snažím si zachovat vlastní styl vycházející z Carolovy školy.

Na taneční scéně se pohybuješ dlouho, stejně tak víš, jak to funguje v cizině…Myslíš si, že její kvalita u nás se zvyšuje? Jak bys vlastně zhodnotila taneční scénu jako celek, vrátila bys zpět dobu klubových akcí, občasných halových parties a undergroundu, za jaký se scéna v té době považovala?
U nás některé akce zanikají, jiné vznikají, jiné se drží na popředí. Scéna je tu velmi dobrá, mám ráda pražské kluby Roxy,Duplex,Radost FX a Meccu, líbí se mi co dělá Fléda, můj favorit je ostravský Fabric. Fantastický byl Mácháč s Paul Van Dykem.

Jak vidíš sebe třeba za 15 let? Budeš stále hrát?
Tak to je fakt otázka na tělo. Samozřejmě bych chtěla mít děti a rodinu, ale tuhle hudbu mám v srdci a nevím zda ji někdy opustím, na tohle fakt neumím odpovědět.

V roce 2004 jsi založila vlastní label, Acapulco. Řekni nám k němu něco víc, jaké desky zde už vyšly, kdo s tebou na nich spolupracoval a co vlastně znamená název „Acapulco“?
Acapulco teď vyjde potřetí a to s remixem od Marco Nastice, na trhu by mělo být v březnu.

Jaké vybavení potřebuješ ke svému výbornému výkonu? Je něco, co tvůj výkon dokáže nějak ovlivnit, ať už nálada, prostředí, nebo jsi vždy profesionál a závisí jen na technických podmínkách?
Používám dva gramofony Technics SL 1200, mixpult Pioneer DJM 600,mixovatelný CD player DJM 1000 a externí efektor.

Co je u tebe teď nového, na čem momentálně pracuješ…? Dočkáme se někdy tebe jako Lucca-live?
Lucca live asi ne, ale nyní mám nový projekt s kytaristou Michalem Pavlíčkem z Pražského Výběru, takže doufám, že s ním brzy někde vystoupím na větší akci.

Na Apokalypse se bude prodávat tvé DVDs Lucca Live At Hradhouse,(mimochodem DVD bude za speciální cenu 350 Kč - 120 Kč levněji než v obchodech). Co na tomto CD tvojí fanoušci uvidí a uslyší.Proč bylo toto DVD vlastně natočeno?
Chtěla jsem natočit dokument z nějakého velkého festivalu a Hradhouse byl technicky nejlépe po ruce. Je to dokument o mém vystoupení, o mně, o mých přátelích, kteří o mně zde mluví, příloha je CD s audio záznamem setu z festivalu, takže si to lidé můžou pouštět i v autě či ve walkmanovi. Jinak CD lze objednat i na dobírku přes moji asistentku Katku na emailu katka@mersey.cz.

Výborně, myslím, že to stačí, proto ti položím poslední otázku…zajímá mě, jak bys nalákala lidi na svůj set na Apokalypse a dám ti na to možnost použít tři jakákoliv slova.
Energický funky set.


12 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

14. 10. 2006 | 18:55:37
+0 | -0
Good Site! Thanks!
pook
29. 01. 2006 | 15:55:31
+0 | -0


scrollbar-face-color:#DDD7CA;

scrollbar-highlight-color:#7F7B73;

scrollbar-3dlight-color:#DDD7CA;

scrollbar-darkshadow-color:#DDD7CA;

scrollbar-shadow-color:#7F7B73;

scrollbar-arrow-color:#7F7B73;

scrollbar-track-color:#DDD7CA;

}

-->
PREDY NE PRDY
29. 01. 2006 | 15:53:29
+0 | -0
TAK TO MAŠ PARAVDU SLAČOVA MI PŘIPADA JAKOBY BYLA NA MOL
mmm
11. 01. 2006 | 14:24:41
+0 | -0
moc jí nemusim... ale aspoň hraje líp než Salačová..
rendy
10. 01. 2006 | 16:11:04
+0 | -0
ne, nebo nevím, přes internet se dá zmanipulovat vše, proto těmhle rádoby rozhovorům moc nevěřím, připadá mi to od luccy hrozně křečovitý, ale asi to jinak nejde, když už je tam, kde je, musí na sebe pořád upozorňovat
:-(
10. 01. 2006 | 13:45:50
+0 | -0
myslite jakoze by promoteri si sami odpovidali na sve otazky????
.-)
10. 01. 2006 | 13:20:32
+0 | -0
možná ho psal promotér :)
rendy
10. 01. 2006 | 13:11:51
+0 | -0
mě tento rozhovor nepřipadá moc přirozený...hawk
:-)
10. 01. 2006 | 12:08:23
+0 | -0
nebo spíš nic moc a neoriginální set jako vždy
jarda bagr
10. 01. 2006 | 12:03:09
+0 | -0
třeba aspoň monstrozní sofystikovaný originální mezigalaktický set
lajka
10. 01. 2006 | 11:19:50
+0 | -0
a co bys pouzil ty jardíku prosimte? :)
jarda bagr
10. 01. 2006 | 11:18:03
+0 | -0
Energický funky - set to se moc nevytáha na to že měla možnost použít tři jakákoliv slova :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika