Ramadanman na 1. narozeninách Vibratoru

Ramadanman na 1. narozeninách Vibratoru

03. 03. 2011  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Klubová noc Vibrátor, kterou Roxy promotion pravidelně uvádí ve spolupráci s renomovaným djem Tvyksem, oslaví první narozeniny vystoupením talentovaného Davida Kennedyho aka Ramadanmana.
Doposud v rámci Vibrátoru vystoupili v Roxy taková jména současné elektroniky jako je Dj Zinc, Zombie Nation, Drop the Lime nebo Boy 8-bit. Pro svůj současný sound se tato party stala populární především mezi mladými posluchači, oblíbí si ji ale všichni ti, kteří jsou schopni ocenit kvalitní a neotřelou současnou hudební produkci, která se už dávno neomezuje žánrovými kategoriemi. Všichni, kteří zatím na Vibratoru vystoupili, jsou nespornými individualitami, stejně jako Dj Tvyks sám, duchovní otec celé akce. Ramadanman není v tomto ohledu výjimkou.

tvyks

Ramadanman - jméno, které zaujme vizuálně i foneticky. Je zvukomalebné a nápadité stejně jako muzika Davida Kennedyho, který si pro sebe tuto přezdívku vymyslel už ve třinácti letech a od té doby vyrostl v jednu z nejrespektovanějších osobností britské hudební scény. Že předchozí věta není žádné kolovrátkem ohrané klišé, potvrzují i dvě získaná ocenění na letošních Dupstepforum Awards, odkud si Kennedy odnesl hlavní cenu pro nejlepšího producenta a dále cenu pro producenta v subkategorii 120 – 140 BPM. Redukovat Ramadanmanovu tvorbu pouze do zmíněného pásma by ale byla chyba. Snad jen málokdo vytrvale propichuje bubliny hudebních stylů, hledá a nachází novou inspiraci napříč kategoriemi jako právě David Kennedy aka Ramadanman. Stále přichází s novými nápady a neopakuje se, pohybuje se pokaždé v jiném tempu a v nezvyklých hudebních odstínech.

ramadanman

DJingu se začal věnovat v pouhých 14 letech a zpětně vzpomíná, že byl asi nejmladším klientem londýnského obchodu s deskami Vinyl Junkies a že na řadu grime a garage večírků a festivalů musel jako nezletilý chodit tajně. Díky své odhodlanosti tak mohl absorbovat energii z první vlny dubstepu, která se přelévala mezi Londýnem a Bristolem. Milníkem jeho tvorby bylo setkání s přáteli na univerzitě v Leedsu. Ramadanmana (tehdy ještě vystupujícího pod jménem Pearson Sound) doplnil Ben Thomson a.k.a. Ben UFO a Kevin McAuley alias Pangea. V roce 2007 společně vytvořili label Hessle Audio, na který přilákali jména jako James Blake, Appleblim, Midland nebo Untold. Zvuk Hessle Audio je především díky Ramadanmanovi spíše jednoduchý, pokaždé ale s chytlavou rytmickou melodií a překvapivými novými nápady.

Koneckonců brzy se budete moci přesvědčit sami. Klub Fabric svěřil 56. vydání CD Fabriclive právě jemu a 18. března bude pokřtěno na stejnojmenné party, kde si David Kennedy zahraje společně s Joy Orbisonem, Julio Bashmorem a samozřejmě ho doprovodí Ben UFO a Pangea.

V loňském roce Ramadanman dokončil studium francouzštiny a angličtiny na univerzitě v Leedsu a konečně mu zbylo více času na muziku. Pustil se do nového večírku Acetate, kde se hraje pouze z vinylů, s Modeselektor vyrazil na společné turné po Evropě. V březnu vystoupí poprvé v Praze na prvních narozeninách Vibrator party.

Dodal: Katerina Pisackova, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

1. NAROZENINY VIBRATORU

Sobota 12. 3. 2011
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Ramadanman aka pearson sound , Tvyks, Smack, Side9000
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
michal
06. 03. 2011 | 18:03:53
+0 | -0

NUDA

co to je tady ze cenzuru? tady se mazou prispevky......tak ted ta party ma jeste vetsi vahu.....! super! extra! mega!
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika