Newyorští Gentlemen & Assassins v Chapeau

Newyorští Gentlemen & Assassins v Chapeau

02. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Do Prahy se na začátku března v rámci svého evropského turné chystá projekt Gentlemen & Assassins, který tvoří ostřílení pánové z New Yorku. Dohromady se dali v říjnu loňského roku, ale na hudební scéně nejsou žádnými nováčky a samostatně (nebo se svými kapelami) sbírali zkušenosti na těch největších festivalech po celém světě. A kdo se pod uhlazeným názvem skrývá?
Brian Viglione, jehož nejznámější projekt jsou nepochybně Dresden Dolls, ve kterých působí jako bubeník. Kromě toho hrál také s newyorským swing-punkovým orchestrem The World/Inferno Friendship Society. Má za sebou vystoupení na takových festivalech jako Coachella, Roskilde nebo Glastonbury.

Elyas Kahn, označovaný jako jedinečný zpěvák a skladatel, svými fanoušky přezdívaný „Jeho královská výsost ve špinavém přestrojení“. Se svou kapelou Nervous Cabaret si zahrál po boku takových jmen jako Sonic Youth Amanda Palmer, Nouvelle Vague, nebo Coco Rosie.



Sxip Spirey, ve svých vystoupeních se neobejde bez píšťalek, fléten, skleněných nádob a všech dalších zvláštních předmětů, jaké si dovedete představit. Kromě sólových vystoupení v Boston Symphony Hall doprovázel Dresden Dolls na jejich americkém turné, absolvoval festivaly v Austrálii, Skotsku, USA. Zajímavostí může být fakt, že skládal hudbu ke krátkým filmům, natočeným populárním sci-fi a fantasy autorem Neilem Gaimanem (zfilmována od něj byla např. kniha Coraline nebo Hvězdný prach).



Na turné doplní Gentleman & Assassins americký zpěvák a producent Martin Bisi. Ten se na hudební scéně pohybuje již od 80. let a není mu cizí oblast od indie/punku přes hip hop, rockový kabaret až po experimentální hudbu a avantgardu. Hudební studio mu pomáhal zakládat Brian Eno a od té doby produkoval Bisi desítky interpretů všech žánrů, namátkou třeba Herbie Hancocka, Swans, Lydii Lunch nebo Sonic Youth. Sám se hudbě aktivně věnuje a právě v jeho hlavě se zrodil nápad sestavit jakousi „super-skupinu“, neboli Gentlemen & Assassins.

Na pražském koncertě vystoupí jako support ještě domácí Prague Dead Souls.

www.gentlemen-assassins.com

Dodal: Jarka Beranová, Chapeau Rouge
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SUNDAY LAUNDRY

Neděle 6. 3. 2011
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Lillou & Canobee LIVE CONCERT: Gentlemen and Assassins (int) + Prague Dead Souls + Martin Bisi (us)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika