Portico Quartet opět v Praze

Portico Quartet opět v Praze

15. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Portico Quartet, horký objev dekády, balancuje na hraně anglického hudebního novátorství, jazzové invence a tvrdohlavosti indie scény. Spolu s Radiohead byli nominováni na prestižní cenu Mercury, zatímco jejich poslední deska Isla, kterou vydal Peter Gabriel na své značce Real World, bleskurychle pronikla do žebříčku iTunes.
Skupina byla senzací jazzového podia megafestivalu Glastonbury, vlivný časopis Mojo píše: "magická kombinace minimal music Steve Reicha, Radiohead a severské melancholie ECM." Na rozdíl od progresivních fúzí vás ale Portico přinutí k tanci. Skupina je přitom na hony vzdálená nujazzovým klišé, vytváří transovní hudbu jen s akustickými nástroji: basou, saxofonem a nekonvenčními perkusemi.



Bubeník hraje na sestavu plechových bubnů Hang, které připomínají steel-drums z karibských karnevalů, ale ve skutečnosti byly s hodinářskou přesností vyrobeny inovativními nástrojáři ve Švýcarsku.

Členové skupiny studovali v Londýně africké nástroje i indonéský gamelan, a přinášejí hudební svědectví z etnicky promíchané čtvrti Hackney, která vstoupila do londýnských dějin svým černošským starostou, a v níž mají většinu afričtí imigranti a jamajští rastafariáni. Bodem zlomu bylo album Knee Deep In The North Sea, které vzbudilo poprask mezi DJi i kritiky a přineslo zmíněnou nominaci Mercury. Druhé album natočil s Portico Quartet rockový producent John Leckie v legendárním studiu Beatles, Abbey Road.

porticoquartet.com/

Dodal: Albert Švec, Rachot Production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OTHER MUSIC

Pátek 25. 3. 2011
Vstup: Do 20. 2.: stání 200,- sezení 250,- Od 21. 2.: stání 250,- sezení 300,- Na místě: 300/350
Vystupují:
Portico Quartet (UK)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika