Southpaw vydavají dvojalbum

Southpaw vydavají dvojalbum

12. 01. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Skupina Southpaw přichází v pořadí se čtvrtou deskou. Tentokrát se jedná o dvojalbum, které vyjde 1. března 2006 na zbrusu novém labelu MenX pod názvem HEART DISK.
Skupina SOUTHPAW přichází v pořadí se čtvrtou deskou. Tentokrát se jedná o dvojalbum, které vyjde 1. března 2006 na zbrusu novém labelu MenX pod názvem HEART DISK. Jako hosté byli přizváni Yumiko Ishijima (Papaya Paranoia), Tonya Graves (Monkey Business), Matěj Ruppert (Monkey Business), rapper Gipsy a americký rapper NI.

Southpaw vyjedou na přelomu března a dubna na turné po České republice, v rámci kterého navštíví přes 20 měst. Turné startuje 10. března v Litomyšli. Křest desky se uskuteční 18. března v pražském Paláci Akropolis.

Autorem klipu k prvnímu singlu Isolated je výrazný režisér Jakub Kohák. Booklet vytvořil renomovaný výtvarník Krištof Kintera. Desku produkoval Ondřej Ježek.



Historie kapely
Inspirována kapelami britské kytarové scény, především pak legendárními The Smiths zakládá v roce 1996 parta středoškoláků skupinu. Jméno si vypůjčují z titulu slavné Morrisseyho desky „Southpaw Grammar“ a za své si berou cizojazyčné pseudonymy. Na scéně se tak objevuje zpěvák Gregory Finn, kytarista Rodriguez Finn, basák Jacquez Tosh, bubeník David Kerpow a také flétnistka Majda.

První ještě „čistě“ kytarové koncerty kapela absolvuje v legendárních klubech 007, Batalion nebo Belmondo. Éra kytarové psychedelie je však v polovině devadesátých let pomalu na ústupu. Southpaw na koncertech ničí počítačové klávesnice. Právě oni jako jedni z prvních u nás začínají do své tvorby implantovat prvky elektronické hudby.

Tak vznikají nahrávky „Dustman´s Dream“ (1998) a „Ballet!“ (1999), které v tehdy progresivním formátu mp3 vycházejí na značce Indies Records. Díky skladbám „Goodbye Planet“ nebo „Air Somewhere“ se kapela zabydluje na vlnách Radia 1 a její koncerty začíná navštěvovat stále více fanoušků odkojených taneční scénou.

V roce 2001 se začíná naplňovat osud formace. Sestavu doplňuje klávesista Karzi, který se postupně stává hlavním skladatelským partnerem Gregoryho Finna. Kapela podepisuje kontrakt s firmou EMI, na jejíž značce Escape vychází regulérní debut „Pop Secret“. Deska, na které se mísí prvky breakbeatu, d´n´b nebo trance s výraznými melodiemi, sklízí pochvalné recenze a přináší i několik hitů („Intellygent Song“, „Healthy Drug“).

Následně z kapely odchází do té doby stěžejní člen, kytarista Rodriguez, a zanedlouho se rozcházejí i cesty Southpaw a Escape. Přesto skupina získává pověst jedné z největších nadějí tuzemské klubové scény. Díky spolupráci s agenturou D Smack U se její domovskou scénou stává klub Roxy.

Druhé album nazvané „Pleasure You Can Measure“ na sebe nenechává dlouho čekat. Vychází v roce 2003 na labelu U:BAHN Records. Southpaw se skladatelsky posouvají od taneční hudby směrem k aranžérsky dokonale propracovaným popovým skladbám. Gregory a spol. se začínají objevovat i na klubových pódiích mimo metropoli. Absolvují několik koncertů v zahraničí. Po odchodu bubeníka Davida Kerpowa je angažován zkušený Tomáš Konůpka. S ním se skupina vrhá do příprav třetí, překvapivě přímočaré kytarové desky „Boys Make Noise“ (I Am Recorded). Hudební recenzenti opět nešetří chválou a album se stává jedním z nejoceňovanějších tuzemských počinů roku 2004. Kapela ještě zintenzivňuje koncertní činnost a vystupuje na řadě festivalů.

Na přelomu roku 2005/2006 Southpaw pod dohledem respektovaného producenta a zvukaře Ondřeje Ježka a s novým bubeníkem Honzou Janečkou dokončují dvojalbum „Heart Disk“, jež slibuje být zatím hudebně nejpestřejší kolekcí pražské formace.



0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika