Bon Finix: Nemohl jsem uvěřit, že mě hraje Tiesto

Bon Finix: Nemohl jsem uvěřit, že mě hraje Tiesto

08. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Již jen několik dní nás dělí od dalšího dílu párty This is my house, která se 12. února odehraje v nádherném prostředí klubu Staré Lázně Kolín. Jako hlavní hvězda zde vystoupí rezidentní dj klubu Amnesia na Ibize, Ital Marco Lys. My vám nyní přinášíme rozhovor s druhým pozvaným hostem, kterým je jeden z nejoblíbenějších „českých“ djs a sice Bon Finix.
Ahoj Andreasi otázka na úvod, kterou se tak trochu vrátíme k uplynulému roku 2010. Byl pro tebe něčím výjimečný, co se ti třeba povedlo, na co rád vzpomínáš?
Minulý rok jsem se usadil opět v Praze po třech letech stálého cestování mezi Prahou a Slovenskem kde jsem dočasně žil. Tento návrat znamená pro mě více času na práci a tak se mi podařilo rozběhnout mou agenturu Kick da Night Entertainment. Bylo to něco, o čem jsem už uvažoval dlouho, takže jsem moc rád, že jsem se k tomu konečně dokopal.

Je něco, co by si třeba změnil, nebo udělal jinak? Samozřejmě za předpokladu, že bys měl tu moc…
Určitě bych strávil více času produkcí, ale bohužel na to kvůli práci s agenturou nezbylo moc času. Dál jsem si novoroční předsevzetí, že si to tento rok vynahradím.

Mimochodem sice opožděně, ale gratuluji k zařazení tvého singlu ‘Catwalker’ do Tiestova playlistu, jak se to celé vlastně seběhlo?

Vydavatelství rozeslalo ‘Catwalker’ jako promo různým DJs po světě a týden před vydáním mi už poslali první feedback, který byl převážně pozitivní a samozrejmě mě i potěšil. Zrovna jsem uploadoval ukázku na YouTube a o pár hodin později jeden uživatel přidal komentář, že track zazněl nedávno na Tiesto’s Clublife. Tak jsem hned hledal playlist a nevěřil jsem svým očím, že to tam bylo.



Také se proslýchá, že budeš zanedlouho vydávat svůj nový singl. Pokud je tomu skutečně tak můžeš prozradit, jak bude znít, popř. kde bude vydán a připravují se k němu i nějaké remixy?
Nový single se jmenuje ‘Bottle Up’ a vyjde stejně jako mé dva předchozí releasy pod holandským vydavatestvim Fektive Records. Ukázku si můžete poslechnout v přehrávači na mé stránce na Facebooku ( http://listn.to/bonfinix ).

Nedávno se tvoje bookingová agentura Kick da Night rozrostla o několik nových členů a to jak mezi DJs, tak i o sekci modelky a hostesky jsi na všechno sám, nebo ti s organizací a náborem někdo pomáhá?
Co se týká bookingu DJs jsem na to sám. Hostesingovou agenturu KdN Models má na starost přítelkyně. Zatím je to takový rodiny podnik.

A máš nějaká speciální kritéria pro výběr nových členů?
V první řadě musejí být něčím zajímaví pro český trh a protože se do budoucna plánujeme soustředit na booking našich DJs i za naše hranice, je důležitá i dobrá produkce.

Myslím, že rok 2011 pro tebe začal velice dobře Fabric s Jerome Isma-Ae. Nyní tě čekají dvě vystoupení, to nejbližší s Italským DJem a producentem Marco Lysem v klubu Staré Lázně Kolín, týden na to zase hraní s vycházející britskou hvězdou Michaelem Woodsem v Brně, a poté warm-up párty k Trancefusion a Marcus Schossow v Mecce. Jak se těšíš?
Těším se vždy na každé vystoupení a samozřejmě je mi ctí hrát po boku DJs, kteří na světové scéně něco znamenají.

Je pro tebe některý z těchto umělců něčím opravdu výjimečný?

Každý z nich dělá trochu jinou hudbu, ale všichni jsou na hodně vysoké úrovni. Nejbližší je mi zvuk Michaela Woodse. Podle mě, když bude pokračovat ve vydávání kvalitních tracků v tomto tempu, brzy z něho bude mega hvězda!

bon finix

Máš raději hraní v klubech, nebo dáváš přednost festivalům?

Oboje má své kouzlo, oboje mě baví. Kdyby mi nasadili přísný režim hrát každý pátek na festivalu a v sobotu v klubu, vůbec bych si nestěžoval.

Jaký je tvůj názor na taneční scénu v CZ?

Bohužel poslední pár let spíš stagnuje, ale nevidím to úplně marně. Naopak, rok 2011 se začíná rozvíjet zajímavě. Nové halovky, nové kluby, noví hráči na poli taneční scény, vozí se nová jména jako již zmínění Marco Lys a Michael Woods, a hlavně mě těší, že produkce z českých dílen začíná bodovat ve světě. Tohle vše je pozitivní, jen mi tu chybí větší mediální podpora taneční scény. Chtělo by to více taneční hudby v rádiích, více tanečních serverů, které by zveřejňovali kvalitní obsah a ne pouze placené PR, a chtělo by to nový časopis a TV pořad/y zaměřené na taneční scénu.

Na poli taneční hudby působíš už pěknou řádku let, a určitě bys byl schopen rozdat spoustu rad začínajícím DJům, ale na ně se tě opravdu ptát nebudu. Spíš mě zajímá, jak vypadal zlomový bod tvé kariéry, kdy a jak nastal ten okamžik, že sis řekl, má to opravdový smysl, tohle je cesta po které chci jít!
Od malá jsem měl posedlost s hudbou, bavilo mě poslouchat rádio, objevovat a sbírat novou hudbu. Byl to můj koníček, stále je a mám velký štěstí, že se jím mužů živit. Ten zlomový bod přišel po mém prvním hraní v Mecce v roce 2004. Nejen, že se mi splnil sen si tam jednou zahrát, ale produkčnímu se moje hraní tak zamluvilo, že mi hned nabídnul vlastní rezidentní noc a zbytek je už historie.

A vzpomeneš si ještě na dobu, kdy si se poprvé postavil za mixážní pult úplně poprvé?

Ježíš, co jsi mi to připomněl! To byla jedna velká katastrofa... haha. Bylo mi 17 a pracoval jsem v rádiu jako moderátor na Kypru. Rádio pořádalo party v jednom klubu. Odpoledne jsme tam přišli s dalšíma “DJs” z rádia, rezident klubu nám ukázal, jak funguje mixážní pult a nechal nás tam s tím chvilku hrát. Večer jsme šli na věc a znělo to hrozně. Jsem tam hrál pátý přes devátý, neměl jsem žádnou představu, jak měly znít přechody a jaké písničky do sebe pasovaly. Prostě hrůza! Tak jak jsem se na to moje první veřejné vystoupení těšil, tolik jsem z toho byl zklamaný. Po téhle zkušenosti jsem si nikam netroufal jít hrát, dokud jsem si nebyl jistý, že jsem na to připravený. Koupil jsem si domu techniku a trénoval jsem 6 až 8 hodin denně. Moje další veřejné vystoupení o pár let později naštěstí znělo o dost lépe.

bon finix

Ještě si neodpustím jeden návrat v čase, a sice do roku 2008 na festival Creamfields v Břeclavi, ano ten zasažený přírodní katastrofou. Jak na to celé vzpomínáš? Já si pamatuji, že si tam tehdy odehrál skvělý set, ale pokud se nepletu, tak to bylo v úplně jiný čas, než bylo původně naplánováno.
Pamatuji si, že jsem si užíval set Sebastiena Legera na hlavní stagi, když jsem si všiml těch mraků, jak se ženou rychle k nám. Už se to hodně blížilo a rozhodl jsem se, že se půjdu schovat do nedalekého Studio 54 stanu dřív, než začne pršet. V polovině cesty začal foukat hodně silný vítr a všechno začalo lítat vzduchem. Doběhl jsem do stanu a tam jsem klukům od produkce pomáhal držet sloupy od stanu na místě. Pak si pamatuji, že se vypnula elektřina v celém areálu, venku se za nějakou dobu počasí trochu zklidnilo a my jsme seděli za stagí a čekali, co se bude dít. Trvalo to asi hodinu než se zapnul proud v našem stanu, během které jsme stihli vypít flašku vodky. Výsledek bouřky byl ukončení produkce na těch dvou hlavních open air pódiích, což znamenalo, že většina z headlinerů nevystoupila. Lidi si nenechali ale zkazit náladu a party pokračovala ve stanech. Během mého hraní si vzpomínám na plný stan a na tu výbornou atmosféru, která panovala, což mi vynahradilo ten šok, který jsme ten den prožili.

Na konec bych se chtěl zeptat, zda máš nějakou veselou příhodu z vystoupení?
Není to přímo z vystoupení, ale hodně jsme se kvůli tomu se zasmáli. Pořádali jsme akce v Mecce s Phatzoo (polovina formace Dada Life) a on měl přiletět z Barcelony kam si s kamarády jel užít festival Sonar. Večer toho kluci trochu víc vypili a ráno když vstával, aby jel na letiště, nemohl najít jednu botu, takže když v Praze vylezl ven z terminálu, měl jen jednu botu na noze a na druhé měl jen ponožku!

Rychlé otázky:

Oblíbený sport?
Fotbal

Oblíbený seriál?
Dexter

Oblíbená pohádka?

Shrek

Čím by si byl, kdyby si nebyl DJ?
DJ booker

Oblíbená barva?
Modrá

Jaké si znamení?
Rak

Ferrari, nebo Lamborghini?
Lamberrari

Pes nebo kočka?
Pes

Dodal: Martin Půlpán
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

THIS IS MY HOUSE

Sobota 12. 2. 2011
Vstup: 100,- VIP 250,-
Vystupují:
Marco Lys, Bon Finix, Don Marquez
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tom
10. 02. 2011 | 07:51:26
+0 | -0
Takže ten track vlastně nehraje, jen ho pustil ve své radiošou.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika