Hospitality poprvé v Praze

Hospitality poprvé v Praze

14. 02. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Klub Roxy s potěšením uvádí poprvé v Praze akci Hospitality – vlajkovou noc vyhlášeného londýnského dnb labelu Hospital records, která se postupem času stala jednou z nejvyhledávanějších klubových nocí nejen v Británii. Osvědčený koncept v pátek konečně zavítá i do Prahy, kde se na jednom podiu vystřídají djs High Contrast, Netsky a Logistics, které doplní Mc Wrec a čeští support djs 2K a Sweg.
Koncept Hospitality noci začínal v Británii v roce 2001 v relativně menších klubech, po pěti extrémně úspěšných letech se přesunul do vyhlášeného klubu Matter a po devíti naprosto vyprodaných špičkových akcích zakotvil loni na podzim v legendárním prostoru o2 Academy v Brixtonu. Kromě pravidelných nocí v provičních anglických městech už Hospitality noc zavítala snad do všech koutů světa od Ibizy po Tokyo a Roxy promotion má právem radost, že se tento koncept poprvé podaří uskutečnit i v Praze.



O warm-up před vystoupením hlavních hvězd se postarají residentní djs 2K a SWEG, které návštěvníkům Roxy a drumandbassovým fanouškům jistě není třeba dlouze představovat.

Jako první z hvězdného trojlístku Hospitality djs se pak pražskému publiku představí LOGISTICS, vlastním jménem Matt Gresham z Cambridge, jehož tvorba se oproti dalším dvou zdá na první poslech o něco klidnější – i on ale umí přišlápnou pedál. Nezapře v sobě prvky liquid funku s přesahy do různých dalších dalších subžánrů a zaujme citlivě vystavěnými melodiemi. Zkušenosti sbíral po boku svého bratra s pseudonymem Nu:Tone, který je rovněž členem teamu Hospital records a se kterým Logistics spolupracoval v projektu Nu:Logic, před tím, než nastartoval svou sólo kariéru.



Po něm přijde na řadu pro spoustu fanoušků jistě zlatý hřeb večera – HIGH CONTRAST. Loňským veleúspěšným beznadějně vyprodaným vystoupení v Roxy v rámci akce Bush se definitivně potvrdilo, jak moc na skromného Lincolna Barreta, jak se High Contrast jmenuje pravým jménem, čeští fanoušci nedají dopustit. Není tedy divu, že se sem velmi rád vrací.



Po High Contrastovi se za mixážní stůl postaví NETSKY – zřejmě největší objev současné evropské drumandbassové scény, který vyprodal Roxy již loni na jaře. Pro jeho produkci jsou typické velmi taneční melodie s melancholickými prvky a častým důrazem na basovou linku. V pátek v Roxy tak budete mít jedinečnou šanci posoudit, jak se Netsky od své poslední návštěvy Prahy hudebně vyvinul. Netsky byl nedávno nominován na cenu pro Nejlepšího začínajícího producenta roku v prestižních žánrových cenách Drum and Bass Arena Awards 2010 a toto ocenění také nakonec získal.

V Hospital records mají zkrátka vytříbený vkus, nepodepisují smlouvy s kdejakými floutky, o Netskyovi ale od začátku nikdo nepochyboval a kontrakt s ním uzavřeli již během prvního roku jeho rychle se rozvíjející kariéry. Na to se dá říct jediné - klobouk dolů, ruce nahoru! Pro fanoušky drumanbassu je jeho páteční set v Roxy prostě povinností.

Zmíněné zahraniční hosty na podiu doplní energický MC WREC z jihoanglického Brightonu, který objíždí Hospitality noci po celé Evropě. Živý rap a zpěv k drumandbassu patří asi jako třešnička na dort, takže menu bude kompletní.

Na obou stěnách sálu, které se dají mapovat, stejně jako na plátnech za Djs se vyřádí rezidentní VJs Quark / astraL d:vision a postará se tak o jedinečný audiovizuální zážitek, jak bývá v Roxy dobrým zvykem.

Zbývá už jenom dodat, že lístky v předprodejích kvapem mizí. Jak se říkává – kdo chvíli stál, už stojí opodál – v případě takovýchto výjimečných akcí, jakou HOSPITALITY@ROXY jistě je, to platí dvojnásob, ne-li rovnou čtyřnásobně, v případě tohoto konkrétního line upu.

www,roxy.cz
http://www.hospitalitydnb.com/

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HOSPITALITY

Pátek 18. 2. 2011
Vstup: 500 + poplatky
Vystupují:
High Contrast (UK), Logistics (UK), Netsky (BE), MC Wrec, guest dj 2k, Sweg, vj Quark /astraL d:VISION
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika