Does It Offend You, Yeah? v dubnu v Praze

Does It Offend You, Yeah? v dubnu v Praze

14. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Does it Offend You Yeah vydávají 14.března své druhé studiové album ‘Don’t Say We Didn’t Warn You’ u gramofirmy Cooking Vinyl.
‘Don’t Say We Didn’t Warn You’ je album, které vás překvapí s každým dalším poslechem – nepředvídatelné a bořící veškeré bariéry. Tohle je spektakulární znovuzrození!

Prvním albem skupiny bylo v roce 2008 ‘You Have Know Idea What You’re Getting Yourself Into’, které bylo tak nečekané, že jej nebylo možno zařadit do žádného hudebního žánru. DIOY,Y? navíc uchvátili posluchače svými dráždivými koncerty, kde spojili vše od Muse přes Bloc Party k The White Stripes a málem se jim podařilo dobýt Ameriku v roli předkapely The Prodigy, Nine Inch Nails a Linkin Park i na svém vyprodaném samostatném turné.

Jejich albová novinka ‘Don’t Say We Didn’t Warn You’ je zkompilována z “miliónu” písniček, které DIOYY nahráli - přes šest měsíců v malinkatém studiu v Readingu v druhé polovině roku 2009 a v malé garsonce během roku 2010.



"Don’t Say We Didn’t Warn You" otvírá totální marš vzkříšení s názvem ‘We Are The Dead’, zombáckej tanec na mlatě zkombinovaný s akustickou psychedelií šedesátých let – ten je k dispozici ke stažení online. “Je to o reinkarnaci a regeneraci,” usmívá se zpěvák James Rushent “Vstávání z mrtvých – to je proč jsme si to vybrali jako skladbu zadarmo – abychom dali světu vědět, že pořád ještě žijeme.”

Anarcho-Prodigy Kousek ‘The Wrestler (This Is The Dance)’ obsahuje sampl z wrestlingového filmu Beyond The Mat z roku 1999, který shrnuje pocity kapely: “jsme moc extrémní, moc divoký, vymkli jsme se kontrole… jděte do hajzlu, jste na omylu! Jděte do hajzlu, pravdu máme my!”. Fantastický elektro-pop ‘Pull Out My Insides’ (“Stay with me while I make mistakes”) je útok na mainstreamové soulové zpěváky bez duše.

‘The Monkeys Are Coming’ je další skladba, která dělá z DIOYY nejnaježenější tech-rockové pankáče na planetě.

“Opice představují umění v té nejčistší podobě, pěkně podělanej bordel,” říká James. “Myslím, že je nejvyšší čas na takovej podělanej bordel. Byli jsme před rokem a půl ve studiu s tím naším “ať jdou do píči, ať jde vona do píči a taky von, ať jde do píči”. Chceme dělat muziku, kterou kdybychom slyšeli, tak bychom si řekli “Páni, kdo to je?” Spíš než “ááá, tady je další sráč, co zpívá soul šedesátejch let”. Byla to tvrdá a stresující makačka – takhle totiž my pracujeme, je to jako dávat dohromady pucle, z kterýho netušíš, jakej vobrázek z něj nakonec vyleze. Mám pocit, že jsme doběhli do finiše s kalhotama u kolen.”

Ale jaký to je triumfální finiš!. Originální koktejl Justice, Metronomy a Prodigy s novým smyslem pro stylistická dobrodružství a syntetickou brutalitu jim vlastní! ‘Don’t Say We Didn’t Warn You’ slibuje být jedním z nejfyzičtějších – a přesto překvapivě přístupných - útoků na lidské smysly.

Pasáže akustických kytar kapou do hardcore techno thrashe, chorály jak od Zuluů se vinou kolem dupáren blyštivých příšer z kreslených filmů. DIOYY jsou vypuštěni z řetězu, ale mají to pod kontrolou, jsou znovu živí.

“Tohle je naše průlomové album,” říká Dan. “Chvílema je pěkně nasraný, chvílema zas melancholický a depresivní. Radši lidem takhle ukážeme dlaně, než abysme měli celou desku stejnou.”

Plán je to dobrý, protože z téhle muziky vám vstanou vlasy na hlavě: zásah laseru z undergroundu, řezačka budoucích rockových rebelů. Nevěříte? Zeptejte se těch, kteří zažili concert DIOYY na loňském Rock for People. A nebo ještě líp! Doražte 10.dubna na jejich koncert do pražského Lucerna Music Baru. A neříkejte, že vás nevarovali...

www.doesitoffendyou.com

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: DOES IT OFFEND YOU YEAH

Neděle 10. 4. 2011
Vstup: 400/500
Vystupují:
Does It Offend You Yeah, LUS3
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika